Nokia Camera Grip: tosikuvaajan lisävaruste Lumia 1020:lle

Nokia Camera Grip

Tuleva Lumia 1020 on puhelin kuvaajalle. Siinä yhdistyvät kompakti koko, häviötön zoomaus ja suuri sensori. Niinpä laitetta voi edelleen hyvillä mielin kutsua puhelimeksi, jossa on kamera. Samaa ei voi sanoa Samsung Galaxy S4 Zoomista, joka on ennemminkin digikameran päälle rakennettu puhelin.

Innokkaalle mobiilikuvaajalle Nokia tarjoaa mielenkiintoisen lisävarusteen, joka on Nokia Camera Grip. Se on microUSB-liitännällä puhelimeen yhdistyvä suojakuori, jossa on kuvaajalle suunnattuja erikoisuuksia. Se tulee saataville samoissa väreissä kuin itse puhelin, eli mustana, valkoisena ja keltaisena. Lisävaruste saapuu ensimmäiselle markkinoille heinäkuussa ja sen suositushinta Yhdysvalloissa on 70 dollaria. Nykyisellä kurssilla tämä tarkoittaisi noin 54 euroa.

Mitä 70 dollarilla sitten saa itselleen? Tavallisesta suojakuoresta Nokia Camera Grip eroaa kolmella keskeisellä tekijällä:

 • Sisäänrakennettu akku: mukana on 1020 milliampeeritunnin akku, joka antaa tarvittaessa jopa 55 minuuttia lisää kuvausaikaa.
 • Kamerapainike: erillinen kamerapainike ja hyvin muotoiltu rakenne mahdollistavat entistäkin paremmin yhdellä kädellä kuvaamisen.
 • Kiinnityspidike: lisävaruste on yhteensopiva perinteisten kolmijalkojen kanssa. Näin kuvista saa entistäkin parempia, kun tukevan jalan kanssa on mahdollista hyödyntää kameran pitkiä valotusaikoja.

Kooltaan Nokia Camera Grip on 145 x 74,6 x 27,2 millimetriä.

Nokia Camera Grip, tripod

16 kommenttia

 1. Täytyy kyllä ostaa, kunhan puhelimen saa käteen! Tulee kuvaamisesta puhelimella paljon mukavempaa.

 2. Nokia tulee nousemaan jos jatkavat tätä rataa, sanokaa minun sanoneen.

 3. ”suuri sensori”

  Suhteellisesti puhuttuna. Se on muuten pienempi kuin 808:ssa…

 4. Poiketen vähän aiheesta, missä puhelimessa sijaitsee kaiutin/ kaiuttimet?

 5. valitettavasti nokian kehityksen jarru on vielä pitkään microsoft.
  kamerapuolella carl zeiss:n ja nokian yhteistyö alkaa tuottaa hedelmää!

  toivottavasti sopimus microsoftin kanssa päättyisi mahdollisimman pian (2105-2017, jolloin nokia voisi valmistaa puhelimia myös muilla käyttöjärjestelmillä. tällä hetkellä nokia räpistelee microsoftin löysässä hirressä.

  ps. nokia voisi tulevaisuudessa profiloitua laitevalmistajaksi, jonka puhelimissa on kiistatta markkinoiden paras kamera ja android/windows käyttöjärjestelmä. näin katteet saataisiin kohdalleen ja yritys jaloilleen.

  t. osakkeenomistaja

  1. Niin tietääkö joku milloin sopimus loppuu?

  2. Tuon on kyllä ihan totta. Ihan mielettömän hidasta kehitys tuolla puolella. Tuo tuleva blue päivityskin veyy ilmeisesti jonnekin 2014 -> suunnalle, joten ei hyvältä näytä. Kilapilevat leirit kerkeävät tekemään ihmeitä tuossa ajassa.

   Nokialla nyt on vaan hieman heikko asema ryhtyä Android valmistajaksi, kun se on jo potkinut suurimman osan ohjelmisto osaajistaan pois, niitä tarvittaisiin taas. On muutenkin hölmö ratkaisu, kun on aika päivänselvää, että suurin kehitystyö ja innovaatiot tapahtuvat juurikin softapuolella. no toki ulkoistaminen on mahdollisuus, mutta ei mitenkään pitkäjänteitä sellainen.

   No noilla on mentävä, kun päätöksenteko on ollut ihan käsittämätöntä jo viimeiset 5v, joista viimeiset 2-3v ihan katastofaalista..

 6. Ennakkotiladin itselleni eilen tuon lumia 1020:sen ja sitten kun saan sen niin otan tuon lisävarusteen kanssa. Sen jälkeen lähtee lumia 920 myyntiin saman tien.

 7. Kompakti koko, tuo lienee makuasia, koska itse haluaisin että puhelin on 3,5 tuumaisella näytöllä ja runko ei ole paljon sitä isompi.

  t. oikeasti osakkeenomistaja

 8. Jaa, kuinkas tarpeellinen tuo kolmijalka on , kun kamerassa on optinen kuvanvakain?

  1. Jos kuvataan pitkällä (4s) valotusajalla, niin todella hyödyllinen

  2. Jos kuvauksesta on alkaa todella kiinnostua/kiinnostaa niin on hyödyllinen, esims pimeässä.

Kommentointi on suljettu!