Microsoft Officen saatavuus laajeni Androidille

Office Android

Kesäkuussa iPhonelle julkaistu Office-sovellus on nyt saatavilla myös Android-puhelimille. Se vaatii iPhone-version tavoin toimiakseen maksullisen Office 365 -palvelun, eikä tarjoa optimoitua käyttöliittymää taulutietokoneille. Sovelluksella on kokoa 27 megatavua ja se toimii Android 4.0 -versiosta eteenpäin.

Toimistopaketti pelaa yhteen Microsoftin pilvipalveluiden kanssa ja mahdollistaa Word-, Excel- sekä PowerPoint-tiedostojen editoimisen mobiililaitteilla. Käyttäjä pääsee puhelimellaan käsiksi SkyDriveen tallennettuihin dokumentteihin. Tiedostojen lukeminen eri päätelaitteilla on helppoa, sillä SkyDrive-dokumentit avautuvat aina kohdasta, johon käyttäjä on viimeksi jäänyt. Lisäksi sovellus tukee Word- ja Excel-tiedostojen luomista.

Sovelluksen voi ladata puhelimeensa Google Play -kaupasta. Jos Office ei ole vielä saatavilla Android-puhelimeesi, on syytä odotella hetki. Sovelluksen saatavuus laajenee asteittain kaikkiaan 117 eri markkina-alueelle.

2 kommenttia

 1. ”Microsoft Officen saatavuus laajeni Androidille”

  Sen verran nimiasiaa, että Microsoft näyttää olevan häivyttämässä Microsoft-sanaa Office-tuotteiden nimistä. Microsoftin voimakkaasti markkinoima toimisto-ohjelmien nettipalvelu kulkee nimellä Office 365, ja nyt julkaistun Android-ohjelmiston koko nimihirviö on Office Mobile for Office 365 Subscribers (josta epäilemättä tullaan käytössä useimmiten lyhentämään). Myös erillisen PC:lle tarkoitetun Office-ohjelmiston yhteydessä näytetään olevan siirtymässä samaan käytäntöön: Microsoftin sivustolla puhutaan vain Office 2013:sta, ja fyysisessä myyntipakkauksessakin Microsoft on kirjoitettu lähes huomaamattoman pienellä.

  Liekö syynä tähän muutokseen se, että nimellä ”Microsoft” ei ole monen mielessä enää samaa hohtoa kuin takavuosina. Yhä useammin ”Microsoft” liittyy julkisuudessa erilaisiin vaikeuksiin ja flopanneisiin tuotteisiin.

  Nyt julkaistulla mobiiliohjelmalla on aika monia toiminnallisia rajoituksia. Sillä ei esimerkiksi pysty lainkaan muokkaamaan .doc ja .xls -päätteisiä asiakirjoja.

  1. ”Nyt julkaistulla mobiiliohjelmalla on aika monia toiminnallisia rajoituksia. Sillä ei esimerkiksi pysty lainkaan muokkaamaan .doc ja .xls -päätteisiä asiakirjoja.”

   Jos tuo pitää paikkansa, niin eikös sovellus silloin ole aivan kohtuuttoman turha? O_o Luulisi olevan ihan peruskauraa. Lumiallani onnistuu minkä tahansa Office-dokumentin muokkaus, jonka vain saa avattua puhelimella.

Kommentointi on suljettu!