Apple julkisti tuloslukunsa: iPadien myynti laskussa

iPad

Laite- ja ohjelmistovalmistaja Apple julkaisi viime yönä Suomen aikaa toisen vuosineljänneksen tuloksensa. Luvut ovat vahvoja, mutta pientä tasoittumista hurjassa vauhdissa on nähtävissä. Liikevaihtoa Apple teki jaksolla 35,3 miljardia dollaria, josta voittoa kotiutettiin 6,9 miljardia. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 35 ja 8,8 miljardia dollaria.

Laitemyynti laski vuodentakaiseen nähden iPhonea lukuun ottamatta. Apple myi huhti-kesäkuussa 31,2 miljoonaa puhelinta, joka on kuluneelle neljännekselle yhtiön ennätys ja 26 prosenttia vuodentakaista enemmän. Alkuvuodesta tultiin kuitenkin selvästi alaspäin, sillä tammi-maaliskuussa iPhonen myynti oli 37,4 miljoonaa kappaletta.

Kovaa nousua myyntiluvuissa tähän asti nauttinut iPad-mallisto kääntyi laskuun. Viime vuoden 17 miljoonan sijaan niitä myytiin nyt 14,6 miljoonaa kappaletta.

Tietokoneiden myynti pysyi vakaana, vaikka niissäkin nähtiin hienoinen notkahdus. Laitteita saatiin kaupaksi 3,8 miljoonaa kappaletta, joka 200 000 vuodentakaista vähemmän.

Lähde: Apple

13 kommenttia

 1. Tulos pieneni jo toisena kvartaalina putkeen. Tulos on toki kova niinkuin huipulla olevalta firmalta sopii odottaakin, mutta huikean kasvun vuodet alkavat olla takana. Kilpailijat pystyvät tarjoamaan näkökulmasta riippuen vähintään tai lähes samaa halvemmalla. Näyttäisi myös, että ensi kvartaali ei näytä hirveästi paremmalta sillä uutta tablettia tai puhelinta ei taideta saada isosti myyntiin sen aikana.

 2. Tuon iPad:n myynnin laskun syynä on luultavasti se, että 4. sukupolven iPad on niin lähellä 3. sukupolven iPadia, että kuluttajien on turha vaihtaa. Mylskin 2. sukupolven iPad:n omistajille se ei olisi ollut välttämättä tarpeellista.

  1. Syy on se, että viimevuonna samaan aikaan markkinoille tuli ensimmäinen retina iPad, joka tottakai myi erittäin hyvin. Tällä kvartaalilla edellisestä iPadista on kulunut jo 8-9kk. Joten myynti väkisinkin laskee. Kun ei ole sitä uutta tuotetta mikä tekisi piikkiä myyntiin.

   1. Nämä yhdessä selittänevät hyvin tätä laskua. Toisaalta iPhonen myynti on tainnut nousta jatkuvasti vastaavista seikoista huolimatta eli iPadistä ei ole muodostumassa sen kaltaista huippumenestystä.

    1. IPhonen kanssa ei ole tainnut olla koskaan vastaavaa tilannetta? vai mitä meinasit?

     Kyllä iPad on todellinen huippumenestys, se on sitä jo 🙂 ja syksyllä kun tulee uudet mallit niin myynti varmaan taas kummasti piristyy.

     Toki nyt tietenkään tabletti ei voi koskaan myydä samoja lukuja kuin älyluuri. Mutta kyllä iPad on huippumenestys.

    2. @delic. Juuri tuota meinasin, voin olla väärässäkin.

     Ja miksei tabletti muka voisi myydä älypuhelimen lukuja? Myyhän iPad nytkin enemmän kuin Nokian Lumiat. ”Huippumenestys” on määrittelykysymys. Jos iPadiä sanoo huippumenestykseksi niin iPhone olisi sitten varmaan übermenestys, tjsp.

    3. ”Jos iPadiä sanoo huippumenestykseksi niin iPhone olisi sitten varmaan übermenestys, tjsp”

     Sanoja tuskin edes löytyy kuvaamaan minkä suuruinen menestys iPhone on ollut.

    4. Huippumenestys iPad on nimen omaan tablet-rintamalla.
     IPadin ja iPhonen vertailu on sama, kun vertaisi Samsungin myymiä televisioita ja läppäreitä. 😉

 3. iPhonenkin myynti laskee kunhan Apple tuo ne halvat karvalakkimallit myyntiin. Tästä Steve Jobs varoitteli vielä kun eli.

 4. Voisiko olla myös niin, että tablettia ei uusita samalla tahdilla kuin älypuhelinta? Itse ainakin ehkä päivittäisin ensin luurin ja sitten tabletin, jos talous sallii.

  1. Hyvä pointti. Itselläni on kolmannen sukupolven iPad ja voi mennä vielä pari, kolme vuotta ennen kuin vaihdan.

 5. Mulla oli ipad1 ja myin sen pois kun kyllästyin siihen, enkä kokenut sitä tarpeelliseksi. Ei sillä pystynyt koulutehtäviäkään tekemään kunnolla, joten nekin piti tehdä läppärillä, koska kyseisiä tiedostoja ei saanut koulun nettiin ladattua, kun ei päässyt ipadin muistiin käsiksi. Muutenkin koko ipad meni jumiin kun tuli päivityksiä, se hidastu ja boottaili. Ei auttanut sovellusten, pelien, elokuvien, kuvien ja musiikin poisto, eikä edes nollaus. Myin sit romun pois. Ei toi ipad voita android-tablettia, joka on monipuolisempi ja jolla oikeasti tekeekin jotain. Sanon näin vaikken androidista pidäkkään, mutta mielestäni android-laitteet ovat parempia kuin applen ios ipadit ja iphonet, jotka on ihan leluja.

  1. Ja kokemuksesi perustuu iPad 1:een… Mulla on ollut iPad 3 käytössä yli vuoden, ostin heti julkaisupäivänä. Tiedostoja on erittäin kätevä siirtää pilvipalveluilla tänäpäivänä. Mikä parasta kun tiedosto on pilvessä sen voi ladata sieltä missä vaan ja kuinka moni vaan kerralla.

   Oma iPad ei ole mennyt koskaan jumiin, ei ole bootannut, eikä ole hidastunut vaikka yli vuoden käyttänyt päivittäin, laite on itseasiassa todella nopea. Ei tämä juuriaan nopeammin voisi toimia, ainoa missä nyt ”hitaus” näkyy on isojen pelien latausajat, mutta niinhän se näkyy tehokkaissa tietokoneissakin.

   Itse en kyllä tästä luopuisi vaikka maksettaisiin, on kyllä niin hieno vehje ja mitä parasta pelaa aina super luotettavasti, se on juuri se miksi niin moni pitää applen laitteista. Yleinen toimivuus ja luotettavuus on huippuluokkaa.

   Mutta tosiaan oma iPadisi oli se ensimmäinen iPad koskaan, joka oli vielä monin osin raakile. Itse en kyseistä tablettia edes harkinnut ostaa, enkä kyllä iPad 2:stakaan. Kolmos iPad oli se iPad millainen iPadin olisi pitänyt olla ekasta lähtien, tekniikka tietenkään vaan ei ollut valmis.

Kommentointi on suljettu!