Lumia 520 noussut nopeasti suosituksi Windows Phone -laitteeksi

AdDuplex_7_1

Suomessa heinäkuun 11. päivä kauppoihin saapunut Lumia 520 on ollut määrätyillä markkinoilla saatavilla jo kuukausia. Se on Nokian toistaiseksi edullisin Windows Phone 8 -sarjan puhelin, joka irtoaa Suomessakin parhaimmillaan alle 140 euron. Useat mediat ovat arvostelleet sen hintaluokkansa parhaaksi älypuhelimeksi, sillä yhtä sulavasta käyttökokemuksesta pääsee harvoin nauttimaan näin edullisessa laitteessa.

Puhelin vaikuttaisi olevan myös kuluttajien mieleen. Mobiilisovelluksiin mainoksia toimittavan AdDuplexin luvuista ilmenee, että Lumia 520 on noussut suosituimpien Windows Phone -laitteiden joukkoon. Itse asiassa heinäkuun 10. päivälle osuneen mittausjakson aikana Lumia 520 oli mainospalvelun käytetyin Windows Phone -pohjainen puhelin. Sen osuus kaikista laitteista oli 13,3 prosenttia. Vielä kesäkuussa mallin siivu kakusta oli 8,4 prosenttia.

Mainospalvelun data on lupaavaa katseltavaa Nokian toisen vuosineljänneksen myyntilukuja ajatellen. Lumia 520 vaikuttaisi tukevan malliston myyntiä hyvin, joten Nokian huhti-kesäkuulle asettama tavoite seitsemästä miljoonasta Lumiasta lienee saavutettavissa.

AdDuplexin keräämät tiedot ovat yhdeltä päivältä ja kaikkiaan 836 eri sovelluksesta. Päivittäin mainokset keräävät satojatuhansia näyttökertoja, joten otanta on vähintäänkin kohtalainen. Kyseessä on kuitenkin vain suuntaa antava tilasto, jota ei ole syytä tuijottaa liian vakavasti. Vaikuttaisi joka tapauksessa siltä, että Lumia 520 on muodostumassa omassa kategoriassaan (Windows Phone -puhelimet) menestyksekkääksi tuotteeksi.

AdDuplex_7_2

Lähde: Phone Arena

11 kommenttia

 1. En ihmettelekkään :). Vielä kun saisi tehtyä vaikka ”Lumia 420” nimellä kulkevan alle 100€ WP-puhelimen, olisi menestys vieläkin hurjempi :). Mielestäni Nokian pitäisikin keskittyä tarjoamaan yhä edullisempia WP-puhelimia, kun ne näyttää menestyvän keskihintaisia paremmin.

 2. Kirjoitan tätä Lumia 520:selkä. 🙂

 3. ”selkä” XD Tarkoitin ”sellä”.

 4. Ovathan nuo keski- ja halpahintaluokkiin sijoittuvat WP-laitteet aivan ylivoimaisia omassa sarjassaan.

 5. Lumia 520 on Nokian paras malli ja ainoa Lumia, jonka lievässä nousuhumalassa saattaisi innostua vaikka ostamaan esim. nuorelle lahjan saajalle. Tämä varsinkin Suomessa, jossa Android- tarjonta on muuta maailman suppeampaa.

  1. Kissojakin kiinnostaa mitä mieltä android fani on laitteista joita ei edes käytä.

   1. Niin, no omaan käyttööni WP:n huono muokattavuus ja huono ohjelmatarjonta eivät oikein sovellu. (Minulla muuten on Lumia 900, joka kieltämättä on jäänyt vähälle käytölle. Sain sen sen projektijuhlista ”parhaan ideoijan” palkintona ja otin lahjan kohteliaisuus-syistä vastaan, koska salillinen ihmisiä osoitti minulle suosiotaan.)

    Mutta tälläinen Lumia 520 olisi Suomessa hyvä ostos esim. seniori-ikäisille ensimmäistä älypuhelinta hankkivalle. Nuoret yleensä onkin enemmän ohjelmien ja yhteensopivuuksien perään, joten pitäisi enemmän harkita.

    1. Enpä tiedä miksi tuo tarina oli tärkeä kertoa, mutta sehän kertoo vain sen että et ole windows luureista kiinnostunut etkä edes halua kiinnostua. Siksi onkin hieman outoa että tulet yleispätevästi kertomaan mille kohderyhmille luuri sopii.näin kohderyhmiisi kuulumattomana voin kertoa että lumia puhelimet sopivat loistavasti minulle ja eri ikäisille ja taustaisille tuntemilleni ihmisille. 520 vain laajentaa kohderyhmää halvan hintansa takia. Halpaan androidiin en koskisi pitkällä tikulla edes kaatokännissä

 6. Lumia 520 on kyllä hintalaatusuhteeseen nähden aivan super mahtava älypuhelin. Ostaisin itsekkin, mutta olen säästäny rahaa hieman kallimpaan laitteeseen (kuten lumia 1020), Hyvä nokia!! 🙂

 7. Lumia 520 on hinta/laatu suhteeltaan erinomainen. Käyttö on sujuvaa ja luurin 4″ koko on tavan arki käyttöön sopiva.

Kommentointi on suljettu!