Nokia julkistaa huomenna jotain suurta

Nokia

Nokia kertoo virallisessa blogissaan, että se tulee esittelemään maailmalle huomenna jotain suurta. Lyhyt kirjoitus ei mainitse tulevasta julkistuksesta tarkemmin, mutta ajankohta on tiedossa. Kaikki tapahtuu huomenna kello 11 Suomen aikaa. Asiasta kiinnostuneiden on syytä pitää silmällä Nokia Conversations -blogia.

Nokian vihje, ”Something BIG landing here tomorrow”, voisi hyvinkin viitata verkossa viime päivinä liikkuneeseen Lumia 625 -puhelimeen. Sen julkistuksen on arveltu olevan lähellä ja onkin erittäin todennäköistä, että puhelin virallistetaan huomenna maailmalle. Toinen teoria on Nokian oma tabletti, joka vaikuttaa kuitenkin hyvin epätodennäköiseltä. Miksi? Koska siitä ei ole valunut verkkoon vakuuttavia huhuja, kuten Nokian tuotteista yleensä ennen julkistusta.

Lumia 625 on huhun mukaan varustettu tuoteperheen tähän asti suurimmalla kosketusnäytöllä. Niinpä Nokian antama vihje sopii hyvin kuvaan. Tietojen mukaan puhelimessa on 4,7 tuuman 800 x 480 pikselin näyttö, 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 512 MB:tä RAM-käyttömuistia.

Lähde: Nokia Conversations

23 kommenttia

 1. Tuo 625 voi osua ihan hyvään saumaan,jos Se tulisi oikeasti isolla näytöllä,kuten 5-6″ tosin tässä tapauksessa tietysti toivoisi 720p resoluutiota jottei ihan mössöksi muuttuisi. Mahdollisuuksien rajoissa jos Nokia on saanut halvalla noita 720p näyttöjä.
  Itselle merkittävämpi tieto olisi Amber/gdr2 päivityksen jaon aloittaminen jonka Nokia on luvannut aloittaa heinäkuun aikana.

  1. Samaa mieltä. Jos resoluutio on 480×800, niin yli 4-4,3” ruudut eivät tuo oikeastaan mitään lisäarvoa. Esimerkiksi HTC Titan (4,7”) on mielestäni todella typerä laite tästä syystä.

 2. Kunhan on samanlainen näyttö kuin mm lumia 920:sessä. Kyseinen näyttöhän riittää elokuvia ja valokuvia katsellessa ainakin itselleni. Mikään hirveä pikselipornonäytöt ei kiinnosta, kun en huomaa paljain silmin mitään eroa lumia 920, galaxy s4 ja iphone 5 näytöissä. Nyt on jo mielestäni puhelimissa tarpeeksi hyvät näytöt ja joka käyttikseen löytyy sovelluksia enemmän kuin tarpeeseen.

 3. Onpas Nokia vauhdissa (hyvä!). Harmi että MS ei ole.

  1. Näkisin kyllä mielelläni Nokialta myös Windows 8 tabletteja ja läppäreitä, nyt kun kerran Microsoftin kanssa ollaan näin läheisiä.

   1. Toivottavasti Tabletti tulisi…

    Alle 500€
    Windows Pro tai RT
    Yli 11 tuumaa niin on markkinoitten paras tabletti samantien!

 4. Se on suurella todennäköisyydellä tuo Lumia 625. Luulisin, että loppuvuodesta nähdään Nokialta yli viiden tuuman laite.

 5. Pitääpä huomenna herätä aikaisemmin katselemaan! 🙂

 6. Nokialta huomenna jotain suurta?
  Käsittääkseni mitään ”suurta” ei ole tullut Nokialta sen jälkeen kun lähti Microsoftin kelkkaan, poislukien 808-ensijulkistus mutta sekin oli Symbianilla.

  Ainakin kun myyntimääriä katselee ja seuraa kansainvälisiä uutisvirtoja niin hiljaista on. Myydyt reilut seitsemän miljoonaa laitetta 7 eri mallin voimin on mitättömän surkea saavutus, noin 3% markkinoista.

  1. Myyntimääristäkö sen laadun näkee? Sitten varmaan esim. Lamborghini on ihan paska auto.

   1. Lamborghineista jää tekijälle sentään myös jotain käteenkin.

 7. 512 muisti suurin ongelma. Mitä tekee suurella näytöllä jos sillä ei voi pelata kaikkea tai tehdä muutenkaan kaikkia mahdollisia jutskia.

  Resoluutio tietyati myös pikkuinen ongelma mutta jos hinta kohdallan niin ei väliä. Ei ne pixelit häiritse tuossakaan:)

  1. Jonnet pelaa. Ja niillä on antroo.. Mikä lie sekamelska.
   WP8 valistuneet käyttäjät ei pelaa, ajanhukkaa.
   Ja sitäpaitsi, WP:llä toimii pelit aivan moitteetta. Kokeile.

   1. Jonneilla on antroo joo eikä kukaan oikeesti haluukkaan pelata. Ja sen takia wp markkinaosuus onkin jotain 3% luokkaa.. Mieti nyt edes vähän mitä kirjotat ennen ku rupeet trollaamaan.

 8. Toivotttavasti se iso olisi tabletti eikä lumia 650.

  1. mitä uutta nokia voisi mahdollisesti tuoda tablet-markkinoille? tabletin tuominen on täysin ajanhukkaa niin kauan kun eri valmistajat eivät voi muokata sitä yhtään suuntaan tai toiseen. vrt androidin käyttöliittymät

   1. Ai mitä uutta? Eri käyttöjärjestelmän. Hyvin on windows pöytäkoneita ja läppäreitäkin eri valmistajat myyneet vaikka sinänsä windows pysyy koneissa samana. Voit varmasti varmistaa Acerilta, Lenovolta, Samsungilta tms oliko homma ajanhukkaa ja onko markkinoilla mahdollista erottautua.
    ps kuka oikeasti kaipaa noita valmistajien muokkauksia tai tekee ostopäätöksen niiden mukaan? Sanoisin että aniharva. Hyvät ohjelmat/appsit on toinen juttu ja niitähän nokia nimenomaan tarjoaa.
    Android valmistajien muokkaukset tekevät kokemuksesta usein hitaammat ja vaikuttaa siltä että ulkonäkökin pääosin heikkenee vrt vanilla.

    1. Nimenomaan. Kaikki vanillana myyntiin ja sitten teemoja / launchereita käyttämällä muokkaukset, valmistajat voisivat vaikka tarjota omansa oletuksena, mutta niin, että sen saa pois.

     Kyllä mua Nokian tabletti kiinnostaisi jos olisi hyvin hinnoiteltu ja täydellä windowsilla (specsit ja varsinkin muistinmäärä kuntoon, ei mitään 2gt ramia w8:lle kiitos:)

    2. Aivan, eri käyttäjärjestelmän jonka tabletteja valmistaa jo useampi valmistaja. Millä siinä sitten erottautuu? Ei ole Nokian hyvät ohjelmat paljoa kännykkäpuolella ainakaan auttanut. Ja kyllä android pyyhkii winukalla lattiaa myös tablet puolella..

    3. ”Hyvin on windows pöytäkoneita ja läppäreitäkin eri valmistajat myyneet vaikka sinänsä windows pysyy koneissa samana.”

     Mobiilimaailma on erilainen, ihmisiä ei kiinnosta järjestelmä jota ei voi muokata. Windows Phone ei vaan myy.

 9. Tuo on hyvä luuri ja siinä on just ne ominaisuudet mistä jengi on täällä vaahdonnut. Puhelin on halpa, isolla näytöllä, muistikorttituella 64gb asti, puhelimessa on helppo ja hyvä käyttis, joka sisältää radion, mp3-soittimen, nettiselaimen, sähköpostit, officet, pelit, gps:sän karttoineen, hyvän kameran, videopuhelukameran jne, sekä rajattomasti pelejä, sovelluksia, musiikkia jne saa nokian kaupasta, sekö marketplacesta. Eli ei pitäisi olla mitään valittamista.

Kommentointi on suljettu!