Canonical kehittelemään kunnianhimoista Ubuntu-puhelinta: Edge

Ubuntu Edge

Tietokoneista tuttu Linux-pohjainen Ubuntu-käyttöjärjestelmä haluaa mobiililaitteisiin. Yhtiö paljasti suunnitelmansa alkuvuodesta ja kehittäjät ovat voineet seurata edistystä muun muassa Galaxy Nexuksella, jolle yhtiö on julkaissut virallisen kehitysversion. Nyt on seuraavan askeleen aika. Canonical haluaa viedä alustaa todella eteenpäin ja on julkaissut oman puhelinprojektinsa: Ubuntu Edge.

Kyseessä on kunnianhimoinen älypuhelin, jossa tekniikka on viimeisintä huutoa. Yhtiö hamuaa projektilleen 32 miljoonan joukkorahoitusta. Nopeimmilla on mahdollisuus varata puhelin 600 dollarin hintaan. Laitteen lopulliseksi myyntihinnaksi on ilmoitettu 830 dollaria. Sen on tarkoitus tulla myyntiin vuoden 2014 toukokuussa.

Puhelimen sisälle aiotaan hankkia tehokas neliydinsuoritin, neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Näyttö on kooltaan 4,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Sitä suojaa safiirilasi. Puhelin tukee LTE-, WiFi-, Bluetooth 4.0- ja NFC-yhteyksiä. Takana on kahdeksan ja edessä kahden megapikselin kamera.

Ubuntu Edge tulee sisältämään Ubuntu- ja Android-käyttöjärjestelmät. Se on mahdollista liittää suurempaan näyttöön sekä hiireen ja näppäimistöön. Tällöin käytössä on täysiverinen Ubuntu-käyttöjärjestelmä, joka on totuttu näkemään tietokoneissa.

Aika näyttää kykeneekö Canonical kokoamaan tarvittavat varat ja toteuttamaan Edge-projektin. Mielenkiintoiselta se joka tapauksessa kuulostaa.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Todella tyylikäs ja NSA-vapaa ratkaisu!
  Jenkkifirman Google, Apple ja Microsoft ovat vakoilukäyttöön valjastettuja. Tuskin Kiinassakaan suvaitaan jenkkien hallintaa softassa pitkään, joten avoimelle vaihtoehdolle on tilaus.

  1. Jep, NSA:ta kiinnostaakin hirveesti sun ja eukkos viikonloppusuunnitelmat.

   1. Ehkä ei minun, mutta esim. Saksan ulkoministerin puhelut tai jenkkifirmojen kanssa kilpailevan yrityksen tietoliikenne kyllä kiinnostaa NSA:ta kovasti.

    Terroristeja vastaan taistelu sinänsä kyllä on OK, mutta ei tällä tavalla, että NSA:ta ei oikeasti valvo yhtään kukaan.

    Saattoi olla, että Nokialta tapettiinkin omat järjestelmät juuri sen takia ja otettiin vain WP-tilalle, että kaikki langat saadaan lopulta jenkkien käsiin.

 2. Pieni korjaus:

  Ensimmäiset 5000 sai 600 $ hintaan ja loput tuon 830 $ hintaan. Tarkoitus ei ole myydä enään ensi keväänä puhelinta, vaan sitä myydään vain nyt. (1kk ajan ja vain joukkorahoituksen kautta) Toimitus on sitten keväällä.

 3. Uskon että kyllä sitä vielä myöhemmin myydään 🙂

 4. Kuhan tämä tulee markkinoille niin Android tuhoutuu ja Ubuntu ottaa paikkansa myös mobiilikäyttisten ylivertaisena kuninkaana

Kommentointi on suljettu!