Sony löi Nokian älypuhelinmyynnissä toisella neljänneksellä

Sony

Japanilainen Sony paljasti hiljattain toisen vuosineljänneksen tuloslukunsa. MobiiliBlogissa meitä kiinnostaa yhtiön menestys älypuhelinmarkkinoilla. Kuinka monta puhelinta valmistaja toimitti huhti-kesäkuussa? Vastaus on 9,6 miljoonaa.

Hieman alle kymmenellä miljoonalla toimitetulla älypuhelimella yhtiö jää LG:n taakse, mutta on Nokiaa edellä. Suomalainen Nokia toimitti toisella neljänneksellä 7,4 miljoonaa älypuhelinta. LG:n vastaava luku on puolestaan 12,1 miljoonaa.

Japanilaisvalmistajan älypuhelinmyynti on tasaisessa nousussa. Viime vuonna vastaavana aikana se toimitti 7,4 miljoonaa puhelinta. Alkuvuoteenkin nähden kasvua syntyi 1,5 miljoonaa kappaletta. Nokia saattaa kaikesta huolimatta pyyhältää lähitulevaisuudessa Lumia-mallistollaan ohi, sillä sen kasvu on vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana ollut Sonyä nopeampaa.

Lähde: Phone Arena

10 kommenttia

 1. Nokia ohittaa Sonyn jo syksyn aikana…520 ja 620 malli myyvät niin hyvin ja kalliimmat mallit antavat hyvää tukea+ pian jenkkien ulkopuolelle tuleva 1020 malli kanssa…

 2. No se ei ole ihme eikä mikään, vaikka nokian puhelinmyynti kappaleissa mitattuna ohittaisi Sonyn, koska nokialla on niin monta eri lumia mallia, ja suurin osa myydyistä on halpis-lumioita. Sonylla sen sijaan on premium luokkaisia kännyköitä joiden keskihinta on 300-500e niin niitä menee tietenkin vähemmän kaupaksi kuin nokian 100e kännyköitä.

  Ennemmin pitäisi verrata paljonko puhelimet ovat tuoneet voittoa!

 3. Taitaa Nokia myydä hyvin vaan Suomen 5 miljoonan kotimarkkinoilla, Sony sitten Japanin 120 miljoonan kotimarkkinoilla.;-)

  1. Toi kotimaa juttu muuten hyvä pointti, mikä on sonyn myynti Japanin ulkopuolella?… Tai Iphonen osuus myynnistä jenkeissä?.. Nokian harmiksi suomi on pieni maa ja ei ole käytännössä kotikenttäetua myynnissä, joka auttaisi merkittävästi tuloksessa…

 4. Nokia myy puhelimia tappiolla. Viime kvartaalilla yli 20 euroa per puhelin. Kait tällä tavalla markkina osuuksia saa mutta kuinka kauan.

  1. Laitappas vähän lähdettä tähän.

 5. Sonylla on hyvä draivi päällä, eikä ihme. Hienoja ja järkeviälaitteita ovat puskeneet jo parin vuoden ajan.

  Syksyllä tulevaa Honamia odotellaan ja se jopa saanut hieman hypeä aikaiseksi, mikä on Sonylle erikoista puhelinpuolella. Nykyinen lippulaivakin on erinomainen luuri. Sony tekee järkevästi kun eivät personoi Androidia muodottomaksi vaan kunnioittavat alkuperäistä.

  Itselläni ainoa asia mikä on tähän asti estänyt Sonyny hommaamisen on päivityksien epämääräisyys, mutta nyt on sekin tainnut parantua reilusti. Nyt olivat esimerkiksi ensimmäinen valmistaja joka kertoi mitkä laitteet päivittyvät 4.3 Androidiin.

 6. Kyllä se Sonyn Timescape on aika paljon räätälöity, mutta onneksi ainoita jonka antaa mielellään olla ja se oikeasti parantaa. Tosin esim. Nova launcher on vielä parempi.

Kommentointi on suljettu!