Lumia 520 tänään kaupoissa – 140 euron älyluuri

Lumia 520

Alkuvuodesta esitelty Lumia 520 on viimein kaupoissa myös Suomessa. Laite rantautui Nokian kotimaahan tänään. Sen hinta pyörii yleisesti 140 euron tuntumassa ja kyseessä onkin toisen sukupolven Lumia-malliston edullisin jäsen. Laite sopiikin loistavasti ensimmäiseksi älypuhelimeksi, sillä huokea hinta ei tarkoita heikkoa käyttökokemusta.

Allekirjoittanut on pyöritellyt uutuutta hyppysissään muutaman viikon ja todennut Lumia 520:n onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Puhelin ei raudaltaan yllä tietenkään lippulaivamallien tasolle, mutta käyttösulavuudesta ei useita satoja euroja halvemmassa luurissa juurikaan jouduta tinkimään. Se ei ole mitenkään itsestäänselvyys tässä, tai edes 200-300 euron, hintaluokassa.

Puhelimen neljän tuuman ja 800 x 480 pikselin kosketusnäyttö ajaa tehtävänsä hyvin. Se toimii sormikkaat kädessä, joten perustoimintojen hallinta onnistuu mukavasti esimerkiksi talvella. Heikkoutena ruudulla on näkyvyys kirkkaassa valossa, sillä paneeli heijastelee paljon.

Lumia 520 musta

Uutuuden sisuksista löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Takana on kohtalaisesti suoriutuva viiden megapikselin kamera, jolta ei kannata odottaa lippulaivatason suorituksia varsinkaan hämärissä olosuhteissa. Etukameraa uutuus ei tarjoa.

Lumia 520

Yhteyksien osalta mukana ovat HSDPA, A-GPS, GLONASS, WiFi ja Bluetooth 3.0. Puhelimelle myöhemmin saapuva Amber-päivitys lisää mukaan tuen Bluetooth-tekniikan nelosversiolle.

Rakenteeltaan Lumia 520 on jämäkkä ja mitoiltaan sopusuhtainen. Kapenevat reunat saavat puhelimen tuntumaan kohtalaisen ohuelta, vaikka paksuutta on kuitenkin 9,9 millimetriä. Puhelimessa on vaihdettavat värikuoret, joten ilmeen vaihtaminen on helppoa.

Joko taskusta löytyy Nokian uutuus? Kerro kokemuksistasi alle!

2 kommenttia

  1. Kokeiltu on. Puhelin ensin sanottuna tuntui hyvältä pitää kädessä, ja myös käytössä tuntui mielyttävältä! 🙂 Suosittelen hankkimaan, jos haluaa suht isokokoisella näytöllä puhelimen pieneen hintaa ja ei halua vaivautua hankkimaan 620.
    Saman hintaluokan (130 € ->) Android-puhelimet, joita olen kokeillut pätkii inhottavasti mutta ei ainakaan tämä Lumia 520 tuntunut.

  2. Jep, entinen oli 900 halko, hankin tuon 520 mallin, on kevyempi, hyvät ominaisuudet, ei pätki ja tahmi kuten 900 versio, kaikinpuolin paras hinta/laatu, ei pärjää androidit tai muut tälle kapulalle!

Kommentointi on suljettu!