Seuraava merkittävä Windows Phone -päivitys vuoden 2014 alussa?

WP Blue

Microsoft valmistautuu parhaillaan GDR2-päivityksen jakelun käynnistämiseen Windows Phone 8 -alustalle. Kyseinen päivitys sisältää muutaman keskeisen parannuksen, mutta ei varsinaisesti tarjoa alustalle mitään merkittävää. Toki tuki FM-radiolle sekä CardDAV- ja CalDAV-standardeille ovat loistava asia, mutta uudistuksia myös itse käyttökokemukseen kaivattaisiin.

The Vergen saamien tietojen mukaan seuraava suuremman luokan Windows Phone -päivitys nähdään markkinoilla vasta vuoden 2014 alussa. Tahti on odotettua hitaampaa, sillä alustan nykyinen versio saapui kauppoihin ensimmäisten laitteiden saattelemana vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä. Tilannetta paikkaa hieman loppuvuodelle suunniteltu GDR3-paketti, jonka odotetaan tuovan alustalle tuen full hd -tarkkuudelle ja neliydinpiirisarjoille.

Hyvänä uutisena voidaan pitää sitä, että Microsoft ilmoitti hiljattain pidentävänsä tukeaan mobiilialustalleen. Aikaisemman 18 kuukauden sijaan ohjelmistojätti lupaa tukea päivityksien ja korjauksien muodossa peräti 36 kuukautta. Uusi käytäntö koskee jo nykyistä Windows Phone 8 -versiota, joten tuki ei ole päättymässä vielä hetkeen.

Alkuvuoteen lähteen mukaan siirretty Windows Phone Blue -nimellä viitattu paketti sisältää keskeisiä uudistuksia Microsoftin mobiilialustaan. Yksi näistä on ilmoituskeskus, jonka puutetta on kritisoitu jo pitkään. Tiettävästi Blue keskittyy myös tehostamaan moniajoa sekä sisältäisi mahdollisuuden ruudun asennon lukitsemiseen.

Lähde: The Verge

5 kommenttia

 1. Ja Nokia hyppäsi MS:n kelkkaan, kun oma softakehitys oli muka niin hidasta…

  1. Joo, Nokia saatiin valitsemaan Windows Phone, joka ”on valmis” koska oma Meego oli muka niin kesken. Todellisuudessa se CE pohjainen Windows Phone 7 oli niin raakile että jopa Microsoft itse heitti sen roskakoriin.

   Toisaalta kun katsoo Microsoftin tilinpäätöstä niin Microsoft saa rahansa Office-softasta ja pilvipalveluista. WP menee sitten siinä sivussa harrastuksena. Toisaalta, kovan luokan mobiilitekniikkaa osaavien insinöörien rekrytointi jenkkilässä olisi myös sikakallista, joten panostuksia ei haluta paljon lisätä. On helpompi tyytyä nykyporukkaan ja venytellä aikatauluja vaan tarpeen mukaan.

   1. Microsoft saa rahansa myös Androidista.

    1. mitenkäs microsoft saa rahansa androidista? voisitko selventää?

 2. Aivan käsittämätöntä. Ja lisäksi tiedossa olevat muutokset vaikuttaa aika pieniltä, sellaisilta mitkä muilla jo on.

  Jotenkin tuntuu ettei tuohon enää panosteta kunnolla vaan hiiiiipuuuuu. Niin pienillä askelilla se etenee.

  Eipä tarvitse lumiaa vielä mietiskellä, kun se ilmoituskeskus puuttuu ja sen tulo näköjään venyy jonnekin ensivuoteen, kerkeevät julkaista vielä useamman lippulaivan ennen softan päivittämistä.. harmi.

Kommentointi on suljettu!