Nokia: työskentelemme ahkerasti Instagramin eteen

Instagram logo

Windows Phonen ikuisuuskysymys Instagram nousi jälleen puheenaiheeksi, kun Nokia esitteli markkinoille uuden Lumia 1020 -kamerapuhelimen. Älypuhelinkäyttäjät jakavat tänä päivänä valtavia määriä materiaalia eri verkostoihin ja erityisesti Lumia 1020:n kaltaisella kuvaamiseen keskittyvällä laitteella on tärkeää päästä käsiksi omiin suosikkipalveluihin. Instagram kuuluu useiden käyttäjien suosikkeihin, mutta sen tuki Windows Phonelle uupuu edelleen.

Verkkojulkaisu TechCrunch istahti hiljattain alas Nokian Bryan Biniakin kanssa, joka hoitaa yhtiön suhteita sovelluskehittäjiin. Keskeiseksi kysymykseksi nousi Instagram, joka on Androidia ja iOS:ia tukeva kuvien jakamiseen keskittyvä palvelu.

Bianik ei kyennyt lupaamaan palvelun saapumista Windows Phonelle, mutta vakuutti yhtiön työskentelevän asian suhteen ahkerasti. Palvelun omistaa tätä nykyä Facebook, jonka kanssa Microsoftilla on läheiset välit muun muassa Bing-yhteistyön myötä. Aika näyttää pystyvätkö Nokia ja Microsoft lopulta saamaan Instagramin Windows Phonelle.

Lähde: TechCrunch

18 kommenttia

 1. Mitä tämä instagram hölynpöly on?Instagram, facebook, twitter ja muut vastaavat on aika turhia. Kaikkiin voi ladata kuvia ja tietoja joita voi sitten NSA vakoilla. Ei paljon innosta, eikä kiinnosta. Facebookilla on jo vähenevä kuluttajakunta maailmalla ja suomi tulee taas muita jäljessä. En tunne ketään, joka olisi enään facebookissa, tai käyttäisi enään twitteriä, instagrammia ja gmailia, sekä skydriveä, sastikka icloudia. Kato lähti käymään jo ennen vakoilua, jota epäiltiin jo ennen paljastusta.

  1. Lähikaupastani oli foliot loppu, sinäkin taidat asioida siellä.

  2. ”En tunne ketään, joka olisi enään facebookissa, tai käyttäisi enään twitteriä, instagrammia ja gmailia, sekä skydriveä, sastikka icloudia.”

   Aika pienet kaveripiirit sitten sulla 🙂

  3. Eiköhän ihmisten halu levitellä itsestään kuvia ja muuta yksityiselämästään ole vakoiluongelmista huolimatta ennallaan. 😉

  4. Esim. Twitteriä ei voi seurata, sinne ei NSA pääse ketään vakoilemaan, Twitteri ei luovuta mitään tietoja kenellekkään 🙂

   1. Juu ei varmaan luovuta ei. Ja vaikka ei oikeasti luovuttaisikaan niin itse asiassa iso osa hommasta tehdään operaattorien päässä joten on aika merkityksetöntä antaako joku tietty palvelu suoran yhteyden heidän tietokantoihinsa. Bostonin maraton pommitusten yhteydessähän selvisi, että jopa kuukausien vanhoja puheluita pystytään edelleen kaivamaan ja kuuntelemaan.

 2. Sikäli tää on hyvä, koska lumioissa (ainakin omassani) on niin hyvä kamera, että sitä on sitten kiva näyttää esim instagramilla. Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että ainakin kaverit joita tunnen on puhelimensa hankkinut sillä perusteella, onko käyttikselle instagramia tai jotain tiettyä peliä. Tyhmää, mutta niin moni nuori toimii 😀

  1. Miten niin tyhmää? 😀 Ihan järkeviä selityksiä, ja juuri niiden puutteen takia WP ei ole yhtä suosittu käyttis kun android ja ios.

   1. Tottahan se on, ettei Wp ole suosittu käyttis, iOS ja Android ovat kovia vastuksia, tämäkin elopin syy, tiedättehän, hylkäsi hyvät käyttikset ja otti Wp:n tilalle. Itse käytän Wp:tä, mutta ei oikein tee mieli vaihtaa puhelinta, koska se ehtii todennäköisesti vanhentua, kun uusia puhelimia pukkaa joka kolkasta 😀

    1. Ihmiset valittaa että WP:lle ei ole Instagrammia… No mutta!

     Instance on ”3rd party app”, mutta TÄYSIN TOIMIVA instagram sovellus, kaikki samat mitä ios ja android sisältää (paitsi videot ja eri filtterit).

     kaikki kellä on WP ja eivät ole vielä tätä sovellusta löytäneet, suosittelen lämpimästi 🙂

     itse olen aika ahkera Instagramin käyttäjä ja pitkään mietin vaihdanko iphoneni lumiaan, mutta kun tämä sovellus julkaistiin, niin ei muuta kun vaihtoon meni!

    2. Kiitos paljon tiedosta, tommi!!! 😀 etsin sen sovelluksen, mutta siinä luki, että ei saatavilla puhelimellesi. Tätä ei vissii oo suuniteltu WP 7.8 vai onko jokin muu pielessä?

 3. Mitä merkitystä on marginaalijärjestelmämän Intagramilla?

 4. Mä en oikein käsitä kuka haluaa käyttää tätä Instagram ”kuvan-huononnus” systeemiä. Innokkana kuvaajan ei tulis mieleenkään että muuttaisin hyvälaatuiset kuvani moiseksi sonnaksi mitä siellä on.

  1. Samasta syystä josta ihoon tatuoidaan tribaalikuvioita, ostetaan rikki revittyjä farkkuja tai väännetään ilmeeksi duckface kun poseerataan kameran edessä.

 5. Ostetaan Lumia 1020, jossa on kamera millä saa loistavia kuvia. Sitten pilataan ne filtereillä ja upataan instagramiin 🙂

Kommentointi on suljettu!