iOS 7 beta 4 paljastaa: sormenjälkitunnistin tulossa seuraavaan iPhoneen

iPhone 5

Syksyllä oletettavasti esiteltävä iPhone 5S tulee näillä näkymin sisältämään tavallista enemmän muutoksia, mitä S-sarjan julkistuksilta on totuttu näkemään. Yleensä S-versiot ovat tarjonneet parannuksia tehoihin ja kameraan, mutta nyt luvassa vaikuttaisi olevan ainakin yksi täysin uusia ominaisuus: sormenjälkitunnistin.

Tarkkasilmäiset kehittäjät ovat löytäneet vastikään julkaistusta iOS 7 beta 4:stä varsin selviä merkkejä uudesta ominaisuudesta. Käyttöjärjestelmän sisältä on kaivettu tiedosto nimeltään BiometricKitUI, jonka takaa löytyvissä tiedostoissa puhutaan sormenjäljestä ja sen tunnistamisesta kotipainiketta kosketettaessa. Tekniikka on tarkoitus integroida iPhonen kotipainikkeeseen.

Tietojen mukaan tekniikkaa tullaan ainakin aluksi käyttämään lähinnä laitteen lukituksien poistamiseen. On myös huhuttu, että se liittyisi Applen tulevaan maksupalveluun.

Lähde: Phone Arena

11 kommenttia

 1. Toivottavasti se myös tunnistaa…

  Se on aika floppi jos ei toimikkaan ja kännykkä lukossa. Auts!

  1. Niin ja jos on vielä joutunu maksaan siitä kuten tuossa lopussa sanotaan.

   1. Lues nyt vielä ajatuksella se loppu uusiksi, siinä tarkoitetaan siis tulevaa mobiilimaksamispalvelua, jos siis haluat tulevaisuudessa esim maksaa kauppaostoksesi jonain päivänä puhelimella mikäli nämä sitten yleistyvät.

  2. Lukon saa auki myös varmasti jollain toisella keinolla. Eiköhän nämä jutut ole siellä Applen päässä aika tarkkaan mietitty ja kaikki mahdolliset skenaariot lauseelle: mitä jos…

 2. ANTEEKSI KAIKKI KUN OLIN NÄIN KEHARI JA EN YMMÄRTÄNYT LUKEMAANI. OLKAA ARMOLLISIA JA ANTAKAA TÄMÄ ANTEEKSI KÄYKÖ? EIKS JEH?

 3. Oipe, miksi ei toimisi. Onhan sormenjälkitunnistuksen tekniikkaa käytetty monta kymmentä vuotta. Ei vain puhelimissa, mitta tuskin se eroaa kauheasti.

  1. Sormenjälkitunnistus ei ole kyllä toiminut mitenkään kovin luotettavasti. Sitä on melko helppo huijata ja oikeastaan mitään kriittisiä ratkaisuja ei nykypäivänä rakenneta sormenjälkitunnistuksen ympärille.

 4. Kiva.. Ennen vietiin puhelin tulevaisuudessa myös sormi ; )

Kommentointi on suljettu!