LG esitteli uuden lippulaivansa: G2

LG G2

Nyt se on viimein virallista. Korealainen LG esitteli tänään New Yorkissa seuraavan lippulaivapuhelimensa, joka on valmistajansa mukaan älypuhelinmuotoilun edelläkävijä. Uutuus saapuu myyntiin seuraavan kahden kuukauden aikana muun muassa Etelä-Koreassa, Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa. Hintatiedot eri markkina-alueiden osalta ilmoitetaan myöhemmin.

Määrittelemme innovaation kuluttajaa puhuttelevaksi teknologiaksi”, sanoo LG Electronics Mobile Communications Companyn toimitusjohtaja Jong-seok Park. ”Innovaatioita luodessamme olemme aina kuunnelleet kuluttajia ja oppineet heiltä. Kehittäessämme LG G2:ta, yhtiömme kautta aikain kiinnostavinta ja kunnianhimoisinta älypuhelinta, veimme tutkimustyömme aivan uudelle tasolle.

Korealaisvalmistaja kehuskelee LG G2:n olevan markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa ei ole lainkaan painikkeita sivuilla. Kaikki laitteen painikkeet sijaitsevat takana, sillä kuluttajatutkimuksien mukaan älypuhelinten koon kasvaessa kuluttajien on vaikea ylettyä sivuilla oleviin näppäimiin.

Uutukaisen näyttö on kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Sen sivureunat ovat ainoastaan 2,65 millimetriä leveät. Puhelimessa on Nokian luureista tuttu ominaisuus, joka mahdollistaa näytön herättämisen kahdella napautuksella ruutuun. LG markkinoi toimintoa nimellä KnockON.

LG G2

Näyttöön korealaisvalmistaja on integroinut GRAM-mustia, joka LG:n mukaan parantaa energiatehokkuutta. Se vähentää pysäytyskuvien osalta näytön energiankulutusta jopa 26 prosenttia ja pidentää laitteen käyttöaikaa noin 10 prosenttia. Puhelimessa on 3000 milliampeeritunnin akku.

Puhelimen sisuksissa hyrrää 2,26 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinpiirisarja, jonka tukena on kaksi gigatavua 800 megahertsin RAM-käyttömuistia. Laite tulee saataville sekä 16 että 32 gigatavun sisäisellä muistilla varustettuna.

Kameraan LG on panostanut G2:ssa paljon. Siinä on 13 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella, joka mahdollistaa tarkkojen kuvien tallentamisen hämärissäkin olosuhteissa.

Äänentoiston osalta G2 tarjoaa ensimmäisenä älypuhelimena CD-tasoa paremman 24-bittisen 192 kHz:n äänentoiston.

Uutuus tukee LTE-verkkoyhteyksiä ja saapuu myyntiin mustana sekä valkoisena. Se on kooltaan 138,5 x 70,9 x 8,9 millimetriä. Puhelin perustuu Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään.

35 kommenttia

  1. Wau mitä innovatiivisuutta! Ollaan laitettu näppäimet takakanteen ja matkittu Nokialta ruudunherätys lahdella kosketuksella. Laite on muotoilultaan, kuin SGS4 ja optinen kuvanvakainkin on mukana vasta nyt, kun Nokioissa se on ollut jo kohta vuoden! 😉

    Camoon. Vähän enemmän yritystä LG.

  2. Mielenkiintoinen laite. LG sentään yrittää tehdä kohtuukokoisen laitteen suurella näytöllä ja akulla. Nokialla olisi tässä opeteltavaa.

    1. eivät opi, nokian norsunluutorniin on liian pitkä matka!

      nokia lumia 625:n (4,7″) mitat ovat: 133,2 x 72,2 x 9,2 ja paino 159 g.
      lg g2:n (5,2″) mitat ovat 138,5 x 70,9 x 8,9 ja paino 143 g.

      ps. kauhulla odotan nokian yli viiden tuuman näytöllä olevia kapuloita!

      1. Siis oikeesti. Sää vertailet lippulaivaa ja 250€ mallia keskenään. Vähän järkeä!

      2. Voihan sitä verrata vaikka säälittävällä 4,5″ näytöllä varustettuun 1020 🙂 silti kapeempi ja ohuempi, suurempi akku.. jne.

        1. .. ja huomattavasti pidempi (unohdit tämän). Ja unohdit tärkeimmän: 1020 kamera pieksee nuo edut mennen tullen.

        2. Pöh. Nokia ei ole missään mallissa osannu hyödyntää pinta-alaa näytön hyväksi. Ei ole vastaava laitetta näille. Kosketusnäyttöpuhelimen tärkein komponentti on yllätys yllätys, näyttö.

        3. Näyttö on toki tärkeä, ja ne ovatkin kaikissa luureissa nykyään keskiluokasta ylöspäin hyviä. Eihän se parin kymmenesosatuuman lisäys haittais Nokiassakaan jos koko ei kasva mutta aika sama.
          Kamerakehitys taasen laahaa. Markkinointitermien räjähtävästä määrästä huolimatta vain Nokia on saanut aitoja innovaatioita ja tuloksia aikaan tällä puolella.
          Toki käyttäjän preferrensseistä on kiinni mitä kukin arvottaa; näyttöä, kameraa, tms.

        4. Itselleni tärkeitä innovaatioita ovat sellaiset asiat, jotka oikeasti helpottavat joka päiväistä elämää.
          Kuten että näyttö toimii hanskat kädessä, integroitu langaton lataus, kameran ominaisuudet.
          Ei ohuet reunat merkkaa itselleni mitään. Nykyisessä Lumia 920:ssani on aivan tarpeeksi ohuet reunat.
          Ohuet näytön reunukset on varmasti viimeinen asia jota mietin puhelinta hankkiessani.

  3. onhan se magee!

    suurinäyttöinen puhelin ilman leveitä mustia ”surureunoja”. fyysinen koko saatu ninimaaliseksi järkevällä muotoilulla, toiset sen osaa!

  4. Iso näyttö pienessä paketissa. Speksit kohdillaan ja akkukin ihan mukava kokoinen. Kameratestejä odotellessa.

    Kaikinpuolin aika standardi lippulaivamalli, ei mitään järisyttävää muttei mitään valitettavaakaan. Vähän sellanen fiilis, että tulee jäämään Noten 3:n jalkoihin, jos sen koko pysyy maltillisena.

  5. Joo reunat on ohuet mutta eipä ne reunat ole ikinä itseäni häirinnyt. En ymmärrä oikestaan koko surureunakeskustelua. Katselin Engadgetin hands onia ja suljin aika nopeasti videon, sen verran tylsänoloisia ja turhia uusia kikkailuominaisuuksia. Designin kannalta laite on persoonaton ja takakuori on ruma. Todennäköisesti sormet tahnaa kameralinssin heti kun hapuilee takanappeja.
    Speksinkyttääjän unelmalaite varmasti, mutta en ostais. Plussaa isosta akusta ja plussaa siitä että ovat onnistuneet saamaan noin pienet reunat. Käytön kannalta ihan sama, mutta saavutuksena plussat heille.

  6. Hyvinhän tässä G2:ssa on kieltämättä käytössä oleva pinta-ala hydöynnetty. Luuri vain 1,9 millimetriä Galaxy S4:ää pidempi ja 0,4 millimetriä levempi. Ohuet sivurenat ei haittaa käyttöä, jos softa on tehty oikein ja se tunnistaa esimerkiksi kämmenen osumisen siihen reagoimatta.

  7. Eipä nuo kapeat reunat itselleni merkitse mitään, eikä tuo muutenkaan näytä kummoiselta, tylsältä.
    Vaikka prosessoritehot ja RAM määrä kuulostavatkin hyvältä, niin kappas, androidhan ne syövät kuten aina.

    1. Miten joku ei hyötyisi pienistä reunoista? Maksimoidaan näytön koko, mutta pidetään puhelimen fyysinen koko sen verran kompaktina, että yhden käden käyttö suht sujuvaa. Aika win-win?

  8. No ei sytytä sitten yhtään. Ui näyttää ihan kauhealta ja uudet innovatiiviset jutut todella vaikeaselkoisilta.

    Takana oleva napit ehkä vielä menettelee, mutta voisivat olla kauempana linssistä.

    Miksi kaikki valmistajat pilaa tyylikkään ja käytännöllisen androidin omilla sotkuillaan? Miksi tuossa esim on kaksi tapaa multitaskingiin, eikö yksi toimiva riitä?

    Ja nuo reunukset.. hajoilen jo nykyisen sgs3:n kanssa ohuisiin reunoihin ja tässä mennään vielä pienemmäksi. Lisäksi reunat on ohuet ylhäällä ja alhaallakin, eli voin vain kuvitella miten tuskaa on esim pelata vaakatasossa.

    Engadgetin videossa jopa pienellä esittelijä tytöllä oli vaikean näköistä pitää tuota järkevästi reunojen takia.

    Tulisipa jo honami tai seuraava nexus.

    1. Jep. Softassa taitaa olla yhtä paljon turhaa kuin Galaxy S4:ssä…

    2. Mun silmissä Samsungin Note-sarjassa on parhaaat innovaatiot. Nimen omaan softa puolella. Tällaiselle tehokäyttäjälle Note II on oikea unelmien täyttymys. On mukavaa, kun voi tehdä viittä asiaaa yhtäaikaa. RAM: ia kuluu… 😀

  9. Eiköhän applella ole patentti vahinkohipaisujen tunnistamiseen kun sitä ei ole androidissa koskaan nähty tai en ainaskaan ole törmännyt.

    Saisiko teemu tähän mobiilinäkymään vastausnapit?

    1. Nykyinen softa ei sitä tue, harmi. Pitäisi tulla kuitenkin jossain vaiheessa mukaan päivityksenä. 🙂

      1. Harmi, itsekin kaipaan niitä.
        Tulee usein seurattua uusimpia kommentteja, joten toinen asia mitä kaipaan on uusimmat kommentit jotenkin toteutettuna (vaikka jonkun valikon kautta tai sivun alla esmes).
        Muuten nopeat ja hyvät sivut!

        1. Joo, uudet kommentit täbi mobiiliversioon olis erinomainen lisä!

        2. Minä haluaisin, että mobiiliversiosta voisi kirjautua sisään, eikä tarvitsisi mennä työpöytäversioon ja että näppäimisö ei menisi kommenttialueen päälle mobiiliversiossa 😀

  10. Mikäs käyttis tässä on, 4.1, 4.2, 4.3?

  11. Hyvä ja tyylikäs laite. Android-valmistajien kesken on kova kilpailu ja Android-valmistajat innovoivat siksi selkeästi kovinta tahtia, mikä on kuluttajan etu.

  12. Jep! Samaa mieltä. Rima on nostettu korkealle! Alkaa olla muidenkin aika innovoida uutta. Tässä on reunassa olleet namiskat siirretty uuteen paikkaan ja näin saatu isompi näyttö pienempään koteloon, kuin vanhalla sijoituksella. Se on joskus pienestä kiinni …muuallakin kuin pisillä 😉 ei kamera ole ainoa puhelimen kehityskohde.

    Todella mielenkiintoinen ja piristävä uutuus LG:ltä. …ja oliko niin, ett sitäkin myydään jo enemmän kuin Lumiaa…?

    1. LG on jo hyvän tovin ollut älypuhelinmarkkinoide kolmonen Samsungin ja Applen jälkeen 🙂

  13. Jokaisen jutussa olevan videon kohdalla itkee: ”This video is private.”

  14. Todella kiinnostava laite. Tuollaiset ulkomitat 5,2 tuuman näytön kanssa on huomionarvoinen saavutus. Uuden painkesijoittelun ja ohuiden reunojen todellista käytettävyyttä on vaikea arvioida ilman kokeiluja. Pian se nähdään.

    Itseäni puhelimen ulkonäkö miellyttää suuresti. Arvostan sitä, että useat aasialaiset valmistajat eivät sullo laitteitaan Euroopan muotoilupiirien ”tiukat kantit, harpilla piirretyt kaaret”-muottiin, vaan tuottavat todellista muotoilua: eläviä kaaria ja pyöristyksiä, ja kulmikkaampiinkin osiin jotain näkemystä, eikä vain sitä iänikuista tarkkuussärmättyä suorakulmaa. Muotoilussa on samaa tyyliä Galaxy S4:n kanssa, mutta tuskinpa kukaan näitä kahta toisiinsa sekoittaa.

    1. ”Todellista muotoilua” 🙂
      Uskoisin, että moni muotoilija sanoisi tuota muotoilemattomaksi. Tylsä se ainakin on kuin mikä ja ei eroa kymmenestä muusta vastaavasta Android laitteesta mitenkään. Logo pois niin mahdoton sanoa kenen laite kyseessä.

      1. Hyvin sanottu. Ihan hyvä ”me too” prototyyppi mutta personointi ja viimeistely puuttuvat.

  15. Huhheijaa, kylläpä on näytöllä kokoa. Suurikapasiteettisesta akusta on varmaan hyötyä, mutta eihän tämä kummoisia innovaatioita tarjoa. Jatkaa samaa vanhaa kilparallia Android-leirin sisällä.

Kommentointi on suljettu!