Videolla: Nokia esittelee uutta Lumia 1020:aa

Nokia Lumia 1020

Joko katsahdit Nokian viralliset promootiovideot juuri lanseeratusta Lumia 1020:sta? Jos et, niin löydät ne täältä yhdessä uutuuden tarkempien teknisten tietojen kera. Tässä jutussa nähdään aito käyttövideo, jossa uutuuden Nokia Pro Camera -sovellusta esitellään tosielämässä. Video on kuvattu Lumia 1020:lla.

Nokia Camera Pro on keskeinen osa Nokia Lumia 1020:aa. Se ottaa kaiken tehon irti laitteen 41 megapikselin kennosta tallentamalla yhdellä laukaisulla kaksi kuvaa. Ensimmäinen hyödyntää kennon koko kapasiteetin ja toinen rakennetaan ylinäytteistyksen avulla. Näin käyttäjä voi jakaa toisen otoksen suoraan sosiaalisiin palveluihin ja muokata täyden resoluution kuvaa myöhemmin.

Alla nähtävällä videolla demonstroidaan puhelimen kiehtovia jälkikäteen suoritettavia muokkauksia. Täyden resoluution kuvaa on muun muassa mahdollista zoomailla kuvan tallentamisen jälkeen. Näin yhdestä kuvasta voidaan luoda useita erillisiä otoksia, joissa pienet yksityiskohta ovat pääroolissa.

Kuva: Nokia Facebook

9 kommenttia

 1. Näyttääpä kätsyltä. Mutta kuanottamisen jälkeen meni paljon aikaa, että pääsi tekemään kuvalle mitään.. Mikähän tuossa on kuvausnopeus, toivottavasti ei ole niin hidasta, kun antaa ymmärtää tuossa videolla?

 2. Eli ottaa kuvan kohdassa 1:37, mutta valikot ilmestyy takaisin vasta 1:41 ja heppo sanoo, että on tallentamassa kuvaa..

  1. Elop taisi esityksessä mainita, että on hieman hitaampi. Luulisi kuitenkin, että tuon kaksoiskuvauksen voi kytkeä pois vähintäänkin käyttämällä toista softaa kuvaamiseen.

   1. No mutta silloin varmaan menettää tuon zoomauksen?

    Onhan 4 sekunttia ihan mielettömän hidas.. Vaikka ei jäniksen selässä olisikaan. Jää usein toinen, kolmas, neljäs ja viideskin kuva ottamatta.. Outoa jos tekniikka juoksee lippulaivassa taaksepäin.. Otetut kuvat kyllä näyttää todella hyviltä.. mutta jos niitä ei kerkeä ottamaan niin on hieman ikävää.

    Onkohan tuossa kameralle oma prossu kuten oli 808:ssa?

    1. Jep. Jälkeenpäin tehtävä zoomaushan siinä todennäköisesti menetetään…

    2. Arvaan että asian on toisinpäin. Ne n 38 Mpixelit tuottavat jonkinlaista ”raakadataa” jonka tallettaminen tapahtunee kohtalaisen nopeasti. Mutta prosessointi tuosta raakadatasta n 5 Mpix kuvaksi lienee se raskain prosessi (mutta tuo prosessi voitaneen tehdå myöhemmin). Näin päättelin siitä mitä aikoinaan kerrottiin Nokia 808:n PureView-kamerasta. Mutta syvällisemmin en tätä asiaa tunne. Kertokaapa ne joilla on kokemusta Nokia 808:sta.

  2. Otetaan myös huomioon, että kyseessä on varmaan jonkinlainen beta softa.

 3. Onhan tuo kamera aivan pirun hyvä. Kuvien laatu on jotakin aivan uskomatonta.

 4. Lisäksi tuo kameran käyttöliittymä vaikuttaa todella älykkäältä.

Kommentointi on suljettu!