Nokia Bandit: kuuden tuuman Windows Phone 8 -puhelin?

Nokia

Verkkojulkaisu, The Verge, kertoo Nokian kehittelevän suurinäyttöistä Lumia-puhelinta. Tieto ei tule yllätyksenä, sillä vastaavia huhuja on kiertänyt verkossa jo kesästä lähtien. The Verge on tunnettu luotettavana lähteen, joten laitteen julkaisua voidaan tässä vaiheessa pitää jo hyvin todennäköisenä.

Lähteen mukaan Nokia testaa parhaillaan Bandit-koodinimellistä puhelinta. Se perustuu Windows Phone 8:n tuoreimpaan versioon ja kuuden tuuman full hd -kosketusnäyttöön. Sisällä sykkii neliytimellinen Qualcommin valmistama piirisarja.

Mielenkiintoa laitteessa herättää näytön lisäksi kamera. The Vergen mukaan se on vähintään 20 megapikseliä ja luo taakse samankaltaisen kohouman kuin Lumia 925:ssä. Puhelimesta odotetaan ohutta ja kevyttä. Sen päämateriaalina on polykarbonaatti.

Uutuus esitellään markkinoille kuluvan vuoden aikana, kertoo The Verge.

Lähde: The Verge

16 kommenttia

 1. Ihan hyvä kun nokia tekee eri kokoisia puhelimia, sillä joitakin mahdollisia asiakkaita kiinnostaa tuollaiset isokokoiset phablettipuhelimet. Itseä ei kyllä kiinnosta, mutta ilmiselvästi markkinarakoa löytyy noille ja mikä sen parempi kuin että nokia tulee kilpailuun mukaan. Kuitenkin loppupeleissä nuo phabletit, tabletit ja älypuhelimet ovat kaikki samoja, erona vain lähinnä koko. Näin on wp puolella, kuten myös ios ja android puolella. No hyvä kun on tarjontaa, siitä sitten valitsemaan itselle mieluinen vaihtoehto. Itse pitäydyn kuitenkin 4,5 tuuman wp8 lumiassa, sekä win8 läppärissä ja win7 miniläppärissä, ne riittää minulle.

 2. Jos koko todella on kuusi tuumaa, on kehysten kokoa rankasti ohennettava suhteessa nykyisiin Lumioihin.

 3. Kuus tuumaa? Huh. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin tästä tulee leivänpaahtimen kokoinen.

  1. nokian fetissi on, ”näyttöä kiertävä laajakaista”!

   vaikea siitä on päästä eroon, vaatisi irtisanomisia.
   niitä odotellessa!

 4. Ei välttämättä leivänpaahtimen kokoinen, mutta kun tiedetään Nokian lumioiden etupaneelin surureunat ym. mustat alueet, nii voi mennä aika isoksi. Toki Nokia on voinut siitä oppia ja tuo banditin oikeasti kapeilla reunoilla.

 5. Ainakin Intiassa suurella näytöllä varustettujen puhelimien kysyntä on melko kovaa, joten siellä tulee varmasti myydyksi.
  Vuotaneen kuvan perusteella tulee olemaan siro ja paksuudeltaan 925’n luokkaa.

 6. Vaikuttaa onnistuneelta valinnalta, joka sopivasti täydentäisi tuotevalikoimaa. 6″ phabletti on sopiva kompromissi tabletin ja pienempinäyttöisen älypuhelimen väliltä. 6″ pienempää näyttöä en haluaisi käyttää, jos pikseleitä pitää olla se Full HDTV:n stanardi 1920 x 1080. Suurempi pikselitiheys kun ei paljoa hyödytä; se vain lisäisi puhelimen virrankulutusta ja hintaa suotta. Tästä asiasta voi lukea lisää kommentistani tähän uutiseen http://www.tekniikkatalous.fi/keskustelu/?action=thread&thread=922466 joka koskee älypuhelimien vaikutusta likinäköisyyteen, joka on lisääntymässä nuorten keskuudessa.

 7. just kun nokia on menossa oikeesen suuntaan niin sit pitää vetää heti överiks. 6 tuumaa huh huh…

  1. Eihän se ole överi jos kerran markkinat on olemassa. Ei sun ole sitä pakko ostaa…

 8. Eikö löydy enää muuta valitettavaa kuin PUHELIMEN REUNAT?? Ei hyvänen aika sentään jonnet. Kyllä elämä vielä teitäkin opettaa.

  Lumiat menee heittämällä ohi oikealta ja vasemmalta, kyllä kai te zte bladella pärjäilette siihen asti kunnes isi on maksanut kytkyn pois ja pääsette hankkimaan Lumian.

  1. Lumia voi tosiaan olla hyvä kännykän suosittelemiisi heittokilpailuihin. (Poislukien tarkkuusheitto, koska menee ohi oikealta tai vasemmalta kohteesta. )

   Meille älypuhelintä normaalisti käyttäville on onneksi muita vaihtoehtoja 🙂

 9. Jos tästä tulee yhtä ohut ja kevyt kuin muistakin lumioista niin nokia luo taas yhden uuden risteytyksen , tämä tulee todennäköisemmin muistuttamaan enemmän läppärin ja puhelimen risteytystä kuin phablettia , läppärin paksuinen windowspuhelin jossa tietty mukana windowsista tuttu ihana sininen ruutu tunninvälein puhelimen jumiutuessa eikä siinä kaikki koska vielä se puolennyrkin kokoinen ”mahtava” ja NOPEA kamera kohoaa sieltä takakannesta lisäten ergonomiaa entisestään ja sillähän saa tosiaan otettua 2 kuvaa / 10 sekuntia että muistakaa valita tarkkaan ne hetket jotka haluatte talteen ja ei kamerajalkakaan paha olisi ettei käsiväsy 🙂

  1. Onko Elop vienyt sulta naisen, vai mikä ahdistaa? 😀

 10. jos on 1080p ja 20mpx kamera niin ostoon lähtee! Ytimillä wp:ssä ei ole niin väliä, mutta eihän 4:stä haittaakaan ole 🙂

Kommentointi on suljettu!