Sony Xperia i1 ”Honami” vuoden kovimpia Android-puhelimia?

Sony logo

Japanilainen Sony on monien mielestä noussut kovimpien Android-valmistajien joukkoon. Yhtiö on onnistunut yhdistämään viimeisimmissä lippulaivoissaan ominaisen muotokielen, hyvät ominaisuudet ja vedenkestävyyden. Kyseessä on kombinaatio, johon vain harvat pystyvät vastaamaan.

Syyskuun 4. päivä Sonyltä odotetaan seuraavaa kovan luokan lisäystä älypuhelinmallistoon. Kyseisenä päivänä valmistaja järjestää Berliinissä lehdistötilaisuuden, jonka aiheena uskotaan olevan Honami. Se on yhtiön työnimi tulevalle lippulaivalle, joka viimeisimpien tietojen valossa kantaa nimeä Sony Xperia i1.

Sony Xperia i1:n keskeisimpiin ominaisuuksiin tulee lukeutumaan kamera. Kiinalaisen ePrice-sivuston vuotamat tiedot vahvistavat, että kamerassa on 20,7 megapikseliä. Sensori olisi kooltaan 1/2,3 tuumaa, eli suurempi kuin älypuhelimissa yleensä. Tosin, esimerkiksi Lumia 1020:n tasolle sillä ei yllettäisi. Kokonaisuutta täydentäisivät Sony G -linssiteknologia sekä japanilaisvalmistajan oma BIONZ-kuvaprosessori.

Muiden Sonyn uuden sarjan lippulaivojen tavoin myös Xperia i1 olisi vedenkestävä. Ominaisuuksiin kuuluisivat myös viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö, 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -piirisarja, kaksi gigatavua RAM-muistia, LTE, muistikorttipaikka, 16 gigatavua tallennustilaa ja 3000 mAh:n akku.

Lähteet: Android Beat

5 kommenttia

  1. ”Tosin, esimerkiksi Lumia 1020:n tasolle sillä ei yllettäisi.”

    Kiitti paljon 1020, nyt kaikki kännykkäsivustot sauhuavat sensorikoosta kuin mitkäkin hifiproammattikuvaajasivut. Ja miksi ”esimerkiksi”, koska tietääkseni missään muussa kamerapuhelimessa ei ole 1/2,3 tuumaa isompaa kennoa? Galaxy Zoomissa on vissiin just saman kokoinen kenno?

    Ja nuo speksit olivat muistaakseni kovemmat pari kuukautta sitten, nyt niitä on hilattu pikkuhiljaa alaspäin. Kun puhelin julkaistaan, ne ovat varmaan jossain Galaxy S4 Minin tasolla, kö? 😀

  2. Otsikon mukaan se olisi ”Homani”, vaikka muualla nimeä käytetään ”Honami” muodossa. Korjaappas Teemu otsikon virhe 😀

    1. Katsos vaan, otsikkoon päässyt pieni virhe. Nyt korjattu. 🙂

Kommentointi on suljettu!