Seuraava iPhone julki 10. syyskuuta?

iPhone 5

Seuraavan sukupolven iPhonen julkistus on enää vajaan kuukauden päässä, kertoo luotettavana lähteenä tunnettu AllThingsD. Lähteen saaman vihjeen mukaan Apple julkistaa uuden puhelimensa 10. syyskuuta järjestämässään tilaisuudessa.

Tällä kertaa tilaisuuden annin odotetaan poikkeavan aikaisemmista vuosista. Yhtiön huhutaan julkistavan kaksi uutta puhelinmallia perinteisen yhden sijaan. Lippulaivan rinnalle Applen arvellaan esittelevän aavistuksen edullisemman luurin, joka antaisi valmistajalle panoksia laskuun kääntyneen markkinaosuuden korjaamiseen.

Uusi, edullisempia iPhone on viimeisimpien huhujen mukaan nimeltään iPhone 5C. Se rakentuisi neljän tuuman näytön ja polykarbonaattikuoren varaan. Puhelimesta odotetaan markkinoille useita eri väriversioita. Teknisesti se on todennäköisesti hyvin lähellä nykyistä iPhone 5 -mallia.

Lippulaivan keskeisimpiin uudistuksiin kuuluu huhujen mukaan sormenjälkitunnistin. Applen tulevasta iOS 7 -käyttöjärjestelmästä on löydetty vihjeitä siihen viitaten ja tunnistimen toteutuminen alkaakin vaikuttaa varsin todennäköiseltä. Tekniikka tultaisiin tietojen mukaan integroimaan puhelimen kotinäppäimeen.

Lähde: AllThingsD

29 kommenttia

 1. Menneen talven lumia koko iPhone. Kehitys ja tekniikka liian vanhaa ja jälkeen jäänyttä. Ei kukaan vakavasti otettava ihminen, tulotasosta huolimatta osta enään iphonea.

  1. Mitä tarkoitat jälkeenjääneellä tekniikalla? Miten tämä näkyy loppukäyttälle?

   PS kymmenet miljoonat ostaa iPhonea kvartaali toisensa jälkeen, enkä usko että se mihinkään tulee muuttumaan, tosin syksyllä varmaan taas myydään ennätysmääriä. Uusia luureja (jos huhuttu halpis iPhone oikeasti julkaistaan) tulee ja entistä parempi käyttäjärjestelmä.

   1. Itsekkin ihastuin iPhoneen ja aion ostaa sen!

    Ennen Nokia fanboy, mutta nyt kannatan molempia!
    Käyttöjärjestelmä on sulava!

    Ei siinä mitään vanhentunutta ole. 🙂
    NFC sisään niin on ihan samalla viivalla muitten kanssa.
    iPhone vie sitten muut sovellustarjonnalla, sekä LOISTAVALLA käyttiksellä ja ulkonäöllään!

    Hienoa Jobs!

    1. Muuten olen Oipen kanssa samaa mieltä, mutta mielestäni iOS7 on karmean näköinen.
     Itsellänikin olisi luultavasti iPhone ellei käyttis olisi mielestäni niin tylsä. Totta on, että se on toimiva ja sulava, mutta itse haluan tehdä puhelimestani vähän enemmän oman näköiseni. Lisäksi pelkät ikonit, jotka eivät juurikaan sovelluksen sisäistä informaatiota tarjoa eivät sovi minulle. Siksi käytän WP:tä.

     Tablettina minulla on iPad kylläkin.

 2. Iphone ei juurikaan ole kehittynyt vuoden 2007 jälkeen pieniä uudistuksia lukuunottamatta.. Onhan Iphone jo vanhanaikainen näin 2013.. Mutta, jos siitä tykkää, niin kai se tehtävänsä täyttää?..

  1. Millä tavalla se on vanhanaikainen?

   Kyllä siitä joku joo tykkää, onhan se maailman tykätyin älyluuri 😉

   Mitäpä sitä valmiiksi toimivaa liikaa lähtee muuttamaan, jos homma kerran selvästi toimii ja käyttäjät tykkää?

   Voisihan sitä myös heittää kaiken tutun ja turvallisen roskiin ja päätyisi samaan tilanteeseen kun microsoft uusimman windowsin kanssa, ei oikeen toiminut microsoftille ainakaan toi radikaali uudistaminen…

   1. Ei siitä puutu kuin NFC…

    Älkää haukkuko vanhaksi kun se ei ole vanha!

 3. En tiennytkään, että iPhone on noin paha piikki WP-fanien lihassa 🙂
  No ymmärtäähän tuon kun WP:lle kerran kävi niin kuin kävi.

 4. No ei se mulle ole mikään piikki. En vain koskaan tykännyt iphonesta ja ei se 6 kuukautta pidmpää kestänyt käyttöä vaan hajosi. Olihan noita sovelluksia appstore täynnä, mutta ei niillä mitään tehnyt, varsinkin kun jokaista sovellusta oli ainakin se 6 eri versiota. Toisekseen että iphonesta saa edes kunnon puhelimen, niin pitää appstoresta ladattua sovelluksia, jotka on valmiina muiden valmistajien puhelimissa jo ostettaessa. Ite en jaksa ettiä ja kuluttaa aikaa joihinkin puuttuvien sovellusten lataamisiin. Jos ei o valmiina tarvittavia sovelluksia luurissa, niin se on romu ja pitää heittää roskiin tai myydä pois. Itel kuitenkin oli mm symbian, meego ja wp luureissa valmiiksi kaikki mitä tarvitsin, eli ei tarvinnut mitään sovelluksia latailla, mikä on todella hyvä juttu.

  1. ”Jos ei o valmiina tarvittavia sovelluksia luurissa, niin se on romu ja pitää heittää roskiin tai myydä pois”

   Hmm, Sinä se et sitten paljon älyluurin potentiaalista käytä. Älyluurin ja sovellusten idea nimenomaan on hyödyntää laitetta monin eri tavoin ja näin saaden rahoillensa enemmän vastinetta.

   Itsellähän esim on köyhän miehen musastudio kännykässä, joo on kehitys kyllä menny eteenpäin niistä ajoista kun hyräiltiin melodia kännykän nauhuriin :). Saan liitettyä koskettimet luuriin, kitaran tehden puhelimesta kitaraefektilaitteen. Puhelimeen saa käteviä rumpukoneita joista saa esim matkalla ollessa komppeja kitaransoiton taustalle. Phillips on tuonut markkinoille hue lampun mitä ohjataan älyluurilla. Ihmisten koteja ym voidaan nykyään ohjata älyluureilla listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään mitä kaikkea nykyään älyluureilla voi sovellusten ansiosta tehdä.

   Oli muuten varmaan aika herkkua käyttää sitä symbianin omaa selainta, kun tietää että ylivoimaisesti suurin osa latasi heti operan, koska symbian oma selain oli täyttä roskaa. Noh kaikilla meillä ilmeisesti on omat periaatteemme, itse olen kyllä erittäin kiitollinen kaikille sovelluskehittäjille jotka tarjoaa entistä mielenkiintoisimpia sovelluksia iloksemme joista saamme nauttia naurettavan pienellä summalla tai ilmaiseksi.

   ”eli ei tarvinnut mitään sovelluksia latailla, mikä on todella hyvä juttu.”

   Sovellusten idea on nimenomaan tehdä luurista se omannäköinen ja löytää ne itselle tärkeät ja kiinnostavat jutut.

   Nyt esim alkoi yleisurheilun MM kisat niin heti etsin virallisen mm kisasovelluksen joka tekee kisojen seuraamisesta entistä kiinnostavampaa ja helpompaa, laite ilmoittelee mulle kun on tärkeitä lajeja, kun tietyt henkilöt kisailee, saa mitaleja ym.

    1. Valikkoja, ohjeita, muokattavia komentoja, asetuksia pc:llä ja kännykällä, lisälaitteita jotka ovat yhteensopivia tiettyjen lisälaitteiden kanssa..Apua.
     Tuon opetteluun näyttää menevät aikaa enemmän kuin valojen, tietokoneen ja popcorn koneen laittamiseen päälle ja pois päältä koko elämän aikana.
     Kohtuuden nimissä en jaksanut katsanut katsoa videoita kokonaan, näytti niin luotaantyötävältä.
     Tämä ei ole mikään henkilökohtainen hyökkäys, mutta nyt meni kyllä ohi tuo hienous.

    2. Katso viimeisin video, se on lyhyt jossa vaan vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin. Esimerkit oli kieltämättä aika hifistelyn puolelle meneviä.

  2. Nyt on kyllä Jopilta vähän ajatus hukassa.

 5. Noi sovellusten lataamiset ei kiinnosta kuin lapsia. Joskus 15-16 vuotiaana kiinnosti räplätä ja leikkiä kännykällä, nyt se ei kiinnosta pätkääkään. Sen luurin pitää toimia heti kun laatikosta ottaa pois, eli ei tarvitse alkaa latailemaan perustoimintoihin mitään sovelluksia. Mulle kelpaa esim kaikki sovellukset mitä lumioissa on valmiiksi, mitään sovellusta ei siis puutu. Ostan puhelimeni siis sillä perusteella mitä toimintoja, ominaisuuksia ja sovelluksia siinä on valmiiksi. Ei siis pätkääkään kiinnosta et onko jotain sovelluskauppaa vai ei, josta pitäis ladata sovelluksia. Mihin sitten käytän älyluuria. No puhun, tekstaan, skypetän, meilaan, surffaan netissä, valokuvaan, videoin, kuuntelen musiikkia ja käytän officea. Nämä toiminnot ovat lumiassa valmiina, joten ei ole tarvista ylimääräisten sovellusten latailulle, kun voin lumian valmiiksi sisältämillä sovelluksilla/ominaisuuksilla tehdä kaiken.

  1. Oho kuvittelin nimenomaan että olisit vielä aika nuori. Sinua ei siis esim kiinnosta mobiilimaksaminen kännykällä? Nykyäänhän pankit tarjoaa todella käteviä mobiilimaksusovelluksia joissa voi vaikka kameraa käyttää viivakoodilukijana. Ainii mutta tämäkin on niin lapsellista 🙂

   Mutta niin mites se symbian selain? Vai löytyikö symbian luuristasi kuitenkin opera?

  2. Ja ei kyllä ne sovellukset kiinnostaa ihan kaikenikäisiä, nyt vähän avarakatseisuutta peliin! vaikka itse et juuri mitään älyluurin potentiaalista käytäkkään.

  3. Harmi kun tällä sivulla ei ole viesti editointia.

   Kommenttisi olisi sama jos sanottaisiin, että windows tietokoneessa on ostettaessa kaikki mitä tarvitaan ja vaan lapset asentaa tietokoneeseen jotain muuta kun mitä siinä on ostettaessa. Kaikki jotka haluaa käyttää vähän enemmän siitä tietokoneen potentiaalista on lapsia 😀 ja ne vaan leikkii tietokoneellaan…

 6. Ensinnäkin voin kännykällä maksaa laskut ilmaman sovellusta. Toisekseen minulla ei ole mitään ylimääräisiä sovelluksia edes tietokoneessa vaan se on samanlainen kuin uutenakin, samoilla vakisovelluksilla, eli officella ja polttavalla cd/dvd asemalla varusteltu kone. Muuta en tarvitse kuin ne sovellukset mitä koneessa on valmiina.

  1. Ja moottorikelkka kulkee myös vetten päällä, mutta harva sillä kesällä ajaa vaikka sellaisen omistaakin.. Pankkien sovellukset on oikeasti ihan käteviä..:)

   Kannattaa myös harkita siihen tietokoneeseen jonkinmoista virustorjuntaa (varsinkin kun surffailet vielä IE:llä) ja mahdollisesti Acrobat Readeriä näin alkuu, ehkä myös java ja Flash saattaa myös vielä toistaiseksi kiinnostaa.

   Milläs muuten olet käyttänyt Lumiaasi ja Nokioita Tietokoneessa kiinni, eikö valmistajan softat kuitenkin olisi ihan ok, vaikka eivät kovin kummoisia olekaan?

 7. Mutta se hinta, jos C -mallin päätarkoitus on olla edullisempi niin mikä on ”edullinen iPhone”? Hinta pitäisi tuolloin olla 300 – 500€, tai allekkin, mutta Applen hinnat ovat olleet yleensä kaukana edullisesta.

 8. Toivottavasti siihen tulee NFC, sekä 4,5 ” näyttö!

 9. Täsmälleen mihin sitä NFC:ta oikein tarvitaan? Kaiuttimien paritukseen? Vai onko se vaan yksi maaginen kirjainyhdistelmä, joka on ”pakko olla”?

  1. Joo mulla on Nokia Play 360 ja NFC on kiitettävä ominaisuus mun N9:ssä ja sitä kaipaan kyllä.

 10. Hehe siis köyhän miehen iphone on tulossa..jännää

 11. Kyllä ne laskut maksetaan ihan tietokoneella. Hyvä pankin apsi löytyy multakin mutta ei sitä käytännössä tule käytettyä. Niinkuin melkein kaikki apsit, mukava asentaa ja unohtaa puhelimen ö mappiin.

  1. Itse maksan ainakin laskut tabletilla, paljon kätevämpi.

 12. Vaikuttaa siltä, että kaikki eivät suinkaan tarvitse älypuhelinta vaan perinteinen candybar-puhelin jolla puhutaan ja lähetetään joskus tekstari, olisi lopultakin se paras vaihtoehto.

 13. iPhonen käyttöliittymä armottoman vanhanaikainen; vuonna 2009 kehitetyt ikonit aikansa eläneitä. Ei ihme, että Apple innovaatio status tipahti tämän päivän uutisissa nr. 1 sijalle 79. Nokian ollessa sijalla 16.

  Itselläni oli jonkinaikaa iPhone 4S, josta luovuin näytön naarmunnuttua pitäessäni ajottain autoni avaimia samassa taskussa. Lumiaa 800:sta kannoin aiemmin toista vuotta avaimien kanssa vastaavalla tavalla taskussani ja se palveli aikansa naarmuntumatta, uudenveroisena.

  iPhonen ei kestänyt tipahtamista asfaltille, vaan nurkkaan tuli paha särö.
  Lumiani tipahti parin vuoden aikana arviolta 4-5 kertaa käsistäni ja koskaan ei ollut vastaavia laatuongelmia.

  Mökilläni Sysmässä iPhone 4S oli pöydällä, näyttäen -58dB signaalivoimakkutta
  Lumiallani vastaava arvo, samalla operaattorilla; -84dB. iPhonen antteni ei toimi ja esim. sateella mökiltä puhelut eivät tahtoneet onnistua, 3G netistä puhumattakaan. Lumian netti toimii yleensä 3,5-4,5Mbps -84dB:n kentässä.

  Ja nämä ovat faktoja – entinen Apple fani.

Kommentointi on suljettu!