MediaTek julkaisi mobiilipiirin kahdeksalla suoritinytimellä

MediTek Octa

Edullisemman hintaluokan mobiililaitteissa hienoista jalansijaa saanut MediaTek on esitellyt markkinoille kahdeksalla suoritinytimellä varustetun mobiilipiirin. Kyseessä on valmistajan mukaan ensimmäinen aito mobiililaitteisiin suunnattu kahdeksanydinpiiri, sillä se pystyy aktivoimaan kaikki ytimet yhtä aikaa. Tähän esimerkiksi Samsung Exynos 5 Octa ei kykene. Samsungin ratkaisussa aina puolet ytimistä pidetään levossa.

MediaTek tarjoaa piiristään vielä hyvin suppeasti yksityiskohtaista tietoa, joten sen suorituskyvystä on vaikea tehdä lopullisia johtopäätelmiä. Valmistaja itse lupaa tietenkin parantunutta suorituskykyä ja energiatehokkuutta. Esimerkiksi full hd -videotoistossa MediaTekin piirillä saavutetaan 20 prosenttia nopeampi ruudunpäivitystaso nykyisiin neliytimisiin ratkaisuihin nähden. Samalla virtaa kuuluu jopa 18 prosenttia vähemmän.

Hieman osviittaa laskentatehosta antavat verkkoon vuotaneet suorituskykymittaukset. Niiden perusteella MediaTekin piiri sijoittuu hyvin lähelle Qualcomm Snapdragon 800 -sirua.

Alustavien tietojen mukaan uuden piirin toimitukset käynnistyisivät täydellä teholla loppuvuodesta.

Lähteet: MediaTek & Phone Arena

3 kommenttia

  1. Jos puolet ytimistä pidetään aina levossa, silloin laite ei käy missään vaiheessa yliteholla eikä se varmaan ylikuumenekkaan. Tämä on hyvä, sillä omassa androidissani jossa on neljä ydintä, kuumenee lyhyeen ajan jälkeen 🙂

  2. ytimien määrä ei korreloi laitteen kuumenemista suoraan. tilanne voi olla päinvastainenkin kun laitteesta tulee nopeampi ja samalla vielä kokonaisvirrankulutusta saadaan laskettua uuden tekniikan myötä.

    kahdeksan (8) on toinen onnennumeroistani, odotan innolla kahdeksanytimisiä laitteita.

    t. osakkeenomistaja

  3. voin kuvitella miten akku kuluu kun noi kaikki 8 ydintä on käytössä

Kommentointi on suljettu!