Videolla: Lumia 1020:n kameraominaisuudet esittelyssä

Useat lukijamme odottavat jo vesi kielellä Lumia 1020:aa, jonka Nokia esitteli maailmalle noin kuukausi sitten. Se on kunnioitettavalla 41 megapikselin kameralla varustettu Windows Phone 8 -puhelin, joka on tällä hetkellä saatavilla Yhdysvalloissa. Ikävä kyllä Nokia ei ole ilmoittanut sen tarkkaa saatavuutta Suomen osalta, mutta Lumia 1020:n pitäisi löytyä meilläkin kaupoista ennen lokakuun alkua.

Uutuudessa kameraominaisuudet ovat sen mielenkiintoisin osa-alue ja niinpä Nokialla työskentelevän Jason Gregoryn kuvaama video on kiinnostavaa katseltavaa. Siinä Gregoryn käy läpi erittäin selkeästi selostaen ja demonstroiden neljä laitteen kameraan liittyvää ominaisuutta. Mukaan on tietenkin otettu muun muassa häviötön zoomi ja sen edut sekä pitkän suljinajan luomat mahdollisuudet.

Kameran lisäksi Lumia 1020:sta löytyy muun muassa 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin PureMotion HD+ -kosketusnäyttö.

Lähde: My Nokia Blog

24 kommenttia

 1. Onhan tuo kamera aivan loistava.
  Nyt kun Lumia 920 kuitenkin taskusta löytyy niin tuskin lähden tuota hommaamaan. Vielä kun Pro Camera-softan pitäisi olla siihenkin tulossa.

  1. Eikös se sulla pitänytkin mennä ostoon…?
   Vai oliko se vaan letkautus…

   Vai erehdynkö henkilöstä?

   1. Ei ollut vain letkautus, etkä erehdy henkilöstä. Minä se sanoin, että Lumia 1020:n tulen ostamaan. 🙂
    Ja kyllä sen piti mennä ostoon. Nimenomaan piti. Silloin, kun vielä omistin Lumia 800:n.

    Heinäkuun puolessa välissä voitin kuitenkin Nokian järjestämästä arvonnasta Lumia 920:n ja suunnitelmat menivät hiukan uusiksi. Aiempaan Lumia 800:n verrattuna Lumia 1020 olisi ollut huikea hyppäys ja olisi mennyt varmasti ostoon. Nyt Lumia 920:n verrattuna ero on lähinnä kamerassa. Ja koska Lumia 920:n kamera on myös todella hyvä, niin nyt Lumia 1020:n hankinta ei ole niin järkevää.

    Myöhemmin Lumia 1020:n hinnan laskettua asia on eri. Eli tammi- helmikuussa

 2. Onhan tuo meleko vakuuttava peli.. Taitaa 920 vaihtua.

 3. Olen vakuuttunut edelleen ja tilauksessa on ja 920 menee vaihtoon.

  Ps. Kameraa käyttää kaikki ja joka paikassa. Eilen rantsulla daami (tosi namu) otti kuvia äpyllä lapsistaan jotka olivat vedessä noin 25 m päässä. Sitten katteli kuvia ja otti uudestaan heh. Mietin et oli varmaan kivan näköisiä tikku-ukkoja.

  Joten tämä kamera vempain menee kaupaksi hyvin. Veikkaus et tämän vuoden puolella 3 milj. Kpl. Ja jos ja kun hinta kohdillaan, niin katekkin samoin.

 4. Ja teitä ei edelleenkään häiritse, että kameran käynnistykseen menee 4 sekuntia ja sama väli on kuvien otossa?
  No ei kait siinä sitten.. ihan täysi deal breaker itselle..

  1. Olettaisin, että odotus koskee noita 40mpix kuvia. Käyttökelpoisempi useimmissa tapauksessa onkin 5mpix kuva, joka varmaan tallentuukin nopeasti.

   1. Tällöin kameran ominaisuudet jäävät muiden mallien tasolle ja esim zoomaustoiminnot ja muut kehuja keränneet asiat jäävät käyttämättä. Tällöin kuvittelisin esim 925:sen ja 920:n tekevät parempia kuvia. Turhaa hehkutusta upeista zoomattavista kuvista jos ominaisuus on hitaudensa takia käyttökelvoton.

    Minusta tuo hitaus pilaa hyvän tuotteen sillä ei ainaskaan itselläni tulisi käytettyä kameraa jos se on noin hidas. Eli oletuksena ottaisin niitä normaalikokoisia kuvia ilman uusia innovatiivisia toimintoja, tällöin 925 on minusta ehdottomasti houkuttelevin laite Nokian valikoimassa.

    Ehkä seuraavassa sukupolvessa saavat korjattua tuon lagin pois jos vaikka MS antaisi hieman lisää mahdollisuuksia raudan suhteen.

    1. En nyt ole mikään asiantuntija, mutta tuo 5mpix kuva on nimenomaan se paraslaatuinen, ylinäytteistetty kuva. Tuo 40mpix kuva on liian isokokoinen moneenkin käyttöön. Suuren kennon paras hyöty tulee siitä että 5mpix kuvaan saadaan enemmän tietoa ja se on parempi kuin muiden kännykameroiden kuvat. Hyötyä tulee myös korkearesoluutioisesta zoomista kuvatessa (5mpix).
     40 mpix kuvat on kiva lisä, ehkä sopii joihinkin tilaisuuksiin joissa on tarvetta zoomata myöhemmin yksintyiskohtiin kuvassa, mutta ilman ylinäytteistystä kuvanlaatu on huonompaa kun noissa perus 5mpix kuvissa.
     Eihän edes kunnon järkkäreiden kennoilla päästä hyödyntämään 40mpix kunnolla, hyöty on nimenomaan ylinäytteistyksessä ja zoomissa.

 5. Tuo hitaus taitaa vaan johtua siitä että tuosta 38mpix kuvasta tehdään se 5mpix kuva. Eli josbkuvataan suoraan 5mpix kuvia jää zoomailut veks mutta kuvaaminen on nopeampaa. Tällöin uskon 925:den kuvien olevan suurinpiirtein yhtä hyviä.

  1. Enpä tiedä, mutta kiinnostaisi saada tästä faktaa.

 6. karmeeta toi 4 sekunnin hitaus kun on niin kiirre !!!

  1. Voi se jossain tilanteessa olla.

  2. Lapsien isänä tiedän, että jos halutaan ottaa lapsista kuva, se tapahtuu kiireellä, eikä neljän sekunnin kuluttua. Muuten menee maisemakuvaukseksi..:)

   Kuva täytyy saada silloin kun sitä alkaa ottamaan.

   1. Laita Nokian foorumille kysymys, saat varmaan vastauksesi sieltä.

   2. kyllähän se kuvan ottaa ajoissa, mutta 38 + 5 megapikselin kuvien valmistamiseen menee se muutama sekunti, kyseistä ”ongelmaa” tullaan parantamaan tulevissa päivityksissä.

 7. Jos kameran käynnistämiseen menee 4sekunttia niin ei ota kuvaa ajoissa. Toivottavasti saavat tuon viiveen johonkin sekunnin pintaannkuten myös kuvien oton välin. Varmaan tuosta jokin moodi löytyy millä saa sitten sarjakuvaa vaikka huonommalla resolla..

  1. Pitää paikkansa. Epäilisin kuitenkin, että tuo viive tulee tuosta lyhenemään päivitysten ja kehityksen myötä.

 8. Tilauksessa on ja kaikesta huolimatta siis haen ennakkotilaajana tuon heti kun se tulee nokian lippulaivaliikkeeseen.

 9. Alex Stubb sai uuden Lumian tiskin alta
  Maanantai 12.08.2013 klo 15:58 (muokattu 12.08.2013 klo 16:32)

  Nokian Lumia 1020 -puhelin ei ole vielä Suomessa myynnissä, mutta Eurooppaministeri Alexander Stubbilla on jo sellainen.

  Ilmeestä päätellen Kalervo Kummolakin haluaisi uuden Lumian.

  Ilmeestä päätellen Kalervo Kummolakin haluaisi uuden Lumian. JUSSI ESKOLA

  Iltalehden lauantaina julkaisema kuva Lumia 1020 -puhelimella kuvaavasta Stubbista on herättänyt ihmetystä, sillä puhelin ei ole vielä Euroopassa myynnissä. Stubb kuvasi puhelimella Arsenal–Manchester City-ottelussa.

  Nokian mukaan Stubb on saanut puhelimen poikkeuksellisesti etukäteen, sillä hän edistää osaltaan positiivista Suomi-kuvaa ja on aktiivinen Nokia-fani sosiaalisessa mediassa.

  – Kokeilin, dikkasin, ostin. Aivan mahtava vehje. Vienti nousuun! Stubb vastasi Twitterissä uteluihin puhelimesta.

  Myös joillakin operaattorien edustajilla on jo uutuusluuri käytössään.

  Nokialta painotetaan, että Stubb ei ole saanut puhelinta ilmaiseksi vaan hän on siitä maksanut.

  Puhelin tulee Euroopassa myyntiin syksyn aikana.

Kommentointi on suljettu!