Nokia päivitti soittoäänensä – julkaisi kaikkien ladattavaksi

Nokia-logo

Nokia Tune on ääni, jonka ihmiset ympäri maailmaa tunnistavat ja yhdistävät heti Nokian matkapuhelimiin. Kyseinen tunnusmusiikki kuultiin ensimmäistä kertaa Nokian puhelimessa vuonna 1994, jolloin se esiintyi Nokia 2110 -mallissa. Sen jälkeen ääni on ollut vakiotavaraa suomalaisvalmistajan puhelimissa ja vuosien saatossa sitä on uudistettu kaikkiaan kahdeksan kertaa. Nyt on jälleen aika antaa äänelle ripaus uutta virettä.

Tuoretta uudistusta kuvaillaan evoluutioksi varsinaisen revoluution sijaan. Se pyrkii tuomaan sävelmään moderneja trendejä, mutta on edelleen tunnistettavissa Nokia Tuneksi.

Nokia on mennyt viime vuosina minimalistisempaan suuntaan. Olemme puhuneet paljon puhtaasta muotoilusta ja sama pätee myös ääniin”, kommentoi Nokialta Tapio Hakanen.

Uuden Nokia Tunen lisäksi suomalaisvalmistaja on esitellyt päivitetyt versiot muun muassa kalenteri-, viesti- ja sähköpostiäänistään. Ne löytyvät uusista Nokian laitteista esiasennettuina, mutta myös muut käyttäjät voivat ladata ne puhelimiinsa Sound Cloud -palvelusta.

https://soundcloud.com/nokia-design-team/nokia-tune-2013

Lähde: Nokia Conversations

2 kommenttia

  1. Säkkijärven polkan, joka oli muistaakseni 2110 ssä, haluaisin takaisin, nokiaan

  2. Lataa mp3-sena säkkijärvenpolkka puhelimeen. Ite löysin vanhan levyn, mistä rippasin säkkijärven polkan koneelle mp-3sena ja siirsin puhelimeen.

Kommentointi on suljettu!