Kuvavuoto: Sony ”Honami” Xperia i1

Xperia Z ja Honami

Xperia Z ja Honami

Kuten varmaan jo monet lukijamme tietävät, työstää Sony mielenkiintoista lippulaivapuhelinta. Kyseessä on Honami-koodinimeä kantava laite, jonka lopullisen mallinimen arvellaan olevan Xperia i1. Puhelimen julkistus on reilun kuukauden päässä, sillä Sony tulee oletettavasti lanseeraamaan sen 4. syyskuuta järjestämässään lehdistötilaisuudessa.

Tulevasta lippulaivasta on nyt levinnyt verkkoon uusia kuvia. Niiden perusteella luvassa on hyvin Xperia Z:n kaltainen ja kokoinen laite. Kuvissa nähdään lisäksi vilahduksia kameran käyttöliittymästä.

Uutuudelta odotetaan kovaa panosta kuvaamiseen. Tietojen mukaan takana koreilee 20,7 megapikselin kamera. Sensori olisi kooltaan 1/2,3 tuumaa ja rakentuisi Sony G -linssiteknologian ympärille. Mukana olisi myös japanilaisvalmistajan oma BIONZ-kuvaprosessori. Tuoreen vuodon perusteella yhtiön jälki näkyy myös kameran ohjelmistossa muun muassa mahdollisuutena yhdistää kamerakuviin Augmented Reality -efektejä.

Laitteessa on myös potkua, jos huhut osuvat oikeaan. Sisältä löytyy 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -piirisarja ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Kokonaisuutta ohjataan viiden tuuman full hd -näytöltä, joka hyödyntää Sonyn kuvanparannusteknologioita.

Honami_2

Honami_3

Lähde: Gadget Helpline

8 kommenttia

 1. Sonyn luurit on huippua.
  Mielenkiinnolla odotan myös tuota kameraa, tuon suurempaa sensoria ei puhelimista löydy. Sony on myös kamera-valmistaja ja sitä tietotaitoa varmasti hyödynnetty.

 2. Vähän tylsän ja persoonattoman näköinen, mutta voi kyllä olla erinomainen puhelin.

  1. SonyEriccson aikaan oli mielestäni monia ulkonäöltään parempia malleja. Esim. kuka tekisi Xperia Rayn uusiksi niillä sampanjakulta kuorilla, mutta vaan suuremmalla näytöllä ja Sonyn nykypuhelinten sisällä spekseillä? Toisaalta Xperia Z on nykymallistossa helmi.

 3. Varteenotettava kilpailija kameran osalta ainakin Nokia Lumia 1020 41MP mallille!. 😉

 4. No ainakin sonyericssonin k800i:ssä oli huonompi ja epätarkempi kamera kuin sonyericsson w800:ssä, vaikka k800i:ssä oli enempi megapixelejä, parempi xenon salama ja piti olla parempi kuvausohjelma.

 5. Mites 808 1/1.2″ tai 1020 1/1.5″. Kenno on niissä edelleen paaaaljon isompi kuin muissa on nähty, myöskään 4k videokuvaus ei aiheuta suurta erektiota vaikka Snapdragon 800 pyörittäisi 5k videota, ei tällä kennon koolla sillä ole merkitystä.

  1. Ei kennon koko ja mpix määrä kerro vielä laadusta, mielenkiintoista nähdä miten tuo suoriutuu. Sony on mielestäni ehdottomasti kiinnostavin valmistaja tällä hetkellä, lisäksi Nexusta odottelen..

   Eikä tuon edes tarvitse olla kameraltaan parempi kuin 1020, kunhan vain on riittävän hyvä ja parempi kuin muut androidit ja tuleva iPhone. Wp ei vaan ole ainaskaan vielä niin kiinnostava, että sillä olisi merkitystä monellekaan.. Androidit kilpailee lähinnä keskenään asiakkaista.. No iPhone myös..

Kommentointi on suljettu!