Punainen Nokia-tabletti vuoti verkkoon – julki syyskuussa?

Nokia-tablet

Nokia on viimein astumassa tablet-markkinoille? Siltä tilanne alkaa vahvasti vaikuttamaan, sillä luotettavana lähteenä tunnettu The Verge kertoo Nokian julkistavan oman taulutietokoneensa syyskuussa. Esittely tapahtuisi New Yorkissa ja se on alustavasti sijoitettu syyskuun 26. päivälle.

Lähteen mukaan suomalaisvalmistajan tabletti kantaa koodinimeä Vanquish. Se perustuu Qualcomm Snapdragon 800 -piirisarjaan ja Windows RT -käyttöjärjestelmään. Mukana on tuki LTE-verkkoyhteyksille.

Samaan aikaan The Vergen tietojen kanssa Kiinasta verkkoon on levinnyt kuva oletettavan Nokia-tabletin takaosasta. Kuvassa on tiettävästi 10,1 tuumainen laite. Se vaikuttaisi oleva Verizon-operaattorille räätälöity variantti, mutta The Vergen mukaan laite tulisi Yhdysvalloissa myyntiin myös AT&T:lle. On myös mahdollista, että kuvassa on Nokian aikaisemmin kehittelemä ja sittemmin hylkäämä taulutietokone.

Useat pitävät Windows RT -tabletin esittelemistä Nokialle tässä vaiheessa suurena riskinä. Microsoftin hypettämä ja markkinoima Surface oli suuri pettymys ja toi ohjelmistojätille isot tappiot. Lisäksi muutamat nimekkäät valmistajat ovat päättäneet luopua Windows RT:stä kokonaan. Onko Nokian laitteella siis mitään mahdollisuuksia menestymiseen?

Lähde: The Verge

35 kommenttia

 1. Ei, ei Windows RT:tä! Nokia missaa homman pahasti jos tabletssa on käyttiksenä RT.
  Nokian tabletti täydellä Windows 8:lla olisi sen sijaan varmasti ihan hyvä tuote.

 2. Turhuuksien turhuus koko tabletti muutenkin. Liian iso kapistua mukana raahattavaksi. Älypuhelin hoitaa tabletin, kameran, radion, mp3-soittimen ja tietokoneen virkaa ainakin itselläni. Minulla oli vajaa 6kk ipad1, mutta myin sen tarpeettomana pois. Kotona käytin läppäriä ja muuten kätevää aina mukana olevaa älypuhelinta, joten tabletti oli väliinputoaja ja ylimääräinen turha kapistus, jolle ei löytynyt käyttöä.

  1. Itelläni taas on hiukan päinvastoin. Kun ensimmäisen isomman tabletin (Galaxy Tab 8.9) hankein, ei juurikaan tullut läppäriä käytettyä, satunnaiseen surffailuun mikä ei silloisella Android 3.x:n selaimella toiminut ja joihinkin muihin sovelluksiin. Nyt kun on tuo iPad ”4”, niin en edes ihan totta puhuen tiedä missä läppärini virtalähde on. En ole laittanut sitä edes päälle n. 6kk aikana. Älypuhelin (tai ”pikkutabletti”) hoitaa asiat kulussa ja kotona on pöytäkone + tabletti. Minulle läppäristä tuli väliinputoaja ja turha kapistus, jonka luultavasti myyn pois koska sille ei ole käyttöä 🙂

 3. Eiköhän noillekin käyttäjäkunta löydy. Hyvä netin selaamiseen, akku kestää pitempään. Puhelin määrätyissä jutuissa liian pieni. Täydellä käyttiksellä ongelma koko ja akun kesto.

 4. Jos tuodaan RT:llä niin olisi oikeisti mielenkiintoista tietää mitä firmassa on ajateltu. Ainakaan se ei ole ”me-too” -laite, kun käytännössä kukaan muu (paitsi MS) ei ko. käyttistä käytä. Järkevämpää olisi pysyä kokonaan poissa, kuin yrittää uuteen tuotesegmenttiin jo valmiiksi kuolleella käyttiksellä.

 5. RT, huoh, niinkuin yrittäisivät väkisin vetää firmaa nurin.

 6. Microsoftin valta näkyy. MS pakotti Nokian moiseen typeryyteen.

 7. Toivottavasti ei toteudu.

  Muutenkin tuo 10″ koko ei miellytä yhtään, liian iso kädessä pidettäväksi ja liian pieni pöydälle. Eli minusta 7-8 tuumaiset on huomattavasti kätevämpiä kaikin puolin.

 8. En ole koskaan RT:tä testannut enkä osaa sanoa siitä mitään, mutta hieman mietityttää, jos Nokia julkaisee tabletin sillä käyttöjärjestelmällä, joka tuottaa tappiota. Siitä voi olla hankala lähteä ihmisille todistamaan, että käyttöjärjestelmä on hyvä, jos moni on sitä vastaan.

 9. Miten niin ei voi muillakaan tableteilla suorittaa työpöytä ohjelmia? Sitä varten niitä täysiverisiä Windows 8 tabletteja on olemassa. Esim. Surface Pro ja Asukseltakin taisi löytyä joku 7h akkukestolla.

 10. Ei ole ihme jos Nokia julkaisee RT-tabletin, koska nyky-Nokia on olemassa vain Microsoftin ekosysteemien tukemiseksi. Nyt kun muut valmistajat hylkäävät Windows RT:n niin tottakai tuki otetaan Nokialta, joka on tiukasti talutusnuorassa. Stephen Elop väitti aikoinaan, että Androidiin ei voinut mennä, koska siellä on Samsung. Kuitenkin, tismalleen samaan aikaan AllThingDigitalin haastattelussa Elop kuitenkin sanoi ”I want Samsung be very succesful with Windows Phone”. Sitä se on sen jälkeen joka käänteessä ollut. Elop on aina ollut huolissaan lähinnä Windows Phonesta, ei niinkään Nokiasta.

 11. Windows RT:n suurin kompastuskivi taisi olla se ettei sen eroa täyteen Windowsiin osattu kunnolla selittää. Nyt kaikki tietävät että se ei olekaan täysi Windows, eli huonompi kuin oletimme. Tämä on WinRT:n ainoa riippakivi, koska sillä voi tosiaan tehdä vaikka mitä mihin muut tabletit eivät taivu. Ensimmäisenä mieleen tulee esim. Office sovellukset (ne aidot oikeat) sekä tulostamisen mahdollisuus.

  Vaikea sanoa miten Nokian Windows RT tabletti menestyy, uskon että nykyiset Nokian asiakkaat pitävät tabletista vaikka siellä pyörisi Windows Phone. Uusien asiakkaiden haaliminen voi osoittautua hankalammaksi. Nokiallahan on taas mahdollisuus saada ”oma” tablettikäyttöjärjestelmänsä, vähän niinkuin se sai ”oman” puhelinkäyttöjärjestelmän Windows Phonesta.

 12. Ajatelkaa asiaa näin: noin 3 vuotta sitten kun iPad julkaistiin niin ei silleollut sovelluksia juuri yhtään. Näinhän seon aina kun uusi käyttis julkaistaan. Nyt tilanne on vain siten eri, että muilla alustoilla ohjelmia on paljon. Silloin ei oluut muita alustoja. Nyt kaikki valmistajat eivät tee soveluksia, koska he tietäävät, että alusta ei myy riittävästi. Mutta juuri se on syy miksi se ei myy koska sovelluksia ei ole riittävästi. Odotetaan vuosi, pari, niin silloin RT SAATTAA olla yhtä vahva käyttis kuin iOS.

  Tuo on vain mielipiteeni. Saatan olla väärässä.

  1. Ei se idea tuo ole.
   Idea on se, että miksi julkaista RT kun voisi saman tien julkaista W8:n jossa toimisivat kaikki samat ohjelmat kuin pöytäkoneella?
   Tuo on todella tärkeä asia kun miettii synkkausta eri laitteiden kesken ja pilvipalveluiden toiminnallisuutt?

 13. Ipad myi jo alussa ihan sikana. RT pohjaiset tabletit ei ole myyneet ja eihän se enää mikään uusi alusta ole.

  Kehittäjille ero on siinä, että ipadin alkuaikoina ei ollut paljoa sovelluksia , (tosin eikös iphonen softat toimineet joten kuten? ) mutta laitteita myytii paljon, joten softillekin oli käyttäjiä. Nyt RT: llä ei ole käyttäjiä joille softaa tehdään.

 14. Vain Microsoftin renki alkaisi enää valmistamaan RT-pohjaista tablettia. Odotellaan ja katsotaan, minkälaisessa talutusnuorassa Nokia on.

   1. Mitäs herkkuja Nokialla on?

    Kertaa ne!

    Mitä saan enemmän Nokialta kuin Microsoftilta?

    1. Kartta- ja musiikkisoftat, muotoilun, kuvankäsittelyohjelmat jne.
     Enhän minä voi vielä kaikkea tietää, kun koko laitetta einole v

    2. Kartta- ja musiikkisoftat, muotoilun, kuvankäsittelyohjelmat jne.
     Enhän minä voi vielä kaikkea tietää, kun koko laitetta ei ole vielä edes julkaistu. Mistä sitä tietää mitä tuo tuo tullessaan.

 15. Minulla on jo W8 pro-tabletti ja en näe hirveästi arvoa RT:lle, ellei sitten Nokia onnistu yllättämään spekseissä:
  * paksuus lähempänä 5mm kuin 1cm
  * paino < 400g
  * hinta < Euro 400 incl. ALV

  Tuommoisilla ominaisuuksilla ostaisin heti RT tabletin.
  Nokian tuntien ainakin ylikallis vehje tiedossa.

 16. On toi RT semmoinen myrkkutabletti Nokialle, että tässä kyllä k*staan omiin muroihin oikein huolella.

 17. Minulla Lumia 920, eikö riittäisi WP8 tabletin käyttikseksi?
  Tarvitaanko RT tai täyttä W8???
  WP8:ssa toimii kaikki mitä tarvitaan.

Kommentointi on suljettu!