Nokian Windows RT -tabletti vilahtaa suorituskykymittauksissa?

Nokia RX-114

Kuukausi sitten verkkoon levinneiden tietojen mukaan Nokia olisi hylännyt kehittelemänsä Windows RT -tabletin. Asian paljasti The Verge, joka tunnettu hyvin luotettavana lähteenä. Nyt laitteiden suorituskykyjä mittaavan GFXBenchin tuloksiin on kuitenkin ilmestynyt Nokia RX-114 -koodinimeä kantava laite, joka vaikuttaisi olevan taulutietokone. Ehkäpä yhtiöllä on uusi projekti jo alla?

Nokia RX-114 vaikuttaisi perustuvan Snapdragon 800 -piirisarjaan, joten käyttöjärjestelmänä tulisi olemaan Windows RT täydellisen Windows 8:n sijaan. Kyseessä on eri piirisarjan kuin aiemmin huhutussa ja lakkautetussa laitteessa, joka perustui tietojen mukaan Nvidia Tegra 3:een.

Kosketusnäytön kokoa tiedot eivät paljasta. Tarkkuus on kuitenkin aavistuksen outo: 1371 x 771 pikseliä.

Lähde: Phone Arena

17 kommenttia

 1. Jos olette lukeneet uutisointia tarkasti niin tiedätte että tuo ”outo” resoluutio on vastaava kuin surface prossa, eli 1920×1080. Nimittäin surface pro näkyi testausvaiheessa myös tuolla ”oudolla” resoluutiolla. Ja miksi käyttöjärjestelmä olisi Windows RT? Sehän voi olla vaikka tuleva WP Blue?

  1. RT on vain Metro osa, kun taas Pro on täysiverinen Windows. Ei tuolla Blue päivityksen kanssa ole siinä RT nimen kanssa mitään tekemistä.

   1. Pointti olikin, että käyttis voikin olla Windows Phone 8. Se tosin tarvitsee päivityksen, jotta full HD onnistuisi. Ko. päivitys on ilmeisesti tulossa vuoden loppuun mennessä.

    1. WP tosiaan taipuisi hiukan trimmattuna tablettiin siinä kuin IOS:kin. Samalla RT:stä tulisi virallisestikin se turhake, joka se heti lähdöstä joka tapauksessa oli.

 2. Ostan ehkä kumminkin sen iPad Minin.

  Ei tuohon saa sovelluksia. 🙁

 3. Mielenkiintoista, mielenkiintoista.
  Toivottavasti Nokkian mahdollinen tabletti tulisi todellakin täysiverisellä Windows 8:lla.
  Jos Nokialta tuo tabletti tukee, niin mielenkiintoista nähdä millä eväillä se lähtee kilpailemaan markkinoilla. Ovatko mukana Nokian omat lisäsoftat? Entä muotoilu? Onko laitteessa kamera ja millainen?

 4. Jos joku on lukenut surfacen myyntitilastoja, niin ymmärtää että tätä nokian ei kannata tehdä. Mikään valmistaja ei ole saanut windowsia liitoon. Tästä tulee vain tappiota.

  1. Ballmerikin jo myönsi Surface RT:n flopiksi. Kyllä olisi järjetöntä Nokian mennä sähläämään lisää.

  2. Toisaalta ei mikään muu valmistaja saanut windows phoneakaan liitoon kuin nokia, jos nyt liidosta voidaan puhua, mutta selkeästä parempia myyntiä kuitenkin kuin muut.

   Mutta olen kyllä samaa mieltä, RT tablettia ei ole mitään järkeä tehdä, sen verran paljon monipuolisempia laitteita on markkinoilla jotka antaa paljon enemmän vastinetta rahalle. Kun seurasi kuinka vaikeaa android tabeilla oli lyödä läpi niin ei ollut vaikea tietää jo surfacen julkaisun aikaan, että kyseisellä laitteella ei ole mitään toivoa. Tablet markkinat on aivan liian kovat tänäpäivänä, toiset on vuosia rakentanut tablet ekosysteemiä ja microsoftilla on office ”jee” eikä muuta.

 5. simpukkapuhelimissa ja kosketusnäytöissä nokia laahasi pari vuotta muiden valmistajien jäljessä. nyt näyttää tuo aika tuplaantuvan neljään vuoteen tablettien kohdalla.

  no, viimeiset ajat microsoft on jarruttanut nokian kehitystä. nokian ensimmäinen tabletti tulisi ehdottomasti olla täysiverinen Windows 8. sillä voisi tulevaisuudessa olla menestymisen mahdollisuuksia edellyttäen, että microsoft saa vauhtia toimintoihinsa.

  ps. toivottavasti muotoilu olisi… no, ainakin ilman leveitä mustia ”surureunoja”.

  t. osakkeenomistaja

  1. tämä nyt ei liity mitenkään mihinkään, mutta miksi laitat aina kirjoitustesi loppuun ”t. osakkeenomistaja”, kyllähän sen nyt näkee nimimerkistäsikin että olet osakkeenomistaja

 6. Tästä Nokian tablettiprojektista on kyllä jauhettu jo aivan kohtuuttoman kauan, eikä Noksu ole siltikään saanut pukattua mitään ulos. Tässä vaiheessa sopii kyllä toivoa, ettei sieltä enää mitään Windows RT -käyttiksellä varustettua ole tulossa, se on aika tuhoon tuomittu reitti. Täydellä Windows 8 -käyttiksellä sen sijaan voisi olla hyvinkin kysyntää 🙂

 7. Luojan lykky, että tuo RT-versio on ilmeisesti peruttu. Jos entiset merkit pitävät paikkansa, Elop on ajanut hurjana sen julkaisua , mutta ilmeisesti johtokunnasta löytyy vielä joitain ajattelemaan pystyvä, jotka ovat saaneet pään käännettyä. 🙂 Toivottavasti ei vaan luuta lakaise heitä kohta pois kun ”the Generalia” uskaltavat vastustaa…

 8. Jos jostain saa tarjouksessa tuon surfacen 100-250€:n hintaan, niin lähtee varmasti ostoon. Tai jos nokia tuo tabletin, niin ostan sen, mutta en aio tuhlata tablettiin enempää kuin 250€, sillä kuitenkin sekin jää yhtä vähälle käytölle kuin läppärini ja miniläppärini. Minulla oli eka ipad, mutta sillä ei tehnyt sen vertaakaan, mitä läppärillä tekee, joten myin sen pois tarpeettomana.

 9. Tekisivät Pro tabletin, niin ei olisi kitinää puuttuvista sovelluksista (kaikki Windows softat toimisivat) -> ipadi jäisi kakkoseksi. Arm prossu lupaa huonoa tässä tapauksessa.

 10. Nokialta olenkin odotellut tablettia.
  Toivottavasti tälläinen tuleekin.

Kommentointi on suljettu!