Uudistunut Google Maps saapui iPhonelle ja iPadille

Google Maps iOS

Siinä ei mennyt kauaa. Viime viikolla Androidille julkaistu uudistunut Google Maps -karttasovellus on nyt saatavilla Applen iOS-mobiililaitteille. Se parantaa navigointiominaisuuksia tarkemmilla liikenne- ja tapahtumatiedoilla, helpottaa paikallisten kohteiden löytämistä ja tukee sisänavigointia valikoiduissa paikoissa. Sovelluksen voi ladata App Store -kaupasta.

Suurin uudistus kokonaisuudessa on tuki iPadille. Aikaisemmin Google Maps ei ole sisältänyt optimoitua käyttöympäristöä Applen taulutietokoneelle. Nyt tilanne on toisin ja karttoja pääsee selaamaan helposti myös iPadillä.

Uudistuksien ohella Google Maps tarjoaa edelleen tutut ja turvalliset ominaisuudet: ääniohjaava navigointi, Street View -katunäkymä ja satelliittikartat.

8 kommenttia

 1. Voi kumpa Nokia osaisi mainostaa offline-karttojaan ja -navigointiaan! Niitä käyttäen on mahdollista säästää kännykkälaskuissa kymmeniä tai satoja euroja, mm lataamalla ennen ulkomaanmatkaa kohdemaan kartat Nokia-kännykkään. Jostain syystä Nokian Here-mainnonassa ei offline-karttojen etuja osata korostaa riittävän näkyvästi ja kaikki markkina-alueet kattavasti. Jonkin verran asiasta on tietoa ja kommentteja conversations.nokia.com -sivustolla ja vastaavalla aani.nokia.fi -sivustolla. Mutta eivät potentiaaliset Nokia-kännykän ostajat tunne noita sivustoja! Tämä asia on ajankohtainen juuri nyt kun Googlen-kartoista on poistettu ne vähäisetkin offline-käytön korvikkeet.

 2. Ei siinä mainostamiset auta kun ne Nokian Here kartat on täysi sukka Google Mapsiin verrattuna.

 3. Miks mun iPad 3:ssa google mapsissa ei ole navigointia ollenkaan, pelkästään reittiohjeet???

 4. Eikä SGS2:ssa ole tuota uutta päivitystä ollenkaan vaikka juuri päivitin mapsin ja ilmoittaa vielä avatessakin, että uusin versio asennettu. Ja käyttis on android 4.1.2

  1. Itselläkään ei ole S3:ssa, mutta Note2:ssa on. Ja SGS:ssä on jossa tietysti uusin 4.2.2 Cyanogenmod 🙂

 5. Here kartat on täydellinen floppi. Latasin testasin ja poistin. Oli oikeasti niin huono verrattuna kilpailijoihin.

 6. Piirakainen

  17.7.2013

  Voi kumpa Nokia osaisi mainostaa offline-karttojaan ja -navigointiaan! Niitä käyttäen on mahdollista säästää kännykkälaskuissa kymmeniä tai satoja euroja, mm lataamalla ennen ulkomaanmatkaa kohdemaan kartat Nokia-kännykkään. Jostain syystä Nokian Here-mainnonassa ei offline-karttojen etuja osata korostaa riittävän näkyvästi ja kaikki markkina-alueet kattavasti. Jonkin verran asiasta on tietoa ja kommentteja conversations.nokia.com -sivustolla ja vastaavalla aani.nokia.fi -sivustolla. Mutta eivät potentiaaliset Nokia-kännykän ostajat tunne noita sivustoja! Tämä asia on ajankohtainen juuri nyt kun Googlen-kartoista on poistettu ne vähäisetkin offline-käytön korvikkeet.

  Ei nokian tarvitse sitä mainostaa koska sillä on ollut aina offlinekartat kaikissa puhelimissa jossa on gps, eli se on sellainen vakio-ominaisuus jonka ihmisten pitäisi jo tietää kun on ollut jo yli 10v.

  1. ”Ei nokian tarvitse sitä mainostaa koska sillä on ollut aina offlinekartat kaikissa puhelimissa jossa on gps, eli se on sellainen vakio-ominaisuus jonka ihmisten pitäisi jo tietää kun on ollut jo yli 10v”.
   Olen samaa mieltä: offline-kartat ovat GPS-puhelimien vakio-ominaisuus, eikä karttojen Offline-käyttö vaadi mitään lisäohjelmaa, jota pitäisi mainostaa. Mutta suuri osa kuluttajista ei tiedä, että ostamalla Nokian puhelimen he saavat tuon ominaisuuden ilmaiseksi. Jopa eräät puhelinkauppiaat eivät osaa tätä korostaa Nokia-puhelinta kaupitellessaan, eikä Nokiakaan ymmärrä sitä korostaa. Varmaankin siitä syystä, että markkinoinnista ja mainonnasta päättävät ovat käyttäneet sen ”yli 10 vuoden ajan” eli liian pitkään Nokian puhelimia, eivätkä ole käytännössä kokeneet kuinka kurjaa (ja ulkomailla hyvin kallista) on online-navigointi iPhone ja Android-puhelimella.

   Korostaessaan tätä puhelimiensa vakio-ominaisuutta, Nokian kannattaisi käyttää uutta termiä, esim ”preloadable maps”. Offline-sana ymmärretään usein väärin, negatiivisena, vaikka ”offline maps” on nimenomaan erittäin positiivinen ominaisuus.

Kommentointi on suljettu!