Luettelo Lumia 1020:n teknisistä ominaisuuksista valui verkkoon

Lumia 1020

Viime hetken vuotoja. Verkkojulkaisu, UnleashThePhone, väittää saaneensa käsiinsä erittäin yksityiskohtaisen listan, joka paljastaa tänään julkistettavan Lumia 1020:n tekniset tiedot. Lähde on sama, joka esitteli sivustolle hiljattain tulevaa Nokia Lumia Amber -päivitystä Lumia 920:lla. Tietojen aitous selviää myöhemmin tänään, kun uutuus virallisesti esitellään New Yorkissa kello 18 Suomen aikaa.

 • Näyttö: 4,5 tuumaa, 1280 x 768 pikseliä, PureMotion HD+ ja ClearBlack. Toimii sormikkaat kädessä.
 • Piirisarja: 1,5 gigahertsin tuplaydin Snapdragon.
 • RAM-käyttömuisti: kaksi gigatavua.
 • Kamera: 41 megapikseliä, optinen kuvavakain, kuusi linssiä, BSI, 3x zoom, Xenon-salama, LED-valo videoille ja Nokia Rich Recording.
 • Etukamera: 1,2 megapikseliä. Laajakulmainen.
 • Yhteydet: USB 2.0, BT 3.0, NFC, WLAN a/b/g/n, A-GPS, GLONASS ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.
 • Mitat: 130,4 x 71,4 x 10,4 millimetriä.
 • Paino: 158 grammaa.
 • Akku: 2000 mAh.
 • Värivaihtoehdot: keltainen, valkoinen ja musta.

Lähde: My Nokia Blog

21 kommenttia

 1. Kyllä tämä semisti kiinnostaa, tutkailin eilen tarkemmin sovellus tarjontaa, kun se on aiemmin ollut esteenä työkäytölleni, mutta siinä on kyllä tapahtunut huima parannus muutaman kuukauden aikana.

  Sovellusten kohdalla ainoat minulle tärkeät puutteet ovat koodieditori HTML, PHP, txt ja CSS tiedostoja varten sekä softa joka osaa avata .PSD tiedostot (katselu riittää), löytyykö? Aiemmin puutelista oli yli 20 softaa pitkä.

  Store on kyllä surkeuden huippu, helpottaisi aika kovasti jos sovelluksen kohdalla näytettäisiin vastaavat muut sovellukset ja ne joita muut sovelluksen ladanneet ovat ladanneet/katsoneet.

  Koskahan seuraavaa päivitystä odotellaan tulevaksi wp:lle, sillä muistin juuri ilmoitus keskuksen puuttumisen, mikä on todellinen puute, eikä sovi käyttööni ilman sitä.

  1. Kyllä minun Lumia ainakin näyttää samankaltaiset sovellukset.
   php, html yms. editoreista en osaa sanoa kun se homma on sellaista että puhelimella en halua tehdä. Sitä varten on tietokoneet.

   Menee kyllä minulla hankintaan tämä luuri. Valkoinen kiitos! 🙂

   1. Ei ole lumiaa, netin kauttapitää varmistaa softat, että uskaltaa harkita ostoa. Siellä niitä ei näy.

    Tietokoneella yietysti itsekin teen, mutta ylläpitojen takia pitää pystyä tekemään perusasioita myös liikkeellä ollessa, enkä viitsi läppäriä tai tablettia aina sen takia pitää mukana, koska nykyisellä puhelimellakin onnistuu.

    Yllätyin sovellustarjonnan paranemisesta ja sen puolesta voisi jo harkita wp:nkin hommamista, nuo muutama pikkujuttu pitää vielä selvittää ennenkuin uskaltaa harkita enempää.

 2. Paino ja paksuus on saatu pidettyä ihan hyvin kurissa, kun ottaa huomioon minkä kokoluokan kamera on laitteen takana.

  Keltainen tänne!

  1. Mistäköhän kohtaa tuo paksuus on mitattu? Tuskin ainakaan kameran kohdalta.

   1. Aiemminkin käytti jotain omaa ”keskimääräistä” mittaa. Olisi kiva tietää paksuus kameran kohdalta tosiaan.

 3. Ooh hyvä paino….
  Valkoisen tai keltaisen kyllä ostasin…

 4. Eli 920 vähän viritettynä. Surureunaa taas lisää 🙁 Speksit ei ihan kärkipään lippulaivatasoa enää. Akkukesto tuolla patterilla? GDR3 päivitystä vaatis, ei tuolla vielä maailma valloiteta, vaikka hyvä kamera onkin.

  1. ”Surureunaa taas lisää”

   Eiköhän se näyttö ole aika pitkälti identtinen 920:n kanssa. Eli surureunat ovat ihan samat.

   1. Näyttö on samankokoinen, mutta puhelin on pidempi ja leveämpi, joten ei ne surureunat ihan samat ole. Erittäin pienistä eroistahan siinä on kyse, mutta väärään suuntaan tässä ollaan kuitenkin menossa.

  2. Taas marmattamassa. Mitä odotit, wp9:ä laitejulkistuksessa?

  3. Aina se Paroni tulee valittamaan jokaisesta Nokian puhelimesta.
   Jos ei voi enää valittaa paksuudesta ja painosta, niin sitten on aivan valtavat surureunat!

   Siis VOI EI!!!
   Sinä et tule tätä kuitenkaan ostamaan, niin luulisi olevan sulle ihan sama miten suuret ”surureunat” siinä on!

   1. Tässä on vähä samaa kuin tasan kolme vuotta sitten. Odotin mitä Nokia tuo, ja tadaa: tuli N8! Kamera oli, ja on vieläkin hyvä, mutta rauta ja muu oli kyllä niin jäljessä muita että morjens, sinne jäi hyllylle. Tämä on vain kameran osalta viilattu 920, ja tästä jos vielä premium hinta kynitään..

 5. Muttakun vielä viimeviikolla kuulin kommentoijilta ettei wp8 tue yli kahdeksan Mbixelin kennoa 😀

 6. Paino on saatu puristettua mukavasti alaspäin 🙂 Kyllä tää lähtee 920 seuraajaksi heti, kun sen hankkia voi..

 7. Kyllä on upee 🙂 tommosen mie varmasti hankin, jollaa tavoittelen mutta tämä puhelin muuttaa asian 😀 järeen kokonen kamera ja kaikki. Hankintaan!!!!

 8. Kävin perjantaina ennakkovaraamassa tuon lumia 1020 helsingin aleksanterinkadun nokiasta. Nyt lähtee lumia 920 myyntiin kaikkine lisävarusteineen.

Kommentointi on suljettu!