The Verge: Nokia suunnittelee Treasure Tag -lisävarustetta

Treasure Tag

Avaimet tai lompakko jälleen hukassa? Ei enää kauaa, sillä Nokia kehittelee The Vergen saamien tietojen mukaan pienikokoista lisävarustetta, joka on tarkoitettu tärkeiden tavaroiden paikantamiseen. Treasure Tag -nimeä kantava kokonaisuus virallistetaan lähteen mukaan jo seuraavien viikkojen aikana.

Treasure Tag on pieni, kiinnityshihnalla varustettu NFC:tä ja Bluetooth 4.0:aa hyödyntävä kokonaisuus. Se voidaan liittää esimerkiksi avainnippuun, jolloin puhelimessa olevalla sovelluksella nähdään sen sijainti. Ilmeisesti ajatuksena on, että puhelin osoittaa sijainnin, jossa Treasure Tag on viimeksi ollut sopivan kantaman päässä ja yhteydessä päätelaitteeseen. Näin kadonneen esineen etsinnät voi rajata tietylle alueelle.

Varuste rakentuu uuden vähävirtaisen Bluetooth 4.0 -tekniikan ympärille. The Vergen mukaan jatkuvasta valmiudesta huolimatta laitteen akku kestäisi tämän ansiosta jopa kuusi kuukautta.

Windows Phone 8 -pohjaiset Lumiat saavat Bluetooth 4.0 -tuen pian jaettavassa Amber-päivityksessä.

Lähde: The Verge

6 kommenttia

  1. Eikö olisi järkevää laittaa tuohon lisäksi pieni GPS-antenni? Silloin tavaran voisi paikallistaa pitkienkin matkojen päästä.

    1. Jos siihen laittaisi GPS:n, niin se ei enää olisi pieni eikä halpa valmistaa. Lisäksi sen akku ei kestäisi läheskän niin kauan..

  2. Ymmärtääkseni GPS-antenni saattaisi lyhentää tuota toiminta-aikaa merkittävästi. On myöskin mahdollista, että Nokia julkaisee toisen mallin GPS-ominaisuuksilla, mutta lyhemmällä toiminta-ajalla.

  3. @Petri
    GPS sattuu olemaan edelleen virtasyöppö, todettu on kesän Norjan reissulla, pakko olla laturissa kiinni jos meinaat ajaa enemmän kuin 3 tuntia. Sama on kuulemma edelleen uusissa versioissa(Itselläni GT5110)

  4. Tuota tuota … Navigaattorillla ei ole tässä tapauksessa paikannuksen kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Näyttöhän se navigaatorin akun syö. Jos mukana paketissa olisi GPS-vastaaontin, niin jollainahn se tieto pitäsi sille luurillekin lähettää eli tarvitaan lisäksi SIM-kortti ja kaikki muut rojut mitä luurissakin on … BT ei nyt vaan kanna niin pitkälle, että GPS antaisi lisäinfoa … GPS-panta (koiralle siis) on jo keksitty …

  5. Voihan olla, että Treasure Tag on pieni haju Find&Do-konseptista joka oli Nokialla valmis vuonna 2006 puhelimiin, mutta Str*ijkland, Fanjoki ja Ra*skinen ampui sen alas. Siinä tosin tehtiin mobiilia etsimistä ja löytämistä monella muillakin tasoilla.

Kommentointi on suljettu!