Näin LG G2:n kosketusnäytön Graphic RAM toimii

LG G2

Uusi LG G2 jakaa lukijamme mielipiteet kärkkäästi kahtia. Osa pitää sitä täydellisenä älypuhelimena, jossa on tehoa ja ominaisuuksia joka lähtöön. Toisille korealaisvalmistajan uutuus näyttäytyy värittömänä ja hajuttomana pakettina, joka ei tarjoa mitään uutta älypuhelinmaailmaan.

Lippulaivan kosketusnäyttö hyödyntää kohtalaisen tuoretta Panel Self Refresh -teknologiaa, jota LG kutsuu nimellä Graphic RAM. Se on kosketuspaneelin käyttöön valjastettu pieni siivu puhelimen käyttömuistista, joka mahdollistaa paremman energiatehokkuuden staattista sisältöä esitettäessä.

Perinteisesti suoritin ja grafiikkapiiri puskevat näytölle tietoa useita kymmeniä kertoja sekunnissa, vaikka ruudulla ei niin sanotusti tapahtuisi mitään. Sujuvaa ruudunpäivitystä vaaditaan peleissä ja elokuvissa, mutta esimerkiksi kirjoja luettaessa se on turhaa resurssien kuluttamista, koska näytön sisältö pysyy tällöin pitkiä aikoja muuttumattomana. Tässä kohtaa Graphic RAM astuu kuvaan. Se vähentää piirisarjan työtä tallentamalla näytön sisällön muistiin ja hakemalla sen sieltä rasittamatta suoritinta.

LG:n mukaan tekniikan ansiosta G2 kuluttaa kymmenen prosenttia vähemmän virtaa. Kyseessä on siis varsin merkittävä parannus. Sen todellinen vaikutus toiminta-aikoihin selviää kuitenkin vasta tarkempien testien myötä.

Lähde: AnandTech

3 kommenttia

  1. Järkevä idea, mutta kuten on monesti aiemminkin jo todettu, isommatkin prosenttilupaukset ovat usein jääneet käytännössä olemattomiksi, koska muuttujia on niin paljon.

  2. No onhan tuo nyt todella tyylikäs luuri kuten tuosta kuvastakin näkee. Sisällä uusinta tekniikkaa, harmi vaan että lienee läppärin hintainen täällä Suomessa.

  3. Alkuperäisen uutisen sivulla joku jo ihmetteli syystä, miksi näytölle ”pusketaan” tietoa kymmeniä kertoja sekunnissa vaikka ruudulla ei tehtäisi mitään. Siinäpä hyvä kysymys. Olisi ehkä paras ratkaisu lähteä korjaamaan asiaa sitä kautta… 😀

Kommentointi on suljettu!