Videolla: uusi Nexus 7

Nexus 7

Toisen sukupolven Nexus 7 on mielenkiintoinen taulutietokone. Se panostaa niihin seikkoihin, jotka tässä kategoriassa ovat tärkeitä, eli näyttöön ja kompaktiin kokoon. Tietenkin mukana on myös kattava ohjelmisto: uusi Android 4.3 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä.

Googlen mukaan Asusin valmistama Nexus 7 on markkinoiden tarkin seitsemän tuumainen tabletti. Näytön resoluutio on 1920 x 1200 pikseliä, joka tarkoittaa 323 pikseliä tuumaa kohden.

Laitteen painon Asus on saanut kevennettyä 290 grammaa (WiFi-versio). Se on 50 grammaa edeltäjäänsä vähemmän, joka tekee uudesta Nexus 7:stä vaivattomamman pideltävän. Samalla tabletti on kaventunut kuusi millimetriä ja ohentunut kaksi millimetriä. Kyseessä on siis kaikin puolin edeltäjäänsä kompaktimpi kokonaisuus, vaikka tarkkasilmäiset huomaavat pituuden kuitenkin kasvaneen 1,5 millimetrillä.

Nexus 7:n ominaisuuksiin kuuluvat 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Pro -neliydinpiirisarja, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, Adreno 320 -grafiikkapiiri, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, tuki langattomalle lataamiselle sekä 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa. Kuvaaminen onnistuu viiden megapikselin takakameralla ja videopuhelut etupaneelin 1,2 megapikselin kameralla.

Lähteet: The Verge & AndroidCentral

3 kommenttia

  1. Sanoisin että yllättävän vähän muistia! Kolme gigatavua 2013 toisella puoliskolla ei olisi ihmetyttänyt. Toisaalta, hinta pitää olla kuluttajaystävällinen. Mutta olisiko 3 gigaa ollut myyntivaltti?

    1. Lisämuisti ei maksa käytännössä yhtään mitään, ainakaan pc puolella. Turha sinne on ylimäärästä kuitenkaan lähteä tunkemaan, itse en ole saanut millään laitteella kahtakaan lähellekkään täyteen ja tossa on vielä kaikenlisäks vanilla. Käyttämättömällä muistilla ei tosiaan tee yhtään mitään, vaikka usein jengillä sellainen harhakuvitelma onkin.

Kommentointi on suljettu!