Google esitteli televisioon liitettävän Chromecastin

Chromecast

Google haluaa valloittaa kuluttajien televisiot. Sitä yritettiin ensin heikosti menestyneellä Nexus Q:lla. Nyt vuorossa on yksinkertaisempi ja edullisempi ratkaisu, joka on television HDMI-porttiin kytkettävä Chromecast.

Tavallista USB-muistitikkua muistuttavan Chromecastin ajatuksena on nopeuttaa kuvien ja videoiden siirtämistä television ruudulle. Se toimii WiFi-verkon kautta ja saa virtansa USB-liittimen välityksellä. Chromecastin tuki ei rajoitu vain Android-laitteisiin, vaan sen hyödyntäminen onnistuu tietokoneella Chrome-selaimella sekä iPhonella, iPadillä ja iPod Touchilla.

Sovellukset, jotka tukevat lisälaitetta sisältävät Cast-painikkeen. Sitä koskettamalla esimerkiksi YouTube-sovelluksessa toistuva video siirtyy television suurelle ruudulle. Koska Chromecast hakee tiedot toistettavaan sisältöön pilvestä, on muun muassa älypuhelinta mahdollista käyttää YouTube-toiston aikana muuhun toimintaan.

Google on avannut tekniikkansa myös kehittäjien käyttöön ja se tulee varmasti löytämään tiensä useimpiin videosovelluksiin.

Chromecast on tässä vaiheessa saatavilla vain Yhdysvalloissa. Sen hinta on 35 dollaria.

15 kommenttia

 1. Tuleekohan suomeen? Itse haluaisin tämän.

 2. Ihan hyvä idea kyllä, mutta kyllä iPadin ruutukoko riittänee.

  Yrittäjille taitaa olla suunnattu….

  Näppärän näköinen kyllä.

  1. IPadin ruutukoko riittäänee – onko hoopompaa kuultu? Mikä on telkkareiden keskikoko – 40 tuumaa? Siihen on ehkä joku syy …

 3. Tavallinen tallaaja ei tarvi tätä. En ainakaan minä.

 4. Minulle kelpaa – lähtee jopa tilaukseen. youtube- ja nexflix videot puhelimesta tai tabletista kätevästi televisioon tai isoon monitoriin – kelpaa. Tässä juuri pari päivää sitten harkitsin AppleTV:n hankintaa, mutta kun tämä julkaistiin niin mieleni muuttui ja näitä tulee varmasti pari hankittua (kotiin ja töihin).

 5. Jos tulisi ”standardi”-varustuksena töllöissä, niin olisi ok. Muuten idea kuollee vuodessa.

  1. N. 30 euroa liikaa muka kun voi tehdä telkusta kunnolla nettiyhteensopivan? HÖH. Toi on ihan killerilaite jos toimii lupausten mukaan. Sitä myydään miljoonia.

 6. ”Ei siinä taida olla USB:ia”

  Kyllä tuossa selvästi on usb-liitäntä virransaantia varten. HDMI-liitin ei virtaa anna.

  1. Vähintään HDMI versio 1.4 antaa kyllä virrankin. Tarkista faktat, ennen kuin tulet tänne kirjoittamaan pa*kaa totuutena.

 7. Video valehtelee että pelkkä tikku riittäisi, mutta todellisuudessa tuon perään pitää laittaa verkkovirtapiuha, koska se on HDMI liitäntäinen plugi.

  Lorottavat videolla silmään!!

  1. HDMI versio 1.4 antaa kyllä virrankin. Taidat lorotella omaan silmääsi.

 8. Googlen esityksen mukaan tuo tosiaan ottaa virran USB-kautta. Jos liitintä ei löydy TV:stä, voi sen liittää verkkovirtaan.

  1. Teemu: Tämä siis silloin, jos laite johon Chromecast kytketään ei tue HDMI 1.4 standardia.
   ”The power adapter is an optional requirement. In fact, most modern TV’s with HDMI 1.4 or higher spec are supported. The Chromecast can draw power from the HDMI port it’s plugged into. If your TV doesn’t support that, there’s also a USB cable and power adapter included in the box. I have a 2012 LG LED and a 2013 Lenovo 27″ Monitor with HDMI input and the ports power it with no cable.”

   1. 1.4 standardi tosin takaa vain 50mA virran (joka ei riitä Chromecastille), mutta valmistajakohtaisesti virta voi olla myös suurempi jolloin se riittää.

Kommentointi on suljettu!