Livekuvissa: Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 kädessä

Miltä uusi Lumia 1020 näyttää todellisuudessa? Pressikuvien lisäksi kannattaa käydä ihmettelemässä Nokian Facebook-sivulta löytyvät livekuvat, jotka antavat hieman paremman käsityksen uutuuden fyysisistä mitoista. Muutamia otoksista olemme koonneet myös artikkeliimme.

Huimalla 41 megapikselin kameralla varustettu Lumia 1020 on muodoiltaan selvä Lumia-sarjan jäsen. Se on hiuksenhienosti Lumia 920:aa pidempi ja leveämpi, mutta perustaltaan sitä hieman ohuempi. Materiaalina toimii tuttu ja turvallinen polykarbonaatti, joka kestää hyvin käyttöä. Kokonaisuus rakentuu yhtenäisen unibody-rakenteen ympärille. Puhelin saapuu myyntiin mustana, valkoisena ja keltaisena.

Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Lumia1020

Nokia Lumia 1020

Lähde: Nokia Facebook

25 kommenttia

 1. Olisivat nyt edes tuon kameran sulauttaneet muotoihin. Nyt se on tuollainen irtonaisenosan näköinen.

  1. Tuossa kameran muotoilussa mitään vikaa ole, jos se olisi sulatettu paremmin koko luurista olisi täytynyt tehdä paksumpi…..asiallisen näköinen mielestäni.

  2. Sulauta sinä vain androidia mihin haluat. Hyvä Nokia, jälleen loistava laite!

 2. Ostan ton heti ja pistän lumia 920 samantien myyntiin.

 3. Onhan tuo aivan jörjettömän hyvän näköinen. Menee heti ostoon, kun saapuu Suomeen.

  1. Hieno juttu! Oot käyny kaikkiin näihin L1020 juttuihin kommentoimassa että tää menee sulla ostoon. Ei oo varmaan vielä kaikille selvinny

 4. Hmm… Tuo ”morkula” on juuri siinä, missä sormet normaalisti on, kun puhelinta käytetään. Ergonomista?

  Ja mistä alkaen kamerasta on tullut kännykän tärkein yksittäinen ominaisuus? Omasta mielestäni ei koskaan…

  1. Paljon kuvaavalle se ominaisuus on tärkeä. Esimerkiksi minulle.

    1. Meillä on hyviä pokkareita (canon s100 ja s95), järkkäri ja 99% kuvista tulee otettua kännyllä. Uskoisin etten ole ainoa…

    2. Nyt jengi hylkää Eosit kun tuli tämmöinen, epäilen sitäkin 🙂 Ei edes muistikorttipaikkaa? Paljon kuvaavalle oikein mainiota.
     Kamerat on kameroita. Kännykät on kännyköitä, ja pokkarit on nykyään aika turhia.

    3. Et takuulla ja meilläkin on pokkarin käyttö aika lailla minimiä, kyllä melkeen voi sanoa että se mihin enne tartti pokkaria -> nyt menee kännyllä.

     Mulle vaan ”Paljon kuvaavalle” -termistä tulee mieleen muuta kuin pokkarilla näpsimistä, ja silloin on asiallista hankkia kamera, mun mielestä.

     Tietty jos ”pokkari-laatu” (ja ominaisuudet) kelpaavat, niin silloinhan tämä (ja Galaxy Zoom vai mikä perkeles olikaan) on hyvä vaihtoehto, ehkä jopa paras. Jos lasi vaan antaa periksi, niin uskoisin että tämänkin laitteen kuvanlaatu päihittää useankin ”kunnon pokkarin” siltä osin, mikä oikeasti vaikuttaa. Varsinkin jos kuvia on pääosin tarkoitus käyttää Flickr/Facebook/Instagram -osastolla, eikä niinkään tulostella.

     Kännykameroiden huonopuoli aina vaan on se, että ei se kennon niin paljon asiaan vaikuta, jos lasi on pyllystä. Sen huomaa ikävä kyllä käytössä.

    4. En kanna kameraa mukanani esimerkiksi lenkillä, jolloin satun esimekriksi näkemään komean maiseman.

 5. Puuttumatta lainkaan mihinkään muuhun ominaisuuteen:

  KUKA V:n VATIPÄÄ ISKEE JOKAISEEN ”KUNNON” NOKIALAISEEN NUO TERÄVÄT KULMAT??

  710 Lumia on hyvä kädessä, 620, 820 näyttää hyvältä ja tuntuu suhteellisen hyvältä kädessä. Mutta 800, 900, 920 ja nyt 1020… voe hyvvää päevää. (Jostain kumman syystä 925 on tähän poikkeus, tai ainkaan ne kulmat ei kuvissa näytä mitenkään kamalilta ja muutenkin laite on todella tyylikkään näköinen. )

 6. Vaikuttaa alustavasti mielenkiintoiselta, muttku toi ruma käli ja se MS sen takana piilossa (kj), niin ei! – Onneks muutkin osaa tehdä kameroita kännyihinsä…

 7. Odotan kiinnostuneena perusteellista testiäsi puhelimesta, Teemu! Minua kiinnostaa tietää kameran kuvanottonopeus, eli kun painan laukaisinta, kauanko menee siihen, että kuva otetaan? Ja kuinka kauan kestää, että voi ottaa seuraavan kuvan? Sarjakuvausominaisuudet myös kiinnostavat. Liikettä kuvattaessa on hankala saada hyviä kuvia, jos kuva tallentuu vasta sekunnin-kaksi päästä laukaisimen painamisesta.

 8. Komppaan edellistä, eilinen esittelyvideo ei ainakaan luvannut hyvää. Tulee mielenkiintoinen vuosi kännykameroiden osalta kun sonykin julkaisee kaiketi 4.9 honaminsa. En kyllä usko, että se pääsee tämän kanssa samalle tasolle kuvan laadussa, vaikka heillä kamera osaamista onkin.

  Taitaa vaan markkinatilanne (suomi voi olla poikkeus Nokian menneisyyden takia, mutta muualla maailmassa) olla sellainen, ettei ihan samalle tasolle tarvitsekaan päästä, riittää kunhan hakkaa muut android laitteet niin tulee myymään reilusti. Suoraan sanottuna itseänikin kiinnostaa eniten android laitteet, varsinkin Sony joka on hyvässä nosteessa veden pitävillä tuotteillaan.

 9. Ois ny keltainen lumia 920 myynnis. Ennakkotilasin jo tuon lumia 1020:sen.

   1. Ennakkotilata voi aleksanterinkadun nokia liikkeestä, helsingistä.

 10. Jos 1020:n kamera tuntuu ja näyttää rumalta ostakaa 920. Jos taas haluutte sen androidin puhelimeen niin ostakaa android puhelin.. onko se nyt niin hankalaa?

Kommentointi on suljettu!