Kuusituumaisen Nokia Lumian etupaneeli kuvassa?

Lumia

Kiinasta on levinnyt verkkoon mielenkiintoinen kuva. Siinä tehdastyöntekijä esittelee kameralle etupaneelia, joka kuuluu selvästikin Nokian puhelimelle. Se ei kokonsa puolesta kuitenkaan sovi Nokian nykyisiin malleihin. Paneeli saattaa hyvinkin kuulua loppuvuodesta esiteltävälle laitteelle, sillä Nokia on luvannut lanseerata kuluvan vuoden aikana vielä ainakin yhden merkittävän laitteen.

Verkkojulkaisu, The Verge, kertoo omiin lähteisiinsä viitaten, että Nokia testaa parhaillaan kuuden tuuman näytöllä varustettua Lumia-puhelinta. Kuvan lasipaneeli on sitä kokoluokkaa, että se voisi kuulua kyseiselle laitteelle. Merkit ovat vahvat ja lienee ihme, jos Nokialta ei entistäkin suurempaa Lumiaa kuluvan vuoden aikana nähdä.

Microsoft työstää parhaillaan Windows Phone 8 -alustalleen päivitystä, jonka myötä full hd -tasoisten näyttöjen hyödyntäminen on mahdollista. Tuen odotetaan saapuvan loppuvuodesta ja selvästikin Nokialla halutaan laajentaa mallistoa uudella, nykyisiä suuremmalla Lumialla.

Lähde: The Verge

20 kommenttia

 1. Aika ohuet reunat näytön ympärillä.
  Mielenkiintoista nähdä mitä sieltä on myöhemmin tulossa.

  Itse en liiemmin välitä näistä kuuden tuuman laitteista, mutta mielenkiinnolla seuraan. 🙂

 2. Miellyttävän ohuet reunat. Onhan toi jo vähän naurettavaa, että 4,7 tuumasella näytöllä varustettu vekotin on fyysisiltä mitoiltaan suurempi kuin kilpailijoiden 5 tuumaiset.

 3. Itseä ei lumia 920 ja 1020 isompi luuri kiinnosta. Ei tollanen 6 tuuman tiiliskiveä jaksa edes kantaa saatikka pitää korvalla pitkän puhelun aikana. Ehkä ne jotka yrittävät kompensoida pieniä sukuelimiään haluavat tuollaisen itsetuntonsa kohottajaksi, mutta ei kyllä ketkään muut halua tuon kokoista.

  1. Vähän asiallisempaa. 😉
   Tuskin tuo erityisen paljoa painamaan. 150gr-160gr veikkaan ma.

  2. Se on kalliiden autojen tehtävä, puhelimet eivät liity asiaan mitenkään, oli sitten kuinka iso.

 4. Jopin kommentti sukupuolielimistä suoraan yläasteelta 😀 Iso näyttö nyt on vaan miellyttävämpi.

  1. Riippuu siitä kuinka pitkälle koko viedään.
   Itselleni Lumia 920:n 4.5 tuumaa vielä menee, mutta raja menee varmasti siinä 4.7-5 tuuman tienoilla.
   Viisi tuumainen laite on hankalaa käyttää yhdellä kädellä ja käytettävyys kärsii. Toki edut tulevat ilmi nettiselailussa ja muussa viihdekäytössä, mutta peruskäytön kannalta käytettävyys alkaa olla jo huonoa.
   En voisi kuvitellakaan käyttäväni kuuden tuuman laitteita.

   Toki tämäkin on tottumiskysymys ja riippu myös ihmisestä ja käden koosta. Itse yltän vielä juuri ja juuri Lumia 920:n näytön jokaiseen kulmaan.

   1. Onko luuria sitten pakko yrittää käyttää yhdellä kädellä? Sitähän Applekin yritti jankuttaa viimeiseen asti.

    Kouran koostahan kaikki on kiinni ja sormien pituudesta. Itse käytän omaa nelituumaista luuriani luontevasti kahdella kädellä. Ja 7- ja 9,7 tuumaisia tablettejani. Yhdellä vain kun on pakko.

   2. Onneksi kukaan ei ole kertonut Aasiassa asuville että 5+ tuumaiset puhelimet on liian isoja. Tilastollisesti pienemmillä käsillä varustetut ihmiset ja ennen muuta naiset käyttävät täällä näitä 4,5++ tuumaisia puhelimia. Ehkä meillä Suomessa on todella pienet ja heikot vartalot kun isot puhelimet eivät sovellu. 😉

 5. Ei ole kyllä kyse painosta, vaan siitä koosta. Eli liian iso. Ei mahdu enään muuhun taskuun kuin reisitaskuun tuon kokoinen. Rupeaa olemaan jo minitabletin koossa. Itelle on lumia 920 siinä rajoilla, että onko jo liian suuri puhelin. Eli lumia 920 isompaa luuria en aio hankkia, eli puhelinta joka ei mahdu enään taskuun. Ois kiva kun nokia toisi takaisin esim 8210:llan, joka oli justiinsa sopivan pieni kokoinen. Itelle kuitenkin luuri on työväline ja viidekeskus, jonka pitää olla sopivan kokoinen, että sitä jaksaa pitää mukana ja lumia 920 on just sellainen. Mutta sitä isompi jää kyllä himaan.

  1. Riippuu myös koko puhelimen fyysisistä mitoista. Eli näyttö voi olla isompi vaikka se on fyysisilta mitoiltaan pienempi kuin pienempinäyttöinen puhelin. Joku voi käyttää viisituumaista yhdellä kädellä ja toinen ei voi käyttää neljä tuumaista yhdellä kädellä, joten aika paikallaan polkevaa keskustelua..

  2. Minulla on kännykkä ja lompakko samassa taskussa. Jos saisi integroitua lompakon känykkään, niin kuusituumainen mahtuisi hyvin housujen etutaskuun. On kyllä olemassa kännykän suojuksia, johon mahtuu n. kolme korttia ja setelirahaa. Ongelma on, että niitä kortteja on toistakymmentä. Odottelen aikaa, jolloin kortit voisi jättää pois. Silloin ne olisi syötetty puhelimeen. Tämähän onnistuu periaatteessa jo nyt paitsi, että kauppojen lukulaitteet eivät tue.

 6. Muuten hyvä, muttei mahu taskuun 😀 kyllä Sony Xperia Z Ultra:kin kelpaisi, ellei olis niin ohut ja heikko (lasia takakansikin)että katkeaisi taskuun 😀

 7. Ei minulle, mutta onhan näillekin varmistunut oma kasvava ostajakuntansa.

 8. Kuusi tuumaa saatta hyvin toteutettuna olla puhelimen ja tabletin täydellinen hybridi.

  Näköjään työntekijät tehtailla ovat vaihtaneet puhelimensa Lumiaan kun on näin tarkk vuotokuva. 🙂

 9. Oma kipuraja on siinä 4,5-4,7 tuumaa. Sitten menee jo liian isoksi. Nykyinen 920 istuu niin mallikkaasti käteen ettei halua luopua siitä 😀

 10. Itselläni 7 tuumainen tabletti alkaa olla liian pikkuinen kun rinnalla on 10’1 tuumainen, eikä minulle juuri väliä ole kuinka iso puhelin on. Se miten hyvin puhelin suorittaa tehtäviä suurella näytöllä ja kuinka miten se vie akkua on kaikkein tärkeimmät. Tuota etupanelia voisi verrata vaikkapa galaxy note 1 tai 2:seen 🙂

 11. ~5″ & ohuet reunat ja FullHD, ja voidaan jo katsoa takaisin Nokia-leiriin. Kamera perushyvä ilman suuria kyttyröitä. Ottakaa mallia Samsungista.

 12. Kyllä nykyään vaan on ihan pakko olla suurinäyttöisiä malleja tarjolla, muuten ei pärjää kilpailussa. Lumia 625:kin julkaistaan korvikkeena pakon edessä koska Nokialla ei ole varaa olla ilman suurimpia näyttöjä ja odotella Microsoftin kuhnimista.

Kommentointi on suljettu!