Toisen sukupolven Nexus 7:n julki

Nexus 7

Lähes päivälleen vuosi sitten julkaistulle Nexus 7:lle on tänään esitelty seuraaja. Toisen sukupolven Nexus 7 parantaa kokonaisuutta usealla osa-alueella ja saapuu markkinoille uunituoreella Android 4.3 Jelly Bean -alustalla varustettuna. Laitteen valmistajana toimii ensimmäisen mallin tavoin taiwanilainen Asus.

Seitsemän tuuman kosketusnäyttö on päivitetty 1920 x 1200 pikselin tarkkuuteen. Näin pikselitiheys yhtä tuumaa kohden on kohonnut alkuperäisen mallin 216 ppi:stä mukavaan 323 ppi:n. Ero iPad minin näyttöön on nyt selvä, sillä Applen 7,9 tuuman tabletti yltää vain 163 pikseliin tuumaa kohden. Googlen mukaan kyseessä on tarkin seitsemän tuumainen tabletti.

Uutuuden rakenteen ja muotoilun optimoimiseen on käytetty paljon aikaa. Ensimmäiseen sukupolveen nähden uusi Nexus 7 on kaksi millimetriä ohuempi ja peräti 50 grammaa kevyempi. Näytön sivureunoja on myös onnistuttu kaventamaan. Parannuksien myötä tabletti istuu käteen entistäkin paremmin.

Laitteen sisältä löytyy tehokas Snapdragon S4 Pro -piirisarja, jossa on neljä 1,5 gigahertsin suoritinydintä. Se tarjoaa selvästi enemmän suorituskykyä, mutta akkua säästäen. Tabletti jaksaa yhdellä latauksella kymmenen tuntia verkkosurffailua ja yhdeksän tuntia HD-videon toistoa.

Äänentoistoa uusi Nexus 7 vie eteenpäin kahdella stereo-kaiuttimella. Muita uudistuksia ovat viiden megapikselin takakamera, kahden gigatavun RAM-käyttömuisti, Bluetooth 4.0, NFC ja tuki langattomalle lataamiselle.

Googlen tabletti rantautuu Yhdysvaltoihin 30. heinäkuuta. Keskeisille Euroopan markkinoille se saapuu seuraavien viikkojen aikana. Rapakon takana 16 gigatavun malli kustantaa 229 dollaria ja 32 gigatavun versio 269 dollaria. LTE-mallin saa kaupasta itselleen 349 dollarilla. Se sisältää tallennustilaa 32 gigatavua.

10 kommenttia

 1. Ihan perustyylikäs laite.

  Paljonkohan tulee kustantamaan?

 2. Hyvältä näyttää.
  Akunkeston arvelin olevan samalla tasolla tai jopa rahtusen huonompi mutta väärässä olin, ja hyvä niin.
  Hinnat näyttäisivät olevan samalla tasolla kuin 2012 nexus7:kin, dollarit kun kääntää suoraan euroiksi katsomatta kursseja ja laittaa parikymppiä suomi-lisää niin ollaan kotimaan hinnoissa.
  Eli karvalakkimalli tulee maksamaan 249-269e

 3. Kahdella stereo kaiuttimella? Voiko olla muka vain yksi stereo kaiutin 😉

 4. Aika houkuttava paketti,

  iPad Mini, Nexus 7 vai Surface Rt?

  1. Loppuvuodesta painin välillä iPad mini vai Nexus 7. iPad mini voitti enkä ole hetkeäkään katunut päätöstä. Toisaalta Nexus 7 on eittämättä myös huippulaite.

 5. Aika hyvin on saatu Nexusta parannettua nostamatta hintaa merkittävästi. Kyllä tuon luulisi myyvän aika kovia määriä. Ulkonäköön tottuu äkkiä.

 6. Erinomainen julkaisu. Kaikki on parantunut ja eikös hinta ole sama kuin edellisellä.

  Eipä tästä nyt oikein mitään muuta olisi kaivannutkaan. Tämä mene hankintaan ehdottomasti.

  Olisivat voineet jättää takakameran pois, olisi tullut vielä kevyempi ja tietysti hintaa pienemäksi. En oikein ymmärrä mihin sitä tabletissa käytetään?

  1. Kameralla voi lukea mm. viivakoodeja eli kyllä sille käyttöä löytyy. Paperilaskuja tulee enää harvakseltaan, mutta esim. Alkon viinisovellusta tulee käytettyä.

 7. Onko tuossa videopätkässä oleva ominaisuus, että osoittaa elokuvassa näyttelijää, niin haku antaa heti ruudulle tiedot henkilöstä, joku uusi ominaisuus Android 4.3:n mukana vai ollut olemassa jo aiemmin?
  Tuntuu äkkiseltään aika huimalta, vielä muutama vuosi sitten tuollainen olisi ollut täyttä scifiä!

Kommentointi on suljettu!