Oppo liittyy Windows Phone -valmistajien joukkoon?

Oppo

Nokian vahvan aseman Windows Phone -markkinoilla on arveltu karkottavan pienempiä ja hieman suurempiakin kilpailijoita pois Microsoftin mobiilialustan ympäriltä. Viime aikoina ainoat kiinnostavat tuotejulkistukset Windows Phonen osalta ovatkin tulleet Nokian suunnalta, sillä esimerkiksi HTC ja Samsung eivät ole julkaisseet uutuuksia markkinoille sitten viime vuoden lopun.

Yksi uusi yrittäjä mukaan saattaa kuitenkin olla liittymässä. Kiinalaisen Oppon markkinointitiimin johtaja Li Ying Ming on nimittäin julkaissut verkossa kuvia Windows Phone 8 -pohjaisesta älypuhelimesta. Kyseessä on pelkkä mallinnus, joten turhan suuria johtopäätelmiä niistä ei kannata tehdä. Lähteen huomioiden lienee kuitenkin syytä olettaa, että jonkinlaisia kokeiluja alustan suhteen yhtiössä tehdään.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Li on paljastanut, että Windows Phone 8:n viimeisin kehitysversio tukee jo full hd -näyttöjä. Ilmeisesti valmistajilla on jo mahdollisuus testata alustan toimintaa nykyistä suuremmilla näyttötarkkuuksilla?

Kiinalainen Oppo voisi olla hyvä tukija Windows Phonelle. Vaikka valmistaja on tuntemattomampi Euroopassa, on sen asema esimerkiksi Kiinassa toista luokkaa.

Lähde: wmpoweruser

8 kommenttia

 1. Tuskin oppo ihan ylttää nokian tasolle WP8- älypuhelimissa, mutta pieni haastaja siitä tulee varmaan. Samsung ei ilmeisesti jatka wp-puhelimien valmistusta, mutta heillähän on jo oma kunnon käyttis. että ativ S jäi ainoaksi.

  1. Millä mittarilla? Kameroiden saralla ei varmastikkaan, mutta jos tuovat esimerkiksi Find 5:sen näköisen ja kokoisen WP-laitteen markkinoille, niin kyllähän siinä mennään Nokiasta ohi heittämällä. Jos Oppo WP-kelkkaan lähtee, niin varmasti tulee viemään vähintäänkin kohtalaisen siivun Aasian ja etenkin Kiinan markkinoista.

   1. Siitä alle 5 miljoonan Windows Phone laitemyynnistä Aasiassa ihan hirveästi jakamista piisaakin 🙂

 2. En ole ihan varma mutta eikös tuo Angry Birds Roots ole Nokian yksinoikeussovellus?

   1. Miten muistelen joskus nähneeni tämän kuvan jonkun Nokia huhun yhteydessä? Voisiko olla semmoinen kyseessä, koska ei tuolle Roostille muuten mitään selitystä ole.

 3. ”Kiinalainen Oppo voisi olla hyvä tukija Windows Phonelle. Vaikka valmistaja on tuntemattomampi Euroopassa, on sen asema esimerkiksi Kiinassa toista luokkaa.”

  Tuo ”toista luokkaa” on aika epämääräinen ilmaus, ja se saattaa jättää vaikutelman Oppon todellisuutta suuremmasta älypuhelinten markkinaosuudesta Kiinassa. Markkinaosuutta ei itse asiassa edes mainittu missään löytämistäni viimeaikaisista Kiinan matkapuhelinten myyntitilastosta. Kiinan älypuhelinmyyntiä johtaa Samsung 19 %:lla (lähde NYT 5.7.2013), ja sen ja Applen yhteenlaskettu markkinaosuus on maassa tällä hetkellä 28 %. Niistä kiinalaisista valmistajista, jotka taistelevat jäljelle jäävästä osuudesta, ovat Oppoa suurempia ainakin Huawei, Coolpad, ZTE, Lenovo ja ilmeisesti nyt jo myös Xiaomi. Oppo on siis Kiinassa korkeintaan kahdeksanneksi suurin (ja maailmanlaajuisesti tietenkin vielä pienempi). Ei yhtiö tietenkään mikään mitätön tekijä kuitenkaan ole.

  Kiinnostava valmistaja joka tapauksessa, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä yhtiö tekee jatkossa.

 4. Ainut yritys joka voi paukutella henkseleitään suorittimien nopeuden ja näytön koon ja tarkkuuden ulkopuolella on nokia, joten tuskimpa mitään varteenotettavaa nähdään. Ehkä joku hinta laatu suhteeltaan hyvä halpis- keskiluokan luuri, onhan nekin toki tervetulleita.

Kommentointi on suljettu!