Videolla: Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Toivottavasti Lumia 1020 -aiheiset jutut eivät vielä kyllästytä. Jos niin on päässyt käymään, kannattaa tämä juttu skipata suosiolla. Muutoin on syytä jatkaa eteenpäin, sillä alla on muutama mielenkiintoinen esikatsausvideo torstaina lanseerattuun Lumia 1020:aan.

Alle on koottu kolme videota, joissa keskitytään pääasiassa laitteen kameraan ja siihen liittyvään ohjelmistoon. Muilta osin uutuus onkin tuttu Lumia-perheen jäsen, jossa on Nokian kattava palvelutarjonta sekä ominainen muotokieli yhtenäisellä polykarbonaattikuorella varustettuna. Rautakin on kahden gigatavun RAM-käyttömuistia lukuun ottamatta yhteneväinen Lumia 920:n kanssa: 4,5 tuuman PureMotion HD+ -kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 32 gigatavun tallennustila.

Miltä uutuus videoiden perusteella vaikuttaa?

Lähteet: CNet, The Verge & Pocketnow.com

20 kommenttia

 1. Ei oikein jaksaisi odottaa että saan tuon ennakkotilauksestani.

  1. onko suomesta vieläkään huhuttu mitään? siis saapumisesta

 2. Todella hyvälle vaikuttaa. Kameasovellus näyttää älykkäälle ja fiksusti tehdylle, jota on varmasti helppo käyttää.
  Oikea unelmapuhelin minulle.

  Tekee tiukkaa odottaa Suomeen saapumista, jolloin Lumia 800 pääsee eläkkeelle. 🙂

 3. Kävin ennakkotilaamassa perjantaina nokian myyntipisteestä helsingin aleksanterinkadulta. Sieltä ennakkotilasin viime vuonna myös tämän käytössäni olevan nokia lumia 920:sen, joka menee heti myyntiin kun saan tuon lumia 1020:sen.

 4. Keskiluokan älypuhelin hyvällä kameralla, mutta spekseihin nähden järjettömän korkealla hinnalla.

  1. Se nyt vähän riippuu mitä puhelimessa arvostaa. Itse arvotan kameran korkeammalle kuin neljäydinprossun ja fullhd näytön. Lumian muut speksit on aivan hyvät.

   1. Tuossakin oli uutuusarvo kameran osalta jo yli kaksi vuotta sitten.
    Nyt on kamerasta huolimatta pahasti ylihintainen spekseihin nähden, ei ihme ettei edes Elop odota kummoista myyntiä. 🙂
    Ehkä jos tuo Pureview olisi julkistettu Meegossa (joka oli valmis) se olisi ollut 10x kovempi juttu, mutta nyt piti odottaa iät ja ajat WP-julkaisua, koska se Microsoftin CE-WP7 oli sitten lopulta niin ”valmis” että Microsoft itse heitti sen romukoppaan. 😀

 5. Mistä sä tuon lopullisen hinnan jo tiedät? Tuo verkkokaupan 999e ei ole mikään oikea hinta vaan se laitetaan jokaiselle ennakkotilattavalle tuotteelle jolle ei ole vielä tiedossa lopullista hintaa.

 6. Mm. Jenkeissä 299;- kytkynä. Taas alkeellinen hinnoitteluvirhe..

   1. Jos entiset merkit pitävät paikkansa, tuolla kovalla hinnalla rahastetaan vaan ensi hetken innokkaat, jonka jälkeen hinta hyvin pian tippuu merkittävästi.

 7. Olenko ainoa jota tuo kuvan oton hitaus häiritsee todella paljon? Olen katsonut läjän videoita ja aina sama juttu, kuvan oton jälkeen tallentaa 4sekunttia, eikä yhdessäkään videossa ole näytetty, että kuvia voisi ottaa yhtään nopeammin. Kamerasohta näyttää todella hyvältä, mutta tuon hitauden vuoksi minusta 925 alkaa vaikuttamaan kiinnostavammalta, koska tuo softahan tulee siihenkin (ilman zoomia kaiketi).

  1. Arvosteluja odotellessa. Kyllä ne 5mpix kuvat varmasti nopeasti näpsäisee, se isoresoinen varmaan kestää.

  2. Voi härre gyyd jos ei jaksa muutamaa sekunttia odottaa kuvaa……!!!! Kaikki mulle heti tai mielummin jo eilen…… Ehkä tää puhelin/kamera ei vaan ole sinua varten.

 8. 5M vaan ei ole kummoinen tarkkuus nykyään jos tuo 41M tosiaan lagaa.

 9. Eli jos tosiaan on niin, että nopeasti saisi vain 5mpix kuvia niin eikös tuon suuten kennon hyödyt häviä samalla? Toki voi olla valovoimaisempi kuin monet muut, mutta silti ero ei välttämättä ole kovin suuri. Suurin innovaayio on kuitenkin tuo zoomi, joka jäisi silloin käyttämättä.

  Eipä kyllä vielä uskalla hehkuttaa tätä ennekuin näkee kattavamman arvostelun. Ihmetyttää vaan ettei hitaudesta ole missään mainittu, tosin harvempi sitä edes tulee ajatelleeksi, kun kamerat on ollut riittävän nopeita jo aika kauan. Ihmetyttää jos ovat tuollaisen härön tehneet ja pilanneet muuten erittäin mielenkiintoisen laitteen.

  Voi olla että wp: rajoitukset raudan suhteen vaikuttaa ja jos niin on, seuraavan vuoden malli tulee ehkä olemaan jo käyttökelpoinen, kun saavat tuen paremmille sisuksille.

  1. Ota nyt jarissimo huomioon, että softa on varmasti keskeneräinen eikä kerrro välttämättä koko totuutta kameran toiminnasta.

Kommentointi on suljettu!