iPhone 5S tulee kultaisena ja 128 GB:n tallennustilalla?

iPhone 5S kulta

Applella saattaa tänä vuonna olla hihassaan enemmän yllätyksiä kuin tavallisesti. Huhut ennakoivat iPhone 5S:n sisältävän yllättävän paljon muutoksia edeltäjäänsä, vaikka yleensä S-mallit eivät ole olleet kovinkaan mullistavia. Tällä kertaa tilanne voi kuitenkin olla toinen, sillä ainakin sormenjälkisensori alkaa vaikuttaa hyvin todennäköiseltä.

Mustan ja valkoisen version ohella Apple toisi iPhone 5S:n saataville myös kultaisena, kertoo KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo, joka on aikaisemmin onnistunut kertomaan tietoja Applen tulevista julkistuksista. Samalla mallistoon tuotaisiin 128 GB:n muistilla varustettu versio. Nykyistä mallia tarjotaan 16, 32 ja 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Kultainen iPhone 5S voisi muodostua malliston erikoisversioksi. Ehkäpä ainoastaan se on saatavilla huikealla 128 GB:n muistilla?

Uudesta iPhonesta odotetaan lisäksi löytyvän parempi kamera, LED-kaksoissalama ja tehokkaampi piirisarja. Sen esittely yhdessä muovisen iPhone 5C:n kanssa tapahtuu tämänhetkisten tietojen valossa 10. syyskuuta.

Lähteet: Phone Arena & iMore

27 kommenttia

 1. Kiinnostus nolla applea kohtaan iphone 3g s ja iphone 4:sen jälkeen. Tuokin on facelifti iphone 4, 4s ja 5 malleista, eikä siinä ole mitään mullistavaa ja käänteen tekevää amazingiä, mitä muilla puhelinmerkeillä ei olisi tarjota. Apple on pahasti jäljessä samsungia, zde:tä, htc:tä, sonyä, nokiaa, motorolaa ja kumppaneita.

  1. Aivan samaa mieltä. Ram muistikin vissiin tuossa uudessa mallissa on vain 1g kun esim. Note 3:ssa pitäisi olla jopa 3g. Kyllähän se iOS varmaan yhedellä pyörii, mutta esim vaativia pelejä tai ohjelmia käytettäessä teho SAATTAA loppua kesken. Ja miten ihmeessä, jos kerran speksit ovat huonommat kuin muissa lippulaivoissa niin hinta kuitenkin on 100-200€ kalliimpi??? Myös se hieman ärsyttää, että vieläkin todella moni ihminen ajattelee iiphounin olevan paras puhelin markkinoilla, jota se ei todellaankaan ole. Omasta mielestä ainoa hyvä puoli iPhonessa on iOS joka on selkeä ja yksinkertaisempi kuin muilla alustoilla. Minun mielestä ainoa tuote jossa Apple on vielä(ei tiedä kauanko enää) edellä on iPad. Kyllä tuo 128gt tallennustila hyvältä kuulostaa. Epäilen tosin että hinta siinäkin nousee ainakin lähelle tonnia.

   1. Varmasti on hintavampi 😀 iphone 5 64 gigan muistilla maksaa jo 899€. Tolla iphone 5S:n hinnalla saa varmaa jo huippupöytäkoneen.

   2. Fakta on se ettei puhelimessa tee mitään ylimääräsellä rammilla jos järjestelmä ja ohjelmat on optimoitu juuri tietylle alustalle kuten applen ekosysteemi ylipäätänsä. Android on vaan niin paljon raskaampi että pyörii sulavasti vasta kun on neliydin suoritinta ja pari kolme gigaa rammia.

    iPadissa voisin kuvitella jotaan hyötyä olevan 2gb rammia. Toki tuon uuden rammin pitäisi olla myös selvästi nopeampaa kuin edellisen.

    Eipä ole kyllä koskaan loppunut tehot puhelimesta kesken.

   3. ”Kyllähän se iOS varmaan yhedellä pyörii, mutta esim vaativia pelejä tai ohjelmia käytettäessä teho SAATTAA loppua kesken”

    Ei tule loppumaan, applen iOS laitteet on aina pyörittäneet pelejä täydellisesti jne. GPU sitäpaitsi on ylivoimaisesti tärkein peleissä, jo nykyinen vuoden vanha iPhone 5 pyörittää kaikkia isoja pelejä paremmin kuin galaxy s4. Ja sama oli 4s:n kansa 4:n 3gs:n jne. Applen iOS laitteissa on aina pelit pyörinyt paljon paremmin huonommalla raudalla kun kilpailijat, se on se kuuluisa optimointi ja se että lähes kaikki suuret pelit kehitetään applen raudan ehdoilla eli ne takuuvarmasti siinä pyörivät.

    ”Myös se hieman ärsyttää, että vieläkin todella moni ihminen ajattelee iiphounin olevan paras puhelin markkinoilla, jota se ei todellaankaan ole. ”

    Kyllä se niille voi olla paras, makuasioita nääs? 🙂 munkin mielestä iPhone on paras puhelin, aika outoa että sua tuollainen ärsyttää mitä muut ajattelee jostain luurista 😀

   4. ja mielestäni edelleen iphone on paras puhelin markkinoilla ja ainut mitä 5 nähden haluisin niin isompi akku (sekään ei haittaa että painoa tai paksuutta tulisi hieman lisää) ja vähän parempi kamera (etenkin hämärässä).

    ei ne puhelimen rauta speksit merkitse loppujen lopuksi yhtään mitään vaan se miltä se puhelin tuntuu kädessä ja miten hyvä järjestelmä ja ekosysteemi on. iOS7 on tuntunut iphone 5 todella uudelta jossa säilyy selkeys ja kun kattelen kaverin puhelimesta vanhaa iOS6 en tahtoisi enään palata vanhaan.

   5. Oletko ikinä miettinyt, että apple kehittää itse omaa käyttöjärjestelmää jota koodaa n tuhatta koodaria kun taas kilpailijat käyttää valmiiksi tehtyä käyttöjärjestelmää. Tähän uppoaa suhteessa kuluja paljon enemmän kuin muilla. Mitä tehoon tulee niin android pyörii javan päällä ja vaatii siksi paljon enemmän raudalta kuin applen vehkeet. jokainen joka virtuaalikonetta on tietokoneella pyöritellyt tietää, että vaikka kaikki kiihdytykset on käytössä niin teho häviö välissä on ilmeinen. Java vielä lisää tehonkulutusta itsessään koska ei ole yhtään niin laiteläheinen kieli kuin objective c ilaitteissa. Mutta siitä olen samaa mieltä että apple käärii parhaat hillot.

    Terveisin ios & android pelikehittäjä.

 2. Saataisiinkohan vihdoin aloitusmalli 32 gigaseksi? Hintalisä valmistajalle kun lienee nykyään olematon. En usko, mutta toivotaan.

 3. ”Ei huono laatutytölle, ottakoon Nokia mallia: kulta!”

  Nokia on yhtä laadukas kuin iPhone. iPhone hinta on jo sellainen, että se pitisikin olla kullasta tehty.

 4. No johan on taas kerran 😀 Hyöty näistä ”ominaisuuksista” kuluttajalle:Ei ole! Mutta ei nyt vielä tuomita koko iPhonea. Tuskin mitään mullistavaa kumminkaan tulee. Varmaankin iOS7 se suurin juttu tässä sukupolvessa

 5. Vaikka en ole ostamassa, 100% varmasti hyvä ja toimiva luuri tulossa.

 6. En uskalla edes kuvitella, kuinka paljon kultainen iPhone 5S 128GB:n muistilla maksaisi 😮

 7. Kulta on vain värinä länsimaalaisessa kulttuurissa todella tökerö. Ihmiset ostaa korunsakin valkokultana. Uskoisin, että väri myy lähinnä Lähi-idässä, Aasiassa ja Venäjällä. Länsimaissa tietysti räppäreillä on kultaiset iPhonet.

  Itseäni lähinnä kiinnostaa mikä on se juttu millä iphone 5S:ää markkinoidaan/myydään. Esim 4S:ää mainostettiin jenkeissä televisiossa käytännössä vain Sirillä. Sitä ennen Facetime oli kova juttu. Vanhojen ideoiden lämmittelyä ja kovaa markkinointia, mutta boostasivat myyntiä hienosti. Se, että niitä ei juuri kukaan käyttänyt parin kokeilukerran jälkeen ei merkinnyt mitään. iPhone 5:ssa ei oikein ollut mitään tälläistä. Vähän isompi näyttö ja paremmat sisuskalut. Ei mitään varsinaisesti seksikästä millä olisi helppo markkinoida tai mitä muilla ei jo olisi. Kauhean montaa tälläistä julkaisua ei edes Applen timantin kova brändikään kestä. Premiumista maksettaessa pitäisi saada jotain extraa. iPhone alkaa valumaan samaan massaan muiden puhelinten kanssa ja se on brändille todella huono juttu. Tosin koko älypuhelin alan kovimmat kasvut alkaa olla koettu ja hiljalleen paukkuja pitäisi siirtää muihin juttuihin. Älykelloihin en älyttömästi usko ennenkuin akkukestot ongelmat on ratkaistu. ePaperiin perustuva todella edullinen kello voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Enemmän odotan television todellista muutosta. Oikeasti helppoa surffausta, pelailua, mediaa. Tälläistä ratkaisua ei mielestäni vielä ole.

  1. ”Itseäni lähinnä kiinnostaa mikä on se juttu millä iphone 5S:ää markkinoidaan/myydään. ”

   Hyvin todennäköisesti sormenjälkitunnistin, jolla jatkossa voisi ehkä hoitaa maksuasiat jne. En tiedä mitä kaikkea apple on sille kaavaillut, alkuun se on vissiin vain luurin avaamiseen, mutta siihen se tuskin jää.

   Ja mitä tulee noihin ääniavustajiin niin veikkaan että niitä käytetään aika paljonkin, koko ajanhan valmistajat niihin panostaa. Moto x:n yksi keskeisimmistä mainoksistakin mainostaa juuri kuinka näppärä tällainen ääniavustaja voi olla. http://youtu.be/O_GYJkVAYGo tietenkään Suomessa noita ei varmaan käytetä samalla tavalla kun monessa muussa maassa, tietystä kieleen liittyvästä syystä.

 8. Kuinkahan tuo kulta kestää kolhut? On meinaan aika pehmeää.

  1. Nuohan todennäköisesti vain maalataan kullanväriseksi halvalla kiinalaisella maalilla.

 9. Ja että pissanvärisenä. No niinpä tietenkin.

 10. Ei, ei ja ei. Mä en ymmärrä applea enkä sen fanipoikia. keskinkertaset tuotteet ja kallis. Miten joku jaksaa vauhkota uudesta käyttiksestä mikä on pääpiirteittään vain facelift vanhaan verrattuna. Androidin home-sovelluksia on vaikka kuinka ja ne tekee käytännös saman asian.

 11. Ei erityisen mullistavia? No kultaiset kuoret, vähän nopeampi luuri ja parempi SALAMA on niin pirun mullistavaa et meinaa lähteä pää irti innosta kun tämä innovaatioiden tulva mullistaa meidän kaikkien elämän.

  Hyvää mullistusta kaikille! Mullistan itseni baariin kun mullistuttaa niin mullistavasti.

 12. ”iPhone 5S tulee kultaisena ja 128 GB:n tallennustilalla?”

  Kuten ”ashberry” jo toi esille, kultainen ja kullanvärinen ovat kaksi eri asiaa. Artikkelisa ei sanota asiaa oikein yhdelläkään kerralla.

  Koska joku luultavasti kohta kysyy (mahtavan oveluuselämyksen kokien), enkö arvannut kummasta asiasta on kysymys, niin on hyvä huomata, että jos media alkaisi jatkuvasti sekoittamaan nämä kaksi asiaa , niin väärinkäsityksiä syntyisi jatkossa väistämättä aivan samoin kuin jos alettaisiin pitää synonyymeinä ilmauksia kuparinen ja kuparinvärinen, hopeinen ja hopeanvärinen ja niin edelleen. Myös mainosten harhaanjohtavuus lisääntyisi pahemman kerran, jos ”kultaisen” ja ”kullanvärisen” sekaantumisesta tulisi hyväksyttävää. Jo nyt saatetaan sanoa ”tuotteen väri: kulta”, mutta siitä on vielä matkaa ilmaukseen ”tuote on kultainen”. Eli eiköhän laiteta stoppi tälle ilmiölle heti alkuunsa.

 13. onko se nyt kultaa vai vain kullanvärinen? Jäi epäselväksi. Mutta jo on kokonaan alumiini vaihdettu kultaan, taitaa taipua taskussa aika kivasti ja tulla helposti kolhuja 🙂

  1. Jos puhelin olisi kultaa, niin se kai painaisi niin paljon, ettei menisi kaupaksi. Kultaus eli ohut kultapinnoite olisi tässä suhteessa parempi (kullattua esinettä ei kuitenkaan kutsuta ”kultaiseksi”). Tämän jutun lähdeartikkelissakin puhutaan otsikkoa lukuunottamatta ”kullanvärisestä”, joten eiköhän juuri siitä ole kyse. Lähdeartikkelissa on tosin kuva, jossa näkyy kultaharkko ja kultarahoja, eli jos Teemu luki artikkelista vain otsikon ja katsoi mainitun kuvan, niin se voisi selittää sekaannuksen…

Kommentointi on suljettu!