Hintavinkki: Samsung Ativ S vain 249,90 euroa

Samsung Ativ S

Suurinäytöllinen Windows Phone 8 -puhelin kiinnostaisi? Siinä tapauksessa nyt voi olla hyvä hetki poistaa kaupasta Samsung Ativ S, jonka hinta Verkkokauppa.comissa on laskenut 249,90 euroon. Se on vähän, sillä tulevan Nokia Lumia 625:n veroton suositushinta on 220 euroa. Samsung kuitenkin tarjoaa rautansa osalta selvästi enemmän vastinetta rahalle. Toki käyttäjä joutuu siinä luopumaan Nokian kehutuista palveluista.

Samsung Ativ S rakentuu 4,8 tuuman ja 1280 x 720 pikselin kosketusnäytön ympärille. Kyseessä on Super AMOLED -paneeli. Puhelimessa hyrrää 1,5 gigahertin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin ja RAM-käyttömuistia on tarjolla gigatavun verran. Muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa löytyy 16 gigatavua.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa kahdeksan megapikselin kamera, LED-salama, NFC ja 2300 milliampeeritunnin akku.

49 kommenttia

 1. idealo.de mukaan halvin hinta Saksassa 208e ja esim. L920 vaan 308e. Nokian softat jos Ativiin sais eded jollain konstilla niin vois ostaa pois kuleksimasta.

 2. Paljonko Samsung maksoi tästä mainoksesta?

 3. Kova tarjous, nyt lähti vaimolle ostoon elämäni ensimmäinen Samsung! Vannoutuneessa Sony perheessä vielä :$
  ps. ”Tuo kehutut Nokia palvelut” aiheutti hillittömän röhönaurun täällä päässä näppistä 😀
  Ei se Nokia Music sentään NIIN hyvä ole.

  1. Nokialaisessa on kyllä muita paljon parempia sovelluksia kuin mixradio.
   Että hymysi hyytyy kun jaksat tutustua.

  2. Huomaa kyllä ettei sulla ole minkäänlaista tietoa Nokian palveluista/sovelluksista.
   Melkein tekisi mieli röhähtää kommentillesi mutta ei ole tapana kiusata tietämättömiä.

   1. Niinpä.. itselleni nuo Nokian sovellukset ovat hyvin arvokkaita jokapäiväisiä sovelluksia, ja en lähtis helposti ostamaan wp luuria jossa noita ei ole.
    Enpä toisaalta enempää odottaiskaan ton kaverin kommenteilta.

  3. Aika kapeakatseinen näkemys – että vainko musiikkipalvelu Noksulla? Parhaat tosiasiassa ovat juuri Nokialla. Puhelimet, design, ominaisuudet – ja varsinkin käyttäjäystävällisyys ja sujuvuus, puhumattakaan ikuisesta ja ajan tasalla päivittyvistä navigaattori- kartta- cityopas ja muista palveluista – ja huom: ilmaisista.

   Toki muillakin luureilla ja softilla, myös Sonylla, on huippuhyviä ominaisuuksia, mutta nokianmollaajat perustelevat usein vanhentuneilla ennakkoluuloilla ja tunnesyillä negatiivisuuttaan – eivät selvillä faktoilla.

 4. Saattaa olla pari muutakin softaa mitkä menettää ostaessaan ei-Lumia WP:n

 5. Kaveri osti tuon ativ s:sän ja 60-70% sovelluksista, mitä minulla lumiassa toimii, ei toimi ativissa. Joten se siitä. Kaiken lisäksi ativissä ei ole dolby surroundia mm, kamera on huonompi, musiikkipalvelut ovat huonompia jne, vaikka on sama wp8 käyttis, kuten lumiassa.

  1. Miksiköhän tuosta pirstoutumisesta vaahdotaan kovasti Androidia käsittelevissä jutuissa jos tilanne on kerta huonompi WP maailmassa. Eikös sen rajoittuneisuuden pitänyt johtua osittain siitä, että alusta olisi ehyempi?

   Ja kertokaa ne Nokian sovellukset joiden vuoksi Nokian luuri pitäisi hommata? Mitä ei saa hankittua muualta?

   1. Sanotaan vaikka että kuvaamiseen ja siihen liittyviin asioihin on tehty hyviä sovelluksia.

   2. Kaikki kamerasoftat, karttasovellukset ja musiikkipalvelut. Lisäksi Lumioille tulevat kolmansien osapuolien yksinoikeus sovellukset.

  2. Pysyn kyllä taatusti etäällä tuollaisesta ekosysteemistä! Jos kerran 60-70% WP sovelluksista ei toimi jonkun merkkivalmistan uudessa WP8-mallissa niin ei tuo paljon imartele.

   1. Ketä huijaat ellet itseäsi, olet vannoutunut vihaaja ja sellaisena pysyt vaikka miten asiat olisi wp:ssä. Fragmentoituminen on huomattavasti suurempi ongelma siinä iki ihanassa androidissasi <3 pus lääh lääh. Ei tuo varmaan ihan noin ole kuin jopi asian ilmaisi, lähinnä Nokian sovellukset on ne jotka ei toimi ativissa. Tämä on ihan hyvä tapa erottua, ei ainakaan päivitykset hidastu sen takia ja niistä on aitoa hyötyä toisin kuin jostain semi teemoista ja 3D karuselleista. Nokian sovellukset on tärkeitä, ja parantaa pääsovellusten toimintaa, esim kartat, musiikki, kamera. Siis toimintoja joita kaikki käyttää älypuhelimessa. Originaalit toimii myös. Toisaalta aikaani vain tuhailen kun sulle jaksan vastata. MS ja Nokia on ihan hirveitä ja kaikki on ihan kamalaa, Android on ihana ja kaikki hyvin. Vai mitä?

 6. Hinta on hyvä mutta en ostais juuri noiden Nokian sovellusten ja heikomman muotoilun takia, vaikka viiskymppiä säästäisinkin.

 7. No nyt alkaa WP fanit viimein päästä hieman hajulle älypuhelimen käsitteestä. 😉

  Kun haukutte Ativ s:n puuttuvista palveluista, niin kuvitelkaa vähintään 10x pahempi puute softassa ja palveluissa, minkä Android ja iPhone-käyttäjät näkevät kun katsovat Windows Phonea. Ymmärrätte miksei WP kauppa käy maailmalla. 😀
  Hahaa hahaaaa 😀

 8. Tota öö, android on samanlainen hankalakäyttöinen sillisalaatti kuin symbiankin. En jaksaisi enään haaskata aikaani niin huonosti tehtyyn käyttikseen kuten android/symbian. Kummankin käyttiksen omaavan laitteen omistaneena tiedän, että wp ja ios ovat parempia ja helppokäyttöisempiä käyttiksiä, eikä niihin ole edes viruksia. Kun ostaa lumian tai iphonen, niin ei tarvi heittää puhelinta seinään, kuten androidin tai symbianin omaavan luurin kanssa joutuu tekemään.

  1. Niinkuin Laura Närhi laulaa: Tämä on totta…

   1. iOs on ainoa mitä ei ole ollut, mutta muuten en kyllä ollenkaan allekirjoita tuota. WP ei vaan toiminut.

 9. ”Nokian softat jos Ativiin sais ededs jollain konstilla niin vois ostaa”

  Hyppään tähän keskusteluun vähän näin puskasta android käyttäjänä, mutta antaa olla. Tuohon ylempään kommenttiin. Eikös windows phonellekkin saa modattuja firmiksiä/marketplaceja(en ole juuri termistöön perehtynyt), joilla saa toisten valmistajien omia softia laitteeseen x. Esim johonkin samsungin puhelimeen saisi juuri nokian ja htc:n(ja mitä bäitä vielä on…) softat softat samsungin softien lisäksi.

  Ainakin joskus aikana jolloin lumia 800 oli nokian lippulaiva, satuin löytämään erään myynti-ilmoituksen htc:n puhelimesta x (wp:llä kuitenkin), johon oli asennettu modattu firmware ja saa täten ladattua myös nokian softat.

  Voi tosin myös olla että olen ymmärtänyt väärin enkä jaksa asiasta selvää ottaa ja täten tämä kommentti sitä myötä turha.

 10. Omniaan lykkäsin kaikki Nokia-softat, mutta eipä tullu juuri käytettyä. Ehkä WP8 Here kartoista voisi olla jotain iloa.. eikös ne muuten ole Ativissa? Music oli Spotify/TuneIn käyttäjälle aivan turha. Tuo on hyvä tarjous.. muotoilultaan parempi kuin Nokian mallit 🙂
  Ohuempi, kevyempi, parempi akkukesto ja parempi näyttö.

  1. Spotify maksullinen ja tunein aivan erilainen sovellus. Musicissa lisänä offline mahdollisuus. Ei kyllä pitäisi ruokkia..

   1. Offline oldskoolia, itse en ainakaan ole käyttänyt. Spotifyssäkään en ole offlineksi soittolistoja ladannut. Mihin ne megamonsterikamerakuvat mahtuu, jos puhelin on jo tuupattu offline-karttoja ja biisejä täyteen? Ei ainakaan muistikortille.

    1. Spotify maksaa kympin kuussa ja nillität että n music ei tuo lisäarvoa. Minä ja monet muut käyttävät offline musiikkia, hyvä nettiyhteys kun ei aina ole saatavilla.
     kuka puhui kameroista ja kuka ihme tarvitsee 32gb karttoja ja offline musiikkia. Kaivaa, kaivaa, yrittää yrittää.. 😀

    2. Nokia Music ja Spotify ovat täysin erilaisia sovelluksia, ei niitä voi rinnastaa toisiinsa. Spotifyssä maksat, mutta kuuntelet tasan mitä itse haluat ja keneltä haluat. Nokia Music taas on radio ja kuuntelet muiden valitsemaa musiikki. Lisäksi vaatii ehdottomasti sen skippausominaisuuden oston (4e). Paljon musiikkia kuuntelevalle nuo ovat lähinnä toisiaan täydentäviä palveluja. Tunein myös on suosittu radio-tyylinen musiikkosovellus joka tuo oman mausteensa mukaan.
     Androidiin ja iPhoneen tietysti vielä paljon muitakin vaihtoehtoja sekä ilmaisena että maksullisena.

    3. Joo totta että Spotify on erilainen palvelu, meni vähän sovellukset sekaisin. Ilmaisessa N Musiikissa pystyy kyllä skippamaan kappaleita, varmaan jotenkin rajallisen määrän (riittää kyllä vallan mainiosti minulle). On wp:llekin muita musasovelluksia, mutta lähinnä tulee käytettyä Nokian musiikkia (artisti ja genreradio) ja TuneIn radiota. Ei hirveesti jaksa musaa etsiä, kiva että joku etsii puolestani.

 11. Nokian kännyköissä pelaa musiikkisoittimet niinkuin niitten pitää pelatakkin. Android-puhelimissa musiikkiohjelmat sotkeutuvat täysin jos on kappalekohtainen kuvitus käytössä.
  Jos löytyy niin mikä sovellus pelittää.

 12. On kyllä hilpeä keskustelu!! Suoranaista klassikkoainesta!

  Mobiiliblogin innokkaimmat WP-tyypit lyttäävät käsikynkkää WP-ekosysteemiä 😀
  Nämä hintavinkkijutut on yllättävän hyviä!

  1. Eikö tällaista aivan ilmiselvää trollia voisi bannata mb:sta. Tältä kaverilta ei ole koko keskusteluhistoriansa aikana tullut ainuttakaan ei trollaavaa kommenttia. varsinkin näissä wp artikkeleissa jotka kiinnostaa, keskustelun laatuu kärsii ikävästi parin tyypin takia.

   1. Totesin vain tilanteen. Jokaisessa aidosti toimivassa ekosysteemissä löytyy softaa joka lähtöön, mutta täällä WP käyttäjät todistelivat kilpaa miten Ativ S on liki käyttökelvoton ilman yhden laitevalmistajan muutamaa softamokkulaa. Lisäksi erittäin huolestuttavaa oli voimakas defregmentaario, joka keskustelussa tuli ilmi. Joidenkin WP-käyttäjien mukaan jopa 60% WP-market softansa ei toimi Ativ S:ssä! Ja se on sentään uusi tehokas WP8 malli. Tuosta voisi tutkiva journalismi repiä isojakin otsikoita: Windows Phonen salattu totuus! Microsoft heitti itse WP7:n roskiin, mutta ehkä tuo defregmentaario WP8:n sisällä onkin syy muiden valmistajien vähäiseen kiinnostukseen WP:tä kohtaan? Shokki!

    1. Sorry, mutta tuo käyttökelvottomuus yms tavara syntyi ihan oman pääsi sisällä. Täällä puhuttiin lähinnä siitä että Noksun softat ovat sen verran arvokasta tavaraa, että viidenkympin säästäminen voi olla tässä kohtaa huono idea. Tuo 60% juttu, kannattaako ottaa tosissaan ihan kaikkea mitä netissä sanotaan? Ymmärrän kyllä että siihen on helppo tarttua jos trollailla haluaa, mutta järki käteen.

    2. En trollaa, olen asiakeskustelija. Jos Windows Phone käyttäjä kertoo omista ja toisen Windows Phonea käyttävän kaverinsa kokemuksista, että sovellukset eivät toimi Ativ S:ssä, niin miksi en uskoisi? Tämä vielä kyseistä mallia koskevassa keskustelussa. Jos tähän ei voi luottaa, taitaa ne trollit olla lähinnä WP käyttäjien puolelta.

     Niillä Nokian sovelluksilla voi olla lisäarvoa, mutta WP:n tapauksessa se lähinnä johtuu siitä ettei ekosysteemi aidosti toimi.

  2. Kukaan täällä ei ole WP-ekosysteemiä lytännyt.
   On vain todettu, että on parempi ostaa Nokian WP-luuri, kuin Sampan

 13. Ostakaa jouluna Jolla niin helpottaa kummasti.

 14. Ei kiitos enään noita räpellyksi, kuten jolla, n9 symbian ja android-luurit. Ne on vaikeaselkoisia, hirveitä valikkohelvettejä ja lagaa. Kuka enään jaksaa hakea valikoista toimintoja ja pyöritellä sovelluslitaniaa edes takaisin?Ei kukaan. Nuo on vaan mennyttä aikaa. Nyt on helpoimmat ja nopeat wp ja ios. Noille linux-opensource puhelimille käy kuin betamaxille, eli kuolee pois.

  1. Sun logiikallas WP sovelluslitania on itse saatanasta? 😉

  2. jopilta varmaan ratkeaa suoni päästä kun kuulee, että Android on pitkälti sellainen open source alusta jossa on linux-ydin 🙂
   Se että Androidin käyttö epäilemättä on sinulle liian vaikeaa ei tarkoita, että se olisi muille vaikeaa.

   1. En ymmärrä mikä androidissa on vaikeaa. Käytän suurimman osan päivästä tätä luuriani kuin läppäriä (win8), jonka käyttis on ihan surkea. Valikkohelvetteistä en tiedä, en ole törmännyt, ei lagita… Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tyypit oikein on androidlaitteillaan tehneet?? Vai olisiko niin, että tuli ostettua noksupoksuja ja täytyy hypettää, että saisi edes omansa takaisin osakekaupoistaan =)

    No oli miten oli, en näe androidia vaikeakäyttöisenä. Olisi mielenkintoista kuulla, mitä nämä tyypit on mieltä tietokoneista ja niiden valikkohelveteistä 😀

 15. Eihän noihin Lumioihin saa edes kunnon Instagrammia, kuten ei mihinkään WP puhelimeen. Toisinkuin Jollaan jonka Sailfishiin se tulee varmasti ja aikaisemmin kuin WP:eelle.

 16. Mitä sä teet jollain instagrammailla? Ei ole mitään järkeä laittaa instagrammiin mitään kuvia, varsinkin kun ne muuntuu sinne surkelaatuisiksi. Näissä lumioissa esim 920 ja 1020 on kunnon kamerat joilla saa todella laadukkaita kuvia, et miksi ne kuvat pitäisi muuttaa instagrammiin surkeiksi? Joo ja onhan tuo android linux, mutta yhtä hirveä kuin ubuntu, saillfish ja meego. Ja kyllä minulla löytyy tietokone, jopa 2kpl, mutta en niitä pahemmin käytä, sillä puhumisen ja tekstailun lisäksi surffaan ja meilaan tällä lumia 920:sellä, sekä maksan laskut, kuvaan, kuuntelen musiikkka, katson videoita jne. Eli tietokoneen käyttö on jäänyt todella vähäiseksi. Kerran kahdessa kuussa laitan tietokoneen päälle ja tallennan sinne kuvia, videoita ja musiikkia. Muuta en koneella tee.

  1. Muuntuu surkeampilaatusiksi? Mistä sää oot tommosta kuullu? Ei mulla ainakaan ja mitä iloa on 41 megapikselin kamerasta jos ei pysty laittaa niitä omia hienoja kuvia kaikkien iloksi?

  2. Todella moni (itseni mukaanlukien) ei tee Instagramilla mitään. Kuitenkin se pieni joukko joka tekee on äänekästä ”trendikästä nuorisoa”, jota on miellytettävä menestyäkseen. Ja ei yhden sovelluksen kääntäminen luulisi nyt olevat ylivoimaista jos homma vaan päätettäisiin tehdä.

 17. Kyllä ne kuvat voi meilata ja mm kehittää oikeiksi valokuviksi mikä on todella tärkeää. Sitten ne kuvat voi jakaa mm skydriven kautta, tai jotkut pistää niitä facebookkin, tai nettisivuille jne. Ja itse ainakin työni vuoksi pystyn helposti käyttämään hyödyksi monipuolisesti tuon 41mp kameran tarkkoja kuvia.

  1. Mutta edelleenkin turha lesoilla jollain 41 megan kameralla jos edes varmaankin maailman paras ja helppokäyttöisin kuvienlevittämisohjelma ei ole saatavilla sille alustalle jonka päälle tuo rauta on rakennettu.

 18. Instagramminhan saa wp:lle mutta se ei ole instagrammin tekemä sovellus, kuitenkin se toimii ihan samalla tavalla kuin instagram ja toimii instagrammissa. Eli ei ole mikään ongelma, jos noita pilipali leikkejä haluaa leikkiä. Itelle ei noi instagrammit,facebookit, twitterit sun muut ole mitenkään tärkeitä ja ilman niitäkin pärjää. Nuo kyllä löytyy softina, mutta toimii myös www pohjaisinakin. Moni noista sovelluksista on täysin turhia, koska samat asiat voi tehdä suoraan netissä, ilman sovellusta.

 19. Ativ S on ihan kelpo hankinta tuohon hintaan. Tuli sellainen hankittua edellisen halpaerän yhteydessä. Työnantaja taas löi käteen Lumia 720:n, joten sanoisin, että jonkinlainen vertailupohja löytyy. Pitäisikö sitten hankkia Ativ S vai Lumia? Omasta näkökulmastani sanoisin, että Ativ kannattaa hankkia ison näytön takia, jos roikkuu paljon netissä. Myös akkukesto taitaa olle parempi kuin Lumioissa yleensä , joskin 720 saattaa hyvinkin olla parempi. Työpuhelinta kun tulee räpellettyä huomattavasti vähemmän, joten selvää kuvaa on hankala saada.

  Lumian etuna ovat tosiaan Nokian omat softat, etenkin offline-navigointi. City Lens vaikuttaa myös näppärältä toiminnolta, joskaan sen todellista käyttökelpoisuutta en ole viellä päässyt testaamaan kun työpaikan ympäristön tunnen muutenkin. Tietääkö joku muuten millä perusteella City Lens valitsee tarjoamansa yritykset/palvelut?

Kommentointi on suljettu!