Nokia toi Pro Cam -sovelluksen Lumia 920- ja Lumia 925 -puhelimille

Pro_Cam-Nokia-Lumia-925

Lumia 920– ja Lumia 925 -puhelinten omistajat voivat nyt ladata laitteisiinsa Lumia 1020:n yhteydessä esitellyn Pro Cam -sovelluksen. Kyseessä on kamerasovellus, jonka toiminta vaatii Amber-päivityksen ja on tuttuun tapaan ladattavissa Windows Phone -kaupasta.

Pro Cam on helppokäyttöinen työkalu, joka lisää mobiilikuvaajan vapauksia. Sen kautta on mahdollista säätää muun muassa valotusaikaa, ISO-tasoa ja valkotasapainoa. Lisäksi se mahdollistaa tarkennuksen manuaalisen kohdentamisen. Kaikkien arvojen hallinta tapahtuu yksinkertaisilla eleliikkeillä.

Halutessaan käyttäjä voi määrittää Pro Camin puhelimensa vakiona käytettäväksi kamerasovellukseksi. Näin se käynnistyy Windows Phonen oman ohjelman sijaan, kun käyttäjä painaa laitteensa oikean sivun kamerapainiketta hetken pohjassa. Käytettävän sovelluksen voi määrittää seuraavasti: asetukset -> sovellukset -> valokuvat + kamera -> kamerapainikkeen painallus avaa.

Lataa Pro Cam puhelimeesi tämän linkin kautta tai hyödynnä alla olevaa QR-koodia.

procameraQR

Lähde: Nokia Conversations

36 kommenttia

 1. Aivan huippusofta! Tullut jo paljon käyttöä vaikkei pitkään olenkaan ollut käytössä.

 2. On hyvä! Ja muutkin Amberin tuomat muutokset ovat hyviä.

 3. Ladattu on, mutta ei toimi vielä kun en ole vieläkään saanut amber-päivitystä tähän keltaiseen lumia 920:seen.

  1. Hetkonen, ethän sinä lataa sovelluksia? Sehän on lapsellista. Luurissa pitää kaikki olla valmiina ja sinä et mitään lataile.

   Kyllähän tämä tiedossa olikin, että puhuit itsesi pussiin jo siinä iPhone ketjussa.

   Ensin puhut pitkän kirjoituksen siitä miten sinun mielestä sovelluskauppaa ei tarvita lainkaa ja kaikki sovellukset on turhaa ja nyt ensimmäisten joukossa täällä kertomassa kuinka latasit 🙂

  2. Lataaminen kyllä onnistuu ennen päivitystä, mutta kokeilepas käynnistää se. Tulee ilmoitus:
   ”Valitettavasti tämä sovellus ei toimi Windows Phonen tässä versiossa. Voit kuitenkin hakea päivitykset suoraan puhelimellasi: siirry sovellusluettelosta Asetuksiin ja sitten Puhelimen päivitys -valikkoon.
   Tarkista ja asenna saatavilla olevat päivitykset puhelimen ohjeiden mukaan.”

 4. Delic

  19.8.2013

  Hetkonen, ethän sinä lataa sovelluksia? Sehän on lapsellista. Luurissa pitää kaikki olla valmiina ja sinä et mitään lataile.

  Kyllähän tämä tiedossa olikin, että puhuit itsesi pussiin jo siinä iPhone ketjussa.

  Ensin puhut pitkän kirjoituksen siitä miten sinun mielestä sovelluskauppaa ei tarvita lainkaa ja kaikki sovellukset on turhaa ja nyt ensimmäisten joukossa täällä kertomassa kuinka latasit 🙂

  En todellakaan puhunut itseäni pussiin, koska tuo on perussovellus ja nokian oma sovellus, johon voi luottaa. En pahemmin mitään epämääräisiä sovelluksia lataile, olkoonkin jossain marketplacessa tai vastaavassa. Ja tuo sovellus on tarpeellinen eli ei mikään applen/androidin lelusovellus.

  1. Tulihan se sieltä. ”Ja tuo sovellus on tarpeellinen eli ei mikään applen/androidin lelusovellus.”

   Sinulle tärkeä voi olla toiselle täysin turha ja päinvastoin. Esim minulle erittäin hyödyllinen puhelimessa on kitaran viritysmittari, lienee sinulle ihan turha? eikä ole mikään lelu vaan ammattilaisten fyysisestä viritysmittarista mallinnettu softaversio.

   Eli niitä sovelluksia kyllä saa latailla mitkä SUN luurin käyttöä parantaa 🙂 mutta kyllähän mä tän tiesinkin jo heti siinä iPhone sovellus keskustelussa, että itsekään et pysty sanojesi takana seisomaan.

   PS sovellus se on perussovelluskin 😉 ja appstoressa 99,9% sovelluksista on turvallisia.

   1. Haha, kitaran vititysmittari. Melko lapsellista, nössöjen hommaa kitaransoitto. Isot miehet!

 5. Hyvä että tuli jo nyt saataville, mutta lisää entisestään ärsytystä siitä, että Maber-päivitys ei ole vieläkään saapunut

 6. Jopi vetää kyllä tyylillä.. ei tietenkää ole androidin eikä applen ”lelusovellus”, kyseessähän wp.

  Jos oli tarkoitus kertoa miten huonoja iphonen ja androidin sovellukset on niin et voisi paljoa kauemmas metsään mennä. Kummallekin alustalle on saatavilla todella laadukkaita ja laajoja sovelluksia, jotka ovat vielä usein todella käteviä omiin käyttötarkkoituksiinsa.

  Puhutaanpa nyt vaikka älypuhelimen oikeab potentiaalin hyödyntämisestä vaikka työkäytössä. Valta alustoille löytyy usealle alalle jotain toimintaa mahdollistavaa sovellusta, jolla onnistuu tehdä auttavia töitä ilman että tarvitsee kaivaa läppäriä esiin.

  Esimerkkinä itselle hyödyllinen ftp/ssh softa. Yritin kysellä useasta paikasta wplle jotain vastaavaa ja vastaan tuli vain muutama, joista yksikään ei ollut toimiva millään tasolla.

  Sama toistui useamman muunkin työssä auttavan sovelluksen kanssa. Ja tietenkään en tee pääsääntöisesti töitä puhelimella, mutta on kätevä selvittää pieniä ongelmia reissussa kun ei tarvitse aina olla kaivamassa läppäriä esiin tehdäkseen viiden sekunnin homman.

  Puutteita löytyy edelleen myös kuluttajapuolelle, kuten pankkien softat (androidilla maksan mieluummin laskut nordeassa kuin tietokoneella) ja itselleni tuikitärkeä sonyn music unlimited. Nämä siis vain esimerkkeinä.

  Ja toki on olemassa lelusoftiakin, mutta on niitä wpllekin, tosin ei niin paljoa, kuten ei mitään muutakaan.

 7. Wp:lle löytyy op-pohjolan, nordean ja sampopankin sovellukset ja wp:llä voi pankkiasiat hoitaa myös ilman sovelluksiakin. Muutenkin wp:ssä on valmiina office, millä tulee hyvin toimeen, normaali busineksissa. Nörttijutut onkin sitten erikseen ja niistä en tiedä mitään, enkä halua edes tietääkkään, kun ei kuulu minun ammattiini ja työhöni, saatikka vapaa-aikaani mitenkään.

 8. No joku nörtteilee työkseen ja joku tekee jotain muuta.

  Kyllä tuo sama asia toistuu varmasti monissa muissakin ammateissa, esimerkkinä esim graafikot.

  Jotenkin outoa että softat joita sinä et käytä, on lelusoftia? Kuitenkin moni niitä tarvitsee.

  Ja hyvältä näyttää kommenttien perusteella tuo Nordean softa:http://www.windowsphone.com/fi-fi/store/app/mobiilipankki/9e388244-51b6-45e9-838f-518f9587a005

  Vaikka se toimisikin niin ei sanaakaan viivakoodin lukijasta ja tuntuu tarvitsevan avainluvut? Aika hyvä esimerkki mainitsemistasi lelusovelluksista.

  Et taida tietääkään mistä herkuista jäät wp:llä paitsioon..

 9. jarissimo

  19.8.2013

  No joku nörtteilee työkseen ja joku tekee jotain muuta.

  Kyllä tuo sama asia toistuu varmasti monissa muissakin ammateissa, esimerkkinä esim graafikot.

  Jotenkin outoa että softat joita sinä et käytä, on lelusoftia? Kuitenkin moni niitä tarvitsee.

  Ja hyvältä näyttää kommenttien perusteella tuo Nordean softa:http://www.windowsphone.com/fi-fi/store/app/mobiilipankki/9e388244-51b6-45e9-838f-518f9587a005

  Vaikka se toimisikin niin ei sanaakaan viivakoodin lukijasta ja tuntuu tarvitsevan avainluvut? Aika hyvä esimerkki mainitsemistasi lelusovelluksista.

  Et taida tietääkään mistä herkuista jäät wp:llä paitsioon..

  Minulla on ollut iphone ja samsung galaxy pocket plus ja tiedän tasan tarkkaan, ettei saatavilla olevissa sovelluksissa ole juuri eroa. Merikartat, shipfinderit, sukelluskartat ja rdp taulukot löytyy, erilaisia sanakirjoja, teksti editointeja, lukusoftia, kirjasovelluksia, sieni ja lintukirjoja, rumpukoneita, kitaranvirittimiä, erilaisia pankkisovelluksia, kuvan muokkausohjelmia, piirruatusohjelmia, autocad ohjelmia, r-kioskin sovellus, terveystalonsovellus jne löytyy mm kaikista sovelluskaupoista ja paljon muuta. Noita löytyy kun vaan jaksaa etsiä. Itse en juuri noista aovelluksista enään niin piittaa, olen niitä ladannut ja kokeillut jokaisesta sovelluskaupasta, mutta aina on käynyt niin että käyttö on jäänyt siihen kokeiluun ja sitten olen poistanut sovelluksen. Kuitenkin päivittäin katselen mitä sovelluksia löytyy marketplacesta, nokia ovesta,androidmarketista, sekä appstoresta, joten tiedän, että samat sovellukset löytyy jokaisesta, eli ei pitäisi olla vaikeata vaihtaa käyttiksestä toiseen, jos sovelluksia haluaa. Itel kuitenkin on lähinnä käytössä lumian omat vakisovellukset+merikartta, frisbeegolf plus,aukio, iltasanomat,iltalehti, op-pohjola, pari sukellussovellusta, sukelluskartta, shipfinder ja flyfinder ja nuo kaikki ovat päivittäisessä käytössäni. Kuitenkin eniten käytän puhelimen kameraa, joten kuvat ja videot vievät muistia. Lumia 920:sessä on minulle kuitenkin puhumisen ja tekstailun lisäksi tärkeintä kamera ja kuvien jako mahdollisuus eteenpäin multsareilla, sähköpostilla, faceen, bluetoothilla jne. Sit on jeea kun on mp3-soitin, radio ja netti. Eli nuo ladattavat sovellukset ei niin kiinnosta, kun on valmiinakin jo tarpeeksi hyvä luuri, jolla voin pitää yhteyksiä ja valokuvata, sekä tarvittaessa käyttämään töissäni officea.

 10. Jopi;
  Ei millään pahalla, mutta noissa sun jutuissa ei ole mitään logiikkaa saatikka johdonmukaisuutta.

  1. Mielestäni jopi puhuu asiaa, en ymmärrä mikä muita vaivaa

 11. Eemeli

  19.8.2013

  Jopi;
  Ei millään pahalla, mutta noissa sun jutuissa ei ole mitään logiikkaa saatikka johdonmukaisuutta.

  Jos et ymmärrä, niin ei se ole minun vikani. Yritin vain todistaa että kaikista sovelluskaupoista löytyy samat sovellukset, olkoonkin laite wp, symbian, meego,maemo, android tai ios. Ja toisekseen itse kuitenkin lähinnä enemmän hyödynnän puhelimessa valmiina olevia sovelluksia, kuin sovelluskauppojen sovelluksia. Eli itelle se on sama minkä käyttiksen omaava luuri minulla on, kunhan siinä on vakiona tarvitsemani ominaisuudet, siksi käytössäni on nokia 808 ja lumia 920, ne tarjoaa kaiken valmiiksi mitä tarvitsen.

  1. ”Yritin vain todistaa että kaikista sovelluskaupoista löytyy samat sovellukset,”

   Ei löydy varsinkin wp alustalla on paljon puutteita. IOS ja android alkaa olla aika samoissa, muut paljon perässä, kuten wp soveluskauppa.

   1. Täällä ei muuten tarvi kopioida toisten viestejä kun niihin haluaa vastata. sen vuoksi joka viestin alapuolella on vastaa painike.

 12. Nyt Amber löytyi… Parhaillaan lataa sitä..Luurina 920 🙂

 13. Justiinsa sain amberin ladattua keltaiseen lumia 920:seen!On muuten mahtava!

 14. Nyt kun sain Amberin ladatua myös omaan Lumiaani, niin täytyy todeta, että on kyllä todella loistava sovellus tuo Pro Cam. 🙂
  Asetuksissa on mukavast valinnan varaa ja asetuksien vaihtaminen onnistuu todella älykkäästi. 🙂

 15. Delic
  19.8.2013
  Täällä ei muuten tarvi kopioida toisten viestejä kun niihin haluaa vastata. sen vuoksi joka viestin alapuolella on vastaa painike.

  Ei ole, mobiilinäkymässä ei pysty vastaamaan.

  Sotkee aika paljon keskusteluja kun jutut hyppii tämmöisistä aiheeseen liittymättömistä kommenteistä niihin aiheeseen liittyviin..

  1. Ahaa tuota en tiennyt kun itse vältän mobiilisivuja viimeiseen asti.

 16. Mahtavaa minullakin nyt amber 920:ssä ja kyllä Nokia tekee hyvää jälkeä!

 17. En saa ladattua Pro Cam:ia. L 920 ja Amber.

  missä vika?

Kommentointi on suljettu!