Motorola Moto X vihdoin virallinen

Moto X

Amerikkalainen Motorola on viimein esitellyt markkinoille Moto X -puhelimen. Pitkään sillä maailmaa kiusoitellut valmistaja tuo uutukaisensa myyntiin Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä Latinalaisessa Amerikassa elo-syyskuun vaihteessa. Yhdysvalloissa puhelin kustantaa 199 dollaria kahden vuoden operaattorisopimuksen kera.

Yhdysvalloissa valmistettu Moto X tarjoaa käyttäjälleen mielenkiintoisia tapoja sen personoimiseen. Aluksi AT&T-operaattorin asiakkaille saatavilla oleva Moto Maker -palvelu mahdollistaa puhelimen taka- ja etuvärien sekä tallennustilan määrän valitsemisen. Motorolan mukaan saatavilla on yli 2000 eri yhdistelmää ja lisää on tulossa: loppuvuoden aikana puhelimeen saa aidosta puusta valmistetun takakuoren.

Entä se tekniikka? Ylempää keskitasoa, mutta ei aivan lippulaivakastia. Puhelimessa on 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö, 1,7 gigahertsin Snapdragon S4 Pro -tuplaydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja Adreno 320 -grafiikkapiiri.

Puhelimessa pyörii Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä, jota ei ole juurikaan muokattu. Motorola toivookin kykenevänsä tarjoamaan ohjelmistopäivitykset kuluttajille nopealla aikataululla.

Moto X:n takaa löytyy 10,5 megapikselin Clear Pixel -kamera. Kyseessä on OmniVisionin valmistama 1/2,6 tuuman sensori, joka tarjoaa hyvät hämäräkuvausominaisuudet. Kameran voi käynnistää puhelinta muutaman kerran kädessä heilauttamalla. Etupuolella on lisäksi kahden megapikselin kamera.

Uutukaisen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat Bluetooth 4.0, WiFi, GPS, GLONASS, NFC ja 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa. Akku on kooltaan 2200 milliampeerituntia.

14 kommenttia

 1. Tämä kiinnostaisi, mutta eipä tätäkään taida saada suomesta. En henkilökohtaisesti ymmärrä boita rajoituksia kun tuote on jo valmiina ja kustihan polkee jopa maailman toiselle puolelle.

  Luulisi, että olisi kaikkien etu järjestää toimitukset verkkokaupasta jokapaikkaan? Jos ei nyt heti julkkariöäivänä niin kohtuullisen ajan kuluttua.

  No Honamia saadaan varmaan tännekin joten siihen täytyy kasata odotukset.

 2. Hauska idea tuo moto maker, saisi yleistyä muihinkin malleihin. Vielä kun saisi valita vaikka näytön koon, muistin määrän ja prosessorin tehon. Ja myös jonkun muun etuvärin kun mustan ja valkoisen :). Nykyinen ratkaisu on toki ymmärrettävä kun prosessi kallistuu muuten huomattavasti. Kustomointiprosessissa olis varmaan innovaatioille tilaa.

 3. Tuo on ainut Android-laite joka itseäni oikeasti kiinnostaa! 🙂
  Olisihan se coolia jos kanniskelisi ja käyttäsi älypuhelinta, jonka takakansi on puuta.
  Lisäksi tuo laite on mielestäni muotoilultaan ehdottomasti parhaimman näköinen Android-puhelin HTC Onen kanssa.

  Ainut vika tuossa luurissa on itselleni Android, josta en vain pidä. Tuo saa kyllä varmasti aina ensimmäisten joukossa uudet päivitykset.

 4. Minä haluan visakoivuisen takakannen. Fiksu yksityiskohta, jos ymmärsin oikein, niin ostaja saa päättää haluaako laturin. Minulla on viisi ylimääräistä usb laturia, kun yhdellä lataa kaikki laitteet paitsi ipadin (vaihdan vain johtoa).

  1. ”Minä haluan visakoivuisen takakannen.”

   Höyläämätön mäntykin olisi kiva…

 5. Mielenkiintoista nähdä muuten kuinka Moto X:n kamera pärjää Lumia 920:lle.

 6. Keskitien Android-luuri, jossa normaalia enemmän valinnanvaraa kuorten valinnassa. Ainoa hieman kiinnostavampi ominaisuus on tuo kamera.

 7. Onko tässä kameralle kaksivaiheinen näppäin?

 8. Assembled in the USA by immigrants. 🙂

  Onhan toi sinänsä hieno juttu, että ei tarvitse personoida puhelintaan millään hikisillä suojakuorilla. Massat tosin vain haluavat kävellä kauppaan ja ostaa sen mitä myyjä heille tyrkyttää.

 9. Nyt taas on värillä väliä. Justihinsa ku Nokia toi eri värisiä puhelimia niin kaikki haukku ne. Nyt on niin hienoo ku saa valita mieleisen värin. Eikös aika monessa puhelimessa pysty vaikuttaan myös tuohon tallennustilaan muistikortilla. Eli ei juuri mitään uutta?

 10. Tietääkö kukaan milloin tuota moto makeria pääsee käyttämään? Olisi ihan hauska kokeilla.

 11. Hassua että kaikissa näkemissäni uutisissa vaihdettavista värikuorista puhutaan ihan kuin ne olisivat jokin uusi ominaisuus. Kauppojen hyllythän olivat takavuosina pullollaan Nokian vaihdettavia värikuoria. Motorolan ”kustomoinnissa” vain joudut odottamaan puhelintasi, eikä sinulle jää vakiokuoria esimerkiksi puhelimen myöhempää poismyyntiä varten (voi olla hankala myydä puhelinta, jossa on poikkeava etu- ja takakannen ja näppäimistön väriyhdistelmä). Myös alkuperäisiä puisia kuoria on ollut tarjolla, esimerkkinä NTT Docoman Touch Wood:
  http://3.bp.blogspot.com/-7F8yEt0DxM4/TZvj-ZLQaWI/AAAAAAAADhM/O-9cSGxLMuE/s1600/111.jpg
  Puhelimia on myös ollut tarjolla kahdella tai useammalla vaihtoehtoisella muistikoolla.

  No, pisteet Motorolan markkinointiosastolle taitavasta uutisoinnin manipuloinnista.

Kommentointi on suljettu!