Nokia Pro Camera -sovellus saapuu myös Lumia 920:lle ja Lumia 925:lle

Nokia Pro Camera

Nokia on ottanut tavaksi esitellä uuden kameraominaisuuksiin keskittyvän älypuhelimen yhteydessä myös ohjelmistoon liittyviä parannuksia. Toukokuussa Lumia 925:n kanssa nähtiin Smart Camera, joka sisältää työkaluja kiehtovilla efekteillä varustettujen kuvien tallentamiseen. Eilen Lumia 1020:n keskeisenä kumppanina lanseerattiin Nokia Pro Camera. Se on työkalu edistyneemmille kuvaajille, jotka haluavat säätää tarkasti kameransa eri arvoja.

Nokia Pro Camera -sovelluksella kuvaajaa pääsee käsiksi ISO-tasoon, suljinnopeuteen, valkotasapainoon ja valotusaikaan. Lisäksi sillä hoituu manuaalinen tarkennus.

Mobiilikuvaajat eivät koskaan aiemmin ole päässeet täydellisesti hallitsemaan asetuksia kuten suljinnopeutta, joten jos he haluavat yömaisemasta kuvan pitkällä valotuksella, joutuvat he kääntymään DSLR-kameraan tai vastaavaan”, kommentoi sovelluksen kehitystä Nokialla vetävä Marcus Olsson.

Uudessa sovelluksessa kaikki toiminnot suoritetaan kätevästi sormen liikkeillä. Ne on pyritty tuomaan käden ulottuville niin, että koko kuvausoperaatio säätöjä myöten olisi mahdollisimman vaivatonta

Nokia Pro Camera tulee uutuusmallin lisäksi saataville myös Lumia 920-, Lumia 925– ja Lumia 928 -puhelimille. Sen toiminta vaatii tulevan Nokia Lumia Amber -päivityksen.

Lähde: Nokia Conversations

11 kommenttia

 1. Erittäin tervetullut sovellus varsinkin kun GDR2 jälkeen sen voi asentaa oletukseksi kameraohjelmistoksi.

 2. Hienoa, että Nokia päivittäö aiempiinkin puhelimiin uusia ominaisuuksia

 3. Vaikka nyt ei artikkeliin liity niin on kyllä kauniit uudet sivut tehty! Hyvä Teemu!

  1. Ilmeisesti meinaat mobiili-teemaa? Kiva. Tässä viilailen sitä valmiiksi. 🙂

 4. Millos Teemu teet ihan oman sovelluksen mobiiliblogille? Käyttö tälle kyllä olisi! Kai tähän uuteen ulkomuotoon tulee myös viesteihin vastaaminen kun tällä hetkellä ei ole mahdollista.

  1. Ainakin omasta mielestäni sujuvampaa on käyttää kännykällä ihan nettisivuversiota.

 5. Joo mobiiliteemaa meinaan. Vielä vastaa nappi puuttuu? Mutta komeat on sivut

 6. Mobiilisivut on aivan persiestä ja syvältä. Kuka helvetti on keksinyt että sellaisia tarvitaan? Jos joku sivusto vahingossakaan esittää mulle mobiilisivua niin avaamatta jää tai epähuomiossa jos avautuu niin sulkeutuu välittömästi. Kaikkea sitä keksitäänkin.

  1. Mobiilisivuja on kahden laisia, toimivia ja ei toimivia. Itse rakennan niitä ensimmäisiä jos vaan asiakkaalla budjetti antaa periksi, jälkimmäisiä jos ei. Niin yksinkertaista se on.

   Mobiilisivut voidaan tehdä todella toimiviksi ja järkeviksi, kunhan niihin uhrataan aikaa ja ajatusta.

   Esimerkkejä:
   -Voidaan vaikka tarjota mobiilikäyttäjälle se tärkein tieto ensimmäisenä, yrityksen sivuilla yleensä yhteystiedot ja pääasialliset palvelut/tuotteet.
   -Vaikka tämän tyylisillä sivuilla voidaan siirtää mainokset vähemmän häiritsevään paikkaan tai näyttää mainoksina vähemmän häiritseviä mainoksia (esim tekstinä) ja tarjota käytetyimmät asiat ensimmäisinä ilman, että tarvitsee tihrustaa tai scrollailla hillittömästi edestakaisin. Lisäksi voidaan esimerkiksi käyttää toisenlaista editoria, kuvaesityksiä yms mobiililaitteille, että ne toimivat optimoidummin.
   -Voidaan jopa piilottaa kokonaan asioita jotka eivät ole tärkeitä tai antaa niille asioille todella vähän painoarvoa ja siirtää ne vaikka footeriin, tai jonnekin accordionin taakse pois näkyviltä ja viemästä tilaa.
   -Latausaikoja voidaan tehdä pienemmiksi ja vaikka kuvista näyttää hieman pienemmät esikatselukuvat, jotta ne latautuvat nopeammin.

   yms yms. palon on kiinni siitä, että kuinka paljon mobiilipuoleen uhrataan aikaa, rahaa ja vaivaa. Huonon saaa helpommin ja halvemmalla, mutta useimmiten se on juurikin askel taaksepäin käytettävyydessä, eikä siinä ole mitään järkeä. Eräs tuttu sanoi joskus, että ”Nyt ostin hyvää ja halpaa, arvaa kumman ostin ensiksi?”, pitää paikkansa aika monessa asiassa.

Kommentointi on suljettu!