Uusi Nokia Lumia 625 perustuu 4,7 tuuman kosketusnäyttöön

Nokia Lumia 625

Nokia on tänään odotetusti esitellyt markkinoille uuden Lumia 625 -puhelimen. Muista Lumia-malliston jäsenistä se eroaa suuremmalla kosketusnäytöllään, joka on kooltaan 4,7 tuumaa. Esimerkiksi Lumia 620:ssa paneeli on 3,8 tuumaa ja lippulaivoissakin on tyydytty aavistuksen pienempään 4,5 tuuman näyttöön.

Nokia markkinoi uutukaistaan loistavaksi kumppaniksi verkkoselailuun ja multimediakäyttöön. Kookkaampi näyttö mahdollistaa sisällön esittämisen suurempana ja tuki LTE-verkkotekniikalle takaa verkkopalveluiden sulavan käyttökokemuksen.

Puhelimen 4,7 tuuman 800 x 480 pikselin IPS-näyttö on optimoitu kirkkaisiin olosuhteisiin ja se toimii hansikkaat kädessä.

Nokia Lumia 625:ssa on Lumia-tuoteperheen suurin näyttö, ja siksi se on täydellinen esimerkki siitä, miten Nokia tuo johtavia innovaatioita ja huippuluokan käyttäjäkokemuksen kaikkiin hintaluokkiin”, sanoo Nokian Smart Devices -yksikön johtaja Jo Harlow.

Lumia 625 on varustettu Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä ja Nokian Amber-päivityksellä. Mukana ovat tutut karttapalvelut ja Nokia Musiikki, joka tuo käyttäjän ulottuville tuhansia musiikkikappaleita täysin veloituksetta. Viiden megapikselin takakameraa on höystetty Nokia Smart Camera -sovelluksella, jolla omiin otoksiin saa tyylikkäitä efektejä vaivattomasti.

Lumia 625

Uutuuspuhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 1,2 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinpiirisarja, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka ja VGA-tasoinen etukamera. Yhteyksiin 4G:n ohella kuuluvat WiFi, GPS, GLONASS ja Bluetooth 4.0 LE.

Kooltaan Lumia 625 on 133,25 x 72,25 x 9,15 millimetriä. Laite painaa 159 grammaa ja siinä on vaihdettavat värikuoret.

Nokia tuo Lumia 625:n valikoiduille markkinoille muun muassa Euroopassa kuluvan vuosineljänneksen aikana. Verottomaksi suositushinnaksi valmistaja ilmoittaa 220 euroa.

Lähteet: Nokia & Nokia Facebook

21 kommenttia

 1. Jos jotain hyvää pitäisi hakea tästä mallista,niin se on microSD-muistikorttipaikka joka löytyy!. 🙂

 2. Hyvä veto Nokialta joka tulee varmasti myymään hyvin omassa hintaluokassaan.

 3. Tuo on hyvä luuri ja siinä on just ne ominaisuudet mistä jengi on täällä vaahdonnut. Puhelin on halpa, isolla näytöllä, muistikorttituella 64gb asti, puhelimessa on helppo ja hyvä käyttis, joka sisältää radion, mp3-soittimen, nettiselaimen, sähköpostit, officet, pelit, gps:sän karttoineen, hyvän kameran, videopuhelukameran jne, sekä rajattomasti pelejä, sovelluksia, musiikkia jne saa nokian kaupasta, sekö marketplacesta. Eli ei pitäisi olla mitään valittamista.

  1. Törkeen huono resoluutio tuohon kokoluokkaan.
   Suuri puhelin (leveempi ja paksumpi kuin esim S3 vaikka on pienemmällä näytöllä), 512MB muisti rajoittaa esim. Pelivalikoimaa. Hinta on kohtuullinen. Vaikka esim kiinalaiset tekee melkein puoleen hintaan vastaavan androidilla. Ugh.

   1. Okei eli n. 100€ maksava Android luuri jossa on n. 5 tuuman näyttö. Vielä kun saisi joltain kotimaiselta jälleenmyyjältä että olisi mahdollisuuksia saada edes jonkinlainen takuu laitteelle. Mainitsemasi Samsung Galaxy S3 edustaa täysin eri hintaluokkaa kuin tämä puhelin.

    512Mt muisti juuri äskettäin todistettiin olevan riittävästi WP8 alustan peleille, vain noin 0.2% peleistä eivät toimi tällä muistimäärällä.

    Ei nyt ollut oikein millään argumentilla perusteluita! Better luck next time.

    http://allaboutwindowsphone.com/features/item/17975_What_apps_are_incompatible_wit.php

    1. Hyvä linkki, noin kelasin että asia onkin. Taas moni anteromies on järkyttänyt mielenrauhansa ja yöunensa tällä turhaan

 4. Huono muokattavuus ja softat puuttuvat. Lisäksi Microsoftin tiilien ja Microsoftin palveluiden (bing, sky drive) ja IE pakkosyöttäminen tökkivät sen verran ettei edes tappioksi myytynä sovelellu kuin Microsoft faneille.

 5. Huono muokattavuus ja softat puuttuvat. Lisäksi Microsoftin tiilien ja Microsoftin palveluiden (bing, sky drive) ja IE pakkosyöttäminen tökkivät sen verran ettei edes tappioksi myytynä sovelellu kuin Microsoft faneille.

  Ei noita ole pakollista käyttää, voit valita käytätkö bingiä vai googlea puhelimessa selaimena. Ja ite ainakin käytän googlea ja mulla on gmail, gmaps, yotube jne sovellukset käytössä. Ja sovelluksia löytyy vaikka kuinka, myös erilaisia karttasovelluksia jne. Kannattaisi ensin tutustua, ennen kuin laukoo tyhmyyksiä.

  1. Niitä Lumioita kyllä saa todella halvalla, mutta jos tosiaan käyttää Googlen palveluja niin on ehdottomasti järkevintä käyttää Android-alustaa. Ja niitä sovelluksia ei edelleenkään löydy jos vertaa kilpailijoihin. Kuka järkevä nyt 3% markkinaosuudessa olevalle järjestelmälle niitä tekisikään? Homma softatalossa menee niin, että kaikki järkevä tehdään ensin iPhonelle ja Androidille ja sitten myöhemmin tehdään WP versio jos on aikaa eikä se vaadi paljon lisätyötä.

  2. Jopi, onneksi olkoon rippilahjaksi saadusta Lumiasta.

 6. Niitä Lumioita kyllä saa todella halvalla, mutta jos tosiaan käyttää Googlen palveluja niin on ehdottomasti järkevintä käyttää Android-alustaa. Ja niitä sovelluksia ei edelleenkään löydy jos vertaa kilpailijoihin. Kuka järkevä nyt 3% markkinaosuudessa olevalle järjestelmälle niitä tekisikään? Homma softatalossa menee niin, että kaikki järkevä tehdään ensin iPhonelle ja Androidille ja sitten myöhemmin tehdään WP versio jos on aikaa eikä se vaadi paljon lisätyötä.

  On sitten tyhmiä softan vääntäjiä, jos jättävät yhdelle alustalle wp7,5 ja wp8 tekemättä sovelluksia. Mutta jos ei halua rahaa ja on ylimielinen sovellusten kehittäjä, niin ei voi mitään. Itse tekisin sovelluksia jokaiselle puhelin käyttöjärjestelmälle, niin maksimoisin rahan tulon ja saisin 100%:sesti jokaiselta käyttikseltä rahaa. Eli ei ole mikään syy unohtaa wp:tä sovelluksia kehittäessä. Ja ainakin itse olen löytänyt samoja tai vastaavia sovelluksia niin ios, android, meego, symbian ja wp käyttiksiin. Ja voin sanoa, että olen riippumaton noista käyttiksistä ja puhelimista. Tänään on nokia lumia wp8:lla, huomenna iphone 5 ja vaikka ylihuomenna android. Se on minulle ihan sama mikä käyttis siinä puhelimessa on ja maksaako sovellukset vai ei, koska puhelin vaihtuu kuitenkin ongelmitta merkistä ja mallista toiseen. Tällä hetkellä minulla on lumia 920, nokia 808 ja nokia e90, sekä nokia 301, eikä ole mitään ongelmia siirtyä käyttiksestä toiseen, ei edes silloin kun minulla oli iphone 4, n9 ja n900. Eli on todella hölmöä ankkuroitua pelkästään yhteen käyttöjärjestelmään ja sovelluskauppaan. Kannattaa olla avoin kaikille vaihtoehdoille ja kokeilla aina uutta.

 7. En ole yhtäkään puhelinta saanut koskaan lahjaksi ja en ole koskaan käynyt riparia, koska en kuulu kirkkoon. Jokaisen puhelimen olen odtanut itse tienaamillani rahoilla, eli palkallani. Ja jokaisen luurini olen ostanut uutena. Viimeisin minkä ostin 21.11.2012 on nokia lumia 920 ja seuraava minkä olen jo ennakkovarannut on nokia lumia 1020. Tietenkin myyn aina vanhan puhelimeni tarpeistoineen pois. Ja ei en ole nokialla tai vastaavalla töissä, vaan merenkulkualalla, siis laivalla konemestarina.

 8. Jos haluaa edullisen ja sulavasti toimivan älypuhelimen isolla näytöllä niin vaihtoehdot ovat aika vähissä. Ei auta pahemmin täällä nillittää. Samsungin Galaxy Grand osuu suurinpiirtein samaan hintaluokkaan, mutta sitä ei myydä Suomessa ja sulavuudenkin kanssa vähän niin ja näin.

 9. Olette ihan idiootteja.

  Minulla on Nokia n9 ja pidän näyttöä tarkkana…

  En ole mikään tarkkuusriippuvainen.
  Mihin rätinääkään iPad Minissä tarvitaan? Se vie vaan akkua…

  1. ”Nokia n9 ja pidän näyttöä tarkkana…”

   Mutta N9:ssähän on 625:sta huomattavasti pienempään näyttöön ahdettu jopa enemmän pikseleitä -> huomattavasti tarkempi. Tosin PenTile sitten vähän syö tarkkuudesta.

 10. Varmasti ihan riittävän tarkka näyttö halpaluokan malliin, ja ihan laadukas paketti tohon hintaluokkaan. Laite ei tosin ole minulle, mutta moni varmasti kiinnostuu.
  Mutta mihinkäs nokian laitteeseen nämä MB vakiomussuttajat olisivatkaan tyytyväisiä?

 11. Onpas taas jonneja asiantuntevine kommentteineen liikenteessä. Teemu, eikö olisi aika jo alkaa suodattaa tämä skeida pois?

  1. eihän tämä vielä ole pahinta mitä täällä on nähty.

 12. Ekoja L1020 arvosteluja on alkanut ilmestyä, ainakin engadget. Myös dpreview on tutkaillut laitetta jos haluaa vähän professionaalimpaa otetta kameran laatuun. Erittäin hyvältä vaikuttaa 🙂

 13. Puhelimella leikkijöille android, teineille ios ja käytännön elämän laatua, sujuvuutta ja edullisuutta tilanteessa kuin tilanteessa vaativille tämä luuri ja muut nokiat.

Kommentointi on suljettu!