LG Vu III tulossa? Säilyttää erikoisen 4:3-kuvasuhteen?

Optimus Vu

Kuvassa Optimus Vu II.

Korealaislähteet kertovat LG:n viimeistelevän markkinoille Vu III:sta, joka tultaisiin esittelemään maailmalle syyskuussa IFA 2013 -messuilla. Kyseessä olisi jo sarjan kolmas versio. Mallisto sai alkuna vuoden 2012 helmikuussa, jolloin Optimus Vu lanseerattiin.

Huhujen mukaan kolmannen sukupolven LG Vu tulisi säilyttämään malliston erityspiirteen, joka on 4:3-kuvasuhteen näyttö. Älypuhelimien näytöt ovat pääsääntöisesti kuvasuhteella 16:9, joten korealaisvalmistajan ratkaisu poikkeaa vahvasti valtavirrasta. LG on perustellut valintaa yleensä kuvasuhteen paremmalla yhteensopivuudella erilaisiin käyttötilanteisiin.

Uusi LG Vu III tulisi kasvattamaan korealaislähteiden mukaan näyttökoon 5,2 tuumaan. Tarkkuutta sillä olisi 1280 x 960 pikseliä. Laitteen muihin ominaisuuksiin kuuluisivat Snapdragon 800 -piirisarja, 13 megapikselin kamera ja tuore Android 4.3 -käyttöjärjestelmä.

Lähde: Phone Arena

9 kommenttia

 1. Onko tämä ensimmäinen älypuhelin tällä kuvasuhteella? On muuten ihan hienon näköinen ja kivan kokoinen kamerakin(pikselit siis) eikös tuolla periaatteessa onnistu kaikki muuki, mutta kuva hieman muuttuu esim. Peleissä

  1. Aika monessa low end android luurissa on 4:3 kuvasuhde, kuten Samsung galxaxy mini ja – Y malleissa (240×320 resoluutioinen näyttö). 🙂

 2. Muuten lippulaivatason speksit, mutta näyttö ”vain” HD laadulla??? No, kyllähän tuokin nyt riittää vielä tuon kokoisessa ruudussa juuri ja juuri.

  1. Näytöllä ei ole itselleni ainakaan mitään väliä…

   N9:ssä on kura näyttö, mutta pidän sitä hyvänä…

 3. Järkyttävän ruma laite. Tuolla 4:3 näytöllä on muuten varmaan aika nannaa katsoa videoita ja pelata

  1. Mutta jos ei katso pahemmin videoita tai pelaa? Usko vaan, meitäkin on paljon. Leveyshän tuossa itseäni tökkii. Nykypuhelimissa ei paksuudella ja pituudella niin ole väliä, mutta leveyden kasvaessa paljon 60 millin yli niin tulee yhdellä kädellä käyttämisestä lyhyempisormisille hankalaa.

  2. Kannattaa huomata, että uusien videoiden kuvasuhde on 16:9 ei 4:3.

 4. Nettisivujen selaaminen käynee ainakin hyvin. Pitäisi nähdä omassa kädessä ennen kuin tietää onko tuo hyvä.

 5. Itsellä on Vu p895. Mielestäni 4:3 on keskimäärin parempi, kuin 16:9. Pidän myös ipadista, koska siinä on sama kuvasuhde. Ainoastaan leffat ja jotkut pelit ovat parempia leveällä näytöllä. Monessa muussa 4:3 on parempi (nettiselaus, lukeminen, kirjoittaminen). Yhdellä käyttäminen on tosin vaikeaa leveydestä johtuen, mutta niin on muillakin phableteilla. Näppiksen sentään voi pyyhkäisemällä asettaa toiseen laitaan, jotta yhdellä kädellä kirjoitus onnistuu.

Kommentointi on suljettu!