Jelly Bean vihdoin käytetyin Android-versio

Android-versiot

Reipas vuosi ensimmäisen Jelly Beanin julkaisun jälkeen on kyseinen versio vihdoin noussut käytetyimmäksi Android-versioksi. Pitkään pallia hallinnut Gingerbread on joutunut taipumaan ja luovuttamaan asemansa tuoreemmalle julkaisulle. Tämä on tärkeä merkkipaalu alustalle, sillä vuoden 2010 joulukuussa esitelty Android 2.3 Gingerbread on jo huomattavan iäkäs. Samalla sovelluskehittäjät voivat hiljalleen siirtyä uusien alustaversioiden pariin, ilman että vanhojen julkaisujen tukeminen toimii kehityksen pullonkaulana.

Tuoreissa tilastoissa Jelly Bean hallitsee nyt 37,9 prosenttia aktiivisesta laitekannasta. Perässä on Gingerbread 34,1 prosentin osuudellaan. Kolmanneksi suosituin on Ice Cream Sandwich, jonka siivu kakusta on 23,3 prosenttia. Muiden julkaisujen suosio on tipahtanut olemattomiin.

Viralliset tilastot koostetaan kaikista laitteista, jotka käyttävät Google Play -kauppaa mittausjakson 14 päivän aikana. Se kuvastaa siis varsin hyvin aktiivisen laitekannan jakautumista eri alustajulkaisujen välillä.

Lähde: Android Developers

4 kommenttia

  1. 4.1 jelly bean vai 4.2? vai molemmat yhteensä? 😮

    1. Kuvassa olevan taulukon mukaan molemmat

  2. Itse päivitinkin eilen toisenkin tablettini viimein jelly beaniin ja korjas samalla kameran ja internetjako-ongelmat 🙂 pikkutabilla (Sgt2 7’0″) aluksi hieman temppuili, mutta kyllä se sitten lähti toimimaan

  3. Olisi mukava tietää, mikä on roottattujen puhelinten osuus tuosta JB-siivusta. Varmaan melko suuri.

Kommentointi on suljettu!