Google virallisti Android 4.3 Jelly Beanin

Android 4.3

Tänään julkistettu Nexus 7 saapuu markkinoille uudella Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä. Se kehittää eteenpäin käyttäjätilejä sekä lisää mukaan tuen muutamalle keskeiselle tekniikalle. Päivityksen jakelu Galaxy Nexus-, Nexus 4-, Nexus 10– ja ensimmäisen sukupolven Nexus 7 -laitteille käynnistyy seuraavan vuorokauden sisällä.

Uuden version myötä Google antaa vanhemmille enemmän valtaa käyttäjätilien hallintaan. Jatkossa vanhemmat voivat rajoittaa profiilien kautta lastensa surffailua, pelaamista ja muita aktiviteetteja.

Kehittäjille tärkeänä parannuksena mukana on tuki OpenGL ES 3.0 -tekniikalle. Se mahdollistaa entistäkin näyttävämmän ja sulavamman grafiikan.

Lisälaitevalmistajia hellitään Bluetooth Smart -tuella. Sen myötä Android-laitteet keskustelevat uusimpien Bluetooth-yhteensopivien lisävarusteiden kanssa ongelmitta.

8 kommenttia

 1. Samsung Galaxy S4 tulee olemaan entistäkin mielenkiintoisempi Android 4.3 päivityksen myötä,koska tuki OpenGL ES 3.0 -tekniikalle parantaa huimasti grafiikkamoottorin/näytönohjaimen toimintaa sulavammaksi!. =)

 2. Mitenkäs tuon s3 kanssa, ilmestyyköhän sille tämä uusi versio?

  1. Luultavasti tulee. Mutta tuskin paljoa ennen joulua. Seuraavaa päivitystä voikin olla jo turha odottaa. Samsungilta tulee sen verran tuotteita ulos, ettei tukea voi antaa pitkästi yhdelle laitteelle. Ei edes lippulaivatuotteille. Olen tämän itse karvaasti kokenut.

 3. Todella pieni päivitys, mutta itseäni miellyttää. Ovat kiinnittäneet juuri oikeaan asiaan huomiota, eli käyttäjätileihin. Kilpailijoilta ne puuttuvat kokonaan ja androidi kehittää jo eteenpäin. Meidän perheessä oli tärkein argumentti ostaessa nexus7:aa ja on erittäin hyvä jo nykyisellään.

  1. Kai Windows RT:ssä on vähintään yhtä laajat profiilit ja puhelimissa tuolla ei juuri mitään tee.

  2. Tuo käyttäjätiliominaisuus on tietysti kopioitu pöytäkoneiden puolelta. Unix-pohjaisissa järjestelmissä se on ollut jo vuosikymmeniä. Kätevä ominaisuus kieltämättä ja nykyaikana aika must myös tablet-tietokoneissa koska niillä monesti on monta käyttäjää. Puhelin taas on henkilökohtainen lähes poikkeuksetta.

   1. Helposti voisin kuvitella käyttäväni profiileja luurissa itse, oma profiili töissä ja kotona esim. Vaan ei taida nykyiselle kapulalle olla tulossa ainakaan virallista päivitystä 4.3:een.

 4. Lisäksi tämä Android versio tuo mukanaan lisätarkkuutta näyttöihin. Edellinen isoin tarkkuus ylsi 480 pikseliin tuumaa kohti, joka juuri ja juuri riittää esim. HTC Onen 468 PPI -näytölle. Uusi paras taso yltää aina 640 kuvapisteeseen tuumalla.

  Lisätarkkuutta tarvitaan ensisijaisesti TV-käytössä, jossa tuodaan tarjolle suuria ruutukokoja, mutta myös tablet-käytössä, jossa esitysgrafiikka heijastetaan videotykin avulla suureen kokoon. Noinhan yrityspuolella jo aika paljon tehdään omankin kokemukseni mukaan.

  Voipi tosin olla, että joku valmistaja ottaa ko tarkkuuden käyttöön myös älypuhelimissa joissa on suuri näyttö. 🙂

Kommentointi on suljettu!