Videolla: Lumia 1020:n kamera tositoimissa

Lumia 1020

Häviötön zoomaus on muutama viikko takaperin esitellyn Nokia Lumia 1020:n suurin valtti kilpailijoihin nähden. Se on harvinaisuus mobiililaitteissa, sillä perinteinen liikkuva linssisysteemi vaatii tilaa, jota matkapuhelimissa ei ole tuhlattavana. Niinpä Nokia ratkoi ongelman suurella 41 megapikselin kennolla, jonka avulla pienempiä tarkkuuksia käytettäessä saadaan mukaan häviötön zoomi.

Videokuvauksessa Lumia 1020 mahdollistaa jopa kuusinkertaisen zoomauksen käytettäessä 720p-tarkkuutta. Verkkoblogi, The Nokia Blog, onkin julkaissut mielenkiintoisen testivideon, jossa esitellään uutuuden kykyjä zoomauksen saralla. Väkijoukossa kuvattu video antaa varsin hyvän käsityksen, kuinka lähelle kohdetta Nokian kamerapuhelimella on mahdollista päästä.

Windows Phone 8 -pohjainen Lumia 1020 on jo myynnissä Yhdysvalloissa. Sen tarkkaa saatavuutta Suomen osalta ei ole vielä paljastettu. Nokia on kuitenkin luvannut, että laite nähdään Euroopan keskeisillä markkinoilla syyskuun loppuun mennessä. Toivottavasti joukossa on myös Suomi.

Lähde: The Nokia Blog

35 kommenttia

 1. Hyvin näyttää zoom toimivan. Ja onhan se itse kuvanlaatukin hyvää.
  Nykyinen Lumia 920 pysyy kuitenkin kourassa. Varsinkin kun tuo Nokia Pro Camera-softa on joskus myöhemmin tulossa tähänkin.

  Tietääkö joku toimiiko Lumia 920:lle ja 925:lle tulevassa Pro Camera- versiossa kaikki samat ominaisuudet, kuin Lumia 1020:n versiossa? Eli siis mm. valotusaika, manuaalinen tarkennus, yms hienoudet, jotka eivät vielä Lumia 920:lla ole säädettävissä.

 2. Digitaalinen zoomi ei ole koskaan häviötön. Se on aina häviöllinen.

  1. se on tänä päivänä vielä häviöllinen mutta huomenna se voi olla jo häviötön:-)!

   t. osakkeenomistaja

 3. Kuvanlaatu hyvä, mutta liiketoisto todella nykivää????

  1. Itse en näe liiketoistossa pahemmin sanottavaa, mutta zoomaus pykältää. Joko softassa on sen osalta vielä viilaamisen varaa tai kuvaaja on todella käsi käyttämään zoomia. Veikkaisin molempia.

 4. Tuota ei kyllä voi kehua millään saralla. Pikseleitä liikaa niin laatukin on sitten sen mukainen 🙁

 5. Mites tuo kuvan oton nopeus nyt on, onko siitä vielä missään testejä? Onko se parempi kuin se alun demoissa nähty 1 kuva /4s? Ei oikein löydy videota asiasta, vaikka eikös tämä ole jo myynnissäkin jossain?

  1. Odota viikko, pari niin suuret ulkomaiset teknologiasivustot ovat tehneet arvostelunsa.

 6. Sinä joka valitat nokia lumia 1020 videon laatua, niin tee itse parempi, jos ei kelpaa. Ja tuo on jo jenkeissä myynnissä, mutta kyllähän siihen kameraan tulee päivitys. Itse odottelen tässä sitä luvattua gdr2 päivitystä lumia 920:selle ja samalla odotan että tulisi tuo lumia 1020 ennakkomyyntiin, niin saisin hakea nokian lippulaivamyymälästä omani pois, kun olen sen ennakkovarannut. Eli minulla olisi nyt tulossa lumia 920 keltaisena myyntiin, mukaan kaikki mitä paketissa oli+ keltainen langaton latausalusta, keltainen silikonikuori, musta silikonikuori+ musta silikonikuori nahkaläpällä. Takuu voimassa 21.11.2014 asti, kuitti tulee mukaan. Toivottavasti suomessa ei tuo lumia 1020 myynti taas venyisi syksyyn.

  1. Veikkaan, että saapuu lokakuussa myyntiin Suomessa.
   Milloinkohan Lumia 925 saapuu Suomessa myyntiin?

  2. ”Sinä joka valitat nokia lumia 1020 videon laatua, niin tee itse parempi, jos ei kelpaa.”

   Kas, ”tee itse parempi”-argumentti. Sillä saa vastaväittelijän hiljaiseksi tasokkaasti 😀

 7. 925 saapuu varmaan samoihin aikoihin. Ihme kun nokia julkaisee puhelimensa suomessa lähinnä viimeisten maiden joukossa. Mieluiten haluaisin sen luurin heti julkaisun jälkeen, enkä vasta 2-6 kk päästä. Ois edes ennakkomyyntiin tulosta osviittaa, niin vois pistää tämän lumia 920 heti myyntiin, sillä tästä saa noin puolet 1020:sen ostohinnasta.Viime vuoden touko-kesäkuussa ennakkovarasin tämän lumia 920 ja sain tämän vasta 21.11.2012, eli piti venata ennakkomyyntiä noin 4kk.

  1. Miten pystyit ennakkovaraamaan Lumia 920:n touko, kesäkuussa, kun se julkistettiin lokakuussa?

 8. Kyllä sen pysty ennakkovaraamaan, kun oli ollut juttua että sellainen puhelin oli tulossa. Nytkin ennakkovarasin lumia 1020:sen heti julkistuksen jälkeen. En tietenkään mistään verkkokauppa.comista tai gigantista, vaan suoraan nokialta. Uutta luuria odotellessa. Kun vaan nyt tietäisi, että milloin sen saisi, niin pistäisin tämän heti myyntiin ja ottaisin siksi aikaa 808:sin käyttöön.

 9. Upeaa että tälläinen on mahdollista älypuhelimella. Zoomi tosiaan vähän nykii kuvatessa videota, mutta eiköhän se korjata nokian toimesta softapäivityksellä. Hyvä juttu tuossa on vielä, että mitään ääntä ei kuulu zoomatessa niinkuin usein pokkareissa kuuluu optisesta zoomista mekaanista hurinaa.

 10. Toi zuumi toimii paremmin kuin odotin. Ja toi zuumi on kyllä ihan huippu juttu, jos sitä voi kuvatessakin käyttää. Greit!! Menee ostoon ja sen voi siis ennnakoida noksultakin, ok meen yyzää sen sieltä. 920 tuli elisalta ja n. Vko ländingin jälkeen.

 11. Ihmettelen miten usein jotkut vaihtavat puhelintaan. Joko on löysää rahaa liikaa tai tullut vaan valittua väärä malli…

 12. Tuohon on helppo vastata, että kun käy töissä ja säästää rahaa, sekä myy vanhan puhelimensa ja kaikkea muutakin itselle tarpeetonta kamaa, niin siitä saa hyvin rahaa. Eli ei ole ongelma, eikä mikään, vaihtaa puhelinta kerran, kaksi vuodessa. Siltikin jää rahaa elämiseen ja kaikkeen muuhunkin.

 13. Jeps ennen kävin joka toinen la paarissa, ja siellä meno aina minimi 400€, joten 2 vklopulla maksan yhden tollasen lelun. Kaikki on suhteellista.

 14. No mä en juo enkä polta, enkä omista autoa, joten aika paljon tulee säästettyä rahaa. Hyvä jos normaalisti saan edes 200-300€/kk kulutettua mihinkään. Ainoat laskutkin mitä tulee on kännykkälasku, vakuutusmaksut ja sähkölasku, sekä kämpän vastike, joten hyvin jää rahaa säästöön. Ja aloitin säästämisen 6 vuotiaana ja nyt olen 32 vuotias, joten on sitä tullut rahaa säästettyä.

  1. muutkin voisi kertoa omat ”taustansa” niin saataisiin vähän syvyyttä näihin keskusteluihin..

   1. Samaa olen miettinyt itsekin. Mobiiliblogissa vois olla pysyvä ”lukijat esittäytyvät” ketju tms.

    1. Miten olisi deittipalsta tai jotain muuta yhtä paljon asiaankuuluvaa..? Kamoon…

    2. Eiköhän Teemulla ole tarpeeksi hommaa ilman erillistä palstaakin.

     Sitä paitsi sitä palstaa ei edes tarvita jos kommentit pysyisivät uutisen aiheessa!

    3. Jos unohdetaan paronin itkupotkukiukkuiset deittifantasiat, tälläsessä ketjussa voisi keskustella esim puhelinhistoriasta, nykyisestä puhelimesta, puhelinmieltymyksistä tms asiaan liittyvästä.

    4. Olis hyvä tietää minkä ikäinen henkilö siellä nimimerkin takana kirjoittaa. Ehkä joitakin tyyppejä voisi sitte edes yrittää jotenki ymmärtää.

  2. Hommaa vaimo ja perhe niin rahareikiä ei puutu. Alatkin jo olla siinä iässä, että perhe pitäisi saada, muuten kaikki pitävät reppanana 🙂 Haittapuolena tosin, että puhelinta pitää pitää sen pari vuotta tai ehkä pidempäänkin. Paitsi jos tyytyy halvempiin malleihin.

 15. Jep, oli vaan pakko heittää toi kommwntti tolle kimpuralle, ku rupesi arvostelemaan toisten rahan käyttöä. Ei paljo hinta vaikuta ostopäätökseeni että ostanko tuon lumia 1020, koska siihen olen jo rahat hankkinut.

 16. Hei JE, mulla on vaimo, ollut jo tuollaiset 14 vuotta ja nyt on ensimmäinen muksu tulossa. Mutta eipä tuon muksun myötä tule paljoa rahaa kulumaan, koska mun ja vaimon vanhat lapsuusajan lelut on tallella ja meillä löytyy mukulalle jo valmiiksi vastteita, kestovaippoja, syöttötuolit, kärryt, tutit, tuttipullot jne. Eli kaikki on jo valmiina. Eli ei kyllä ole mukula välttämättä mikään iso rahareikä, jos osaa asiat organisoida ja suunnitella oikein.

 17. Hei ihan oikeasti! Lukekaapa tämä ketju ja miettikää kannattaisiko pysyä aiheessa?! 😉

 18. Yritetty pysyä aiheessa, mutta kaksi kateellista alkanut leukojaan loksuttamaan asioista, joista ne ei tiedä yhtään mitään. Väitellähän voi asioista ja jokaisella on oma makunsa ja mielipiteensä noista puhelimista, joka on ok. Itse pidän lumioista ja olen ollut tyytyväinen tähän lumia 920:seen, mutta haluan puhelimen jossa on parempi kamera, joten siirryn lumia 1020:seen. Itselleni tuo kunnollinen ja laadukas kamera puhelimessa on pakollinen, koska kuvaan paljon ja päivittäin. En kuitenkaan jaksa pokkaria raahata mukana, joten tuo kyseinen lumia 1020 tulee korvaamaan osaltani täysin koko pokkarin. Järkkäriä en vielä omista ja olen hieman kahden vaiheella, että ostanko sellaista vai en. En kuitenkaan loppujen lopuksi koe järkkäriä niin tarpeelliseksi, eikä sitä aina jaksaisi raahata mukana, kaikkine kamoineen ja tarkkojen kuvien takia sitä ei viitsi ostaa kun esim makrokuvat onnistuvat erittäin laadukkaasti ja hyvin minun lumia 920:sellä, 808:lla, sekä pokkareillani canon a60, sekä canon d10:llä.

Kommentointi on suljettu!