Hipstamatic Oggl rantautui Windows Phone 8:lle

Oggl

Windows Phone -yhteisössä hurrataan uudesta Hipstamatic Oggl -sovelluksesta, joka on mobiilikuvaajalle suunnattu kokonaisuus. Sillä kuvien luonnetta on helppo muuttaa linssien ja filmien kombinaatioilla. Merkittävimmäksi ominaisuudeksi on verkossa nostettu kuitenkin virallinen tuki Instagram-palvelulle.

Kyseessä on Windows Phone -alustan ensimmäinen sovellus, joka tukee virallisesti kuvien lataamista Instagramiin. Ikävä kyllä tuki jää pelkkien kuvien lataamiseen, sillä syvemmin sillä ei Instagramiin pääse käsiksi. Kuvien selaaminen, kommentointi ja muut toiminnot tulee siis edelleen hoitaa muita reittejä.

Perusversio sovelluksesta sisältää viisi linssiä ja viisi filmiä. Linsseillä määritetään kuvan ulkomuoto ja filmi tuo kuvalle reunukset sekä muita efektejä. Jos käyttöönsä haluaa laajemman valikoima filttereitä, onnistuu se maksamalla 2,25 euroa kolmen kuukauden tai 7,05 euroa vuoden jäsenyydestä.

Nokia Lumia 1020 -kamerapuhelimelle saataville on tuotu erityinen Hipstamatic Oggl Pro -versio. Se mahdollistaa kuvien laajemman muokkaamisen muun muassa ISO-tasoa, suljinaikaa ja valkotasapainoa säätämällä.

Hipstamatic Oggl vaatii toimiakseen Windows Phone 8 -puhelimen, jossa on RAM-käyttömuistia vähintään yhden gigatavun verran. Niinpä se ei toimi esimerkiksi Lumia 720-, Lumia 620– ja Lumia 520 -malleilla.

Lataa sovellus puhelimeesi Windows Phone -kaupasta.

Lähde: Nokia Ääni

20 kommenttia

  1. Itse en käytä Instagramia, mutta eikö tuo Instance kelpaa jos se sisältää kaiken toiminnallisuuden? Saanut myös todella hyviä arvosteluja. Ei ymmärrä.

   1. Hah. Intancella ladatut kuvatkin lähtee nykyään bittitaivaaseen. Keskittykää vaan käyttämään tuikitarpeellisia Nokia-softia.

    1. Jos oikein muistan, sulla oli joskus vuosia sitten järkeviäkin kommentteja. Onneksi olkoon, olet ihan puhdas trolli nykyään.

    2. Oho, sulla oli siis totuuden pilkahdus lauseessasi.
     Kommenttisi on tosin niin vihaa täynnä että päädyt tuostakin pikkujutusta siihen että alusta on käyttökelvoton ja Lumian käyttäjillä on ainastaan Nokian softat käytettävissä. Et sinä ole wp artikkeileissa asiallisesti keskustelemassa vaan etsimässä ja suurentelemassa ongelmakohtia. Jokaisen asian voi sanoa neutraalisti tai vihaa leiskuen ja ongelmaa äärimmäisyyksiin korostaen. Se että piilotat trollaukseesi faktan pilkahduksen ei muuta mitään. Olet trolli.

 1. ”Sillä kuvien luonnetta on helppo muuttaa linssien ja filmien kombinaatioilla.”

  Kun en ole Hipstamaticin tai muiden tehostepalveluiden käyttäjä, piti oikein käydä katsomassa, mitä nämä ”linssit” ja ”filmit” ovat. Arvelin toki niitä tehostetyyppien nimiksi, mutta sanat on toisaalta oudosti kirjoitettu pienellä. Ja aika ronskeista digitaalisista tehosteistahan näissä on kysmys. Palvelut tosin tuntuvat yrittävän luoda mielikuvaa, että kysymys paluusta analogiseen filmiaikaan, mikä markkinoinnillisesti on epäilemättä hyvä veto.

  Tehosteissa ei sinänsä ole mitään pahaa (jotkin näyttävät pieninä annoksina mielestäni ihan mielenkiintoisiltakin), jos ihmiset niistä tykkäävät, mutta pelkäänpä jälkipolvissa monien kiroavan, kun joistain esivanhemmista ei löydy juuri lainkaan kunnon valokuvia, vaan vain sekavia tehostepläjäyksiä.

 2. Haluat herkkunakkia, mutta saat talousnakkia. Sitä tuo on ollut ja luultavasti tulee olemaan jatkossakin.

  Enkä kyllä ihmettele. Microsoftin ja Nokian käänteet on kehittäjien kannalta niin äkkinäisin ja yllättäviä, ettei WP:n uskalla panostaa. Ensin Nokia hehkutti Qt:tä kehittäjille ja sai panostamaan siihen, mutta sitten tappoikin sen ja sen alla olevat alustat yks kaks alta. Moni softayrittäjä sai siinä pahasti näpeilleen. Hetken päästä Microsoft teki saman yllättäen WP7 alustalle. Eikä epävarmuuden ole vielä ainakaan vähentyneet. WP käyttäjiä on vähän ja Stephen Elopin aika Nokian johdossa käy vähiin. Miten uusi toimari muuttaa Nokian strategiaa? Samoin Ballmer jää pois tai laitetaan pian pois MS:tä ja Microsoftin muutoksia on mahdoton ennakoida varsinkin kun WP ei ole ollut Microsoftille kuin vuosia rahaa imevä musta-aukko.

  Liikaa vanhoja kusetuksia, epävarmuuksia ja riskejä kenellekkään järkevälle softa-yrittäjälle.

 3. Kuule, lumia 920:sessä akku kestää 2 päivää ja parhaimmillaan 5 päivää. Valmiustilassa virransäästö päällä akku kestää ihan kivasti. Eli riippuu käytöstä se akun kesto. Jos surffaa netissä ja on jatkuva automaattinen meilien haku ja bluetoothit, wlanit jne päällä niin se syö akkua, sekä se jos sovellukset päivittyvät automaattisesti ja ovat koko ajan verkossa. Eli jos nuo on pois päältä ja käyt käsin katsomassa meilit ja silloin tällöin netissä ja lähinnä tekstailet ja soittelet, niin akku kestää hyvin. Ei edes kamera kuluta akkua niin paljon.

Kommentointi on suljettu!