Nokia: Lumia 625:n muotoilu ihmisläheistä

Lumia 625

Uusi Lumia 625 on varustettu toistaiseksi malliston suurimmalla kosketusnäytöllä. Laitteen koon kasvaessa puhelimen muotoilu nousee entistäkin tärkeämpään rooliin ja niinpä Nokia on suunnitellut uutukaisensa mahdollisimman miellyttäväksi pidellä kädessä. Tähän on päästy puhtailla ja kaarevilla linjoilla, jotka jatkuvat takaa aina laitteen etuosaan asti.

Puhtaus ja saumattomuus ovat muotoilumme keskiössä”, kertoo Nokian muotoilutiimistä Kyeyoung Kang.

Saumattomuus näkyy Lumia 625:ssä muun muassa hellästi kaareutuvana takakuorena, jonka suunnitteluun on käytetty paljon aikaa. Mattapintaisten kuorien värit muodostuvat kahdesta värikerroksesta. Idea on sama kuin Lumia 620:ssa, mutta tekniikka on uutta. Nyt kokonaisuus rakentuu yhtenäisestä läpikuultavasta polykarbonaattiosasta, jonka alimmaisen värikerroksen on tarkoitus korostaa pääväriä. Nokian mukaan tulos on taianomainen.

Pehmeät muodot jatkuvat laitteen etupuolella näytön pyöristettyinä reunoina. Kooltaan laite on varsin maltillinen, jos vertailukohdaksi otetaan Lumia 920. Pituus ja leveys ovat kasvaneet aavistuksen, mutta paksuudesta on saatu viilattu hieman pois lippulaivaan nähden.

Lähde: Nokia Conversations

5 kommenttia

  1. Tuo on ihan kiinnostava malli, koska sitä tullaan myymään todella halvalla Nokian polkiessa nyt hintoja. Saattaisin jopa ostaa itse 🙂
    Harmi vain, ettei Nokialta ole vielä tullut Windows 8 pohjaista tablet-laitetta, joka olisi hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan edes lähellä Nexus 7:n tasoa. Henkilökohtaisesti nimittäin haluan, että tablet ja älypuhelin ovat samaa järjestelmää.

    1. MALTA JONKUN AIKAA NIIN EIKÖHÄN TULE (TÄN VUODEN PUOLELLA)

  2. Nokia ei julkaise koskaan tablettia !!(sisapiirin tietoa)

  3. Mitä ihmettä tarkoittaa ”Puhtaus ja saumattomuus ovat muotoilumme keskiössä”. Kaikki kännykät ovat käytännössä aivan samanlaisia, litteitä, kulmista ja reunosta enemmän tai vähemmän pyöristettyjä läpysköjä. Voisi kuvitella että muotoilulle jää varsin vähän tilaa. Tässä jutussa ei ilmeisesti viitattu käyttöliittymän ”muotoiluun”.

Kommentointi on suljettu!