Jollan Sailfish-puhelimen ensimmäinen erä varattiin loppuun

Jolla

Kotimaisen Jollan ennakkovarauskampanja on tuottanut siinä määrin tulosta, että yhtiö kertoo ensimmäisen erän olevan nyt loppu. Jolla aloitti varauksien vastaanottamisen toukokuussa. Tuolloin markkinoille esiteltiin virallisesti yhtiön ensimmäinen puhelin. Tuotteensa toimitukset Jolla aikoo käynnistää vielä kuluvan vuoden aikana.

Jollan puhelinta on varattu kaikkiaan 136 eri maahan. Yhtiö ei paljastanut ensimmäisen tuote-erän määrää, mutta lupaa lisää laitteita syksyn aikana.

Ennakkovarauskampanjan kautta kuluttajilla on ollut mahdollisuus varmistaa, että he saavat uutuuspuhelimen käsiinsä ensimmäisenä. Tämä tapahtuu 100 euron varausmaksulla, joka hyvitetään puhelimen lopullisesta 399 euron hinnasta.

Jollan puhelimen ympärillä on edelleen paljon kysymysmerkkejä, jotka liittyvät muun muassa laitteen teknisiin yksityiskohtiin. Joka tapauksessa tiedämme, että se 4,5 tuuman näytöllä, tuplaydinsuorittimella ja 16 gigatavun muistilla varustettu älypuhelin, joka pohjautuu MeeGosta periytyvään Linux-pohjaiseen Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Onko kukaan lukijoistamme varannut Jollan puhelimen ennakkoon?

19 kommenttia

 1. Toivottavasti myy paljon ja putiikki pysyy pystyssä. Vaikka omistan lumia 920:sen, niin mielenkiinnolla odotan jollan julkistuksia ja myyntiä. Jollasta on tulossa uusi benefon, toivottavasti vaan menestyisi paremmin ja toivottavasti jollan luurit on parempia kuin n9, joka oli itellä ainakin bugikasa ja nokian huonoin luuri ikinä.

  1. Samaa mieltä. Vaikka kuinka fanittaisi mitä tahansa muuta, niin täytyyhän ihmisen se tajuta, että kilpailu ei ole koskaan pahasta kuluttajalle. Ilman kilpailua ei synny kehitystä (ainakaan niin kovaa vauhtia) ja hinta voi sitten olla mitä valmistaja haluaa.

   Jos rahaa löytyy, hankin tämänkin noiden muiden rinnalle. Ei sitä voi oikeasti tietää millainen laite on taikka sanoa varmaa mielipidettä, ellei sitä oikeasti käytä 🙂

 2. Tilattu on. Omasta mielestä ainoa järkevä vaihtoehto, koska Android löytyy jo tabletista. Apple on itselle liian suljettu ja WP:stä löytyy vielä ihan liikaa puutteita. Toivottavasti vuoden loppuun mennessä Suomeen on jo ennakkotilatut laitteet toimitettu. Viimeisimmät kuvat päivitetystä ulkomuodostakin näyttää onnistuneelta 😀

 3. en ole ennakkotilannut, mutta rahat on jo koossa, toivotaan että ennättää tän vuoden puolella, innolla olen odotellut laitteen tuloa ja odotan sitä edelleen 🙂

 4. Houkuttava, odotan että pääsen kokeilemaan…

  Sokkona en mitään osta…

 5. Tilattu on ja sitä odotelessa.
  Näyttää olevan laitteesta vanha kuva tässä uutisessa?

  1. Päivitin kuvan. Jollan Facebook-sivulta löytyi tuo uudempi kuva. Virallisella nettisivulla puolestaan on vielä ”vanha” puhelin.

 6. Oikein tuplaydinsuoritin. Aikaansa edellä jo syntyessään.

  Niin oliko tässä kosketusnäyttö?

  1. Että osa ihmisistä osaakin olla näin sokeita joittenkin asioiden suhteen… Ei tarvi olla tuplaydinprossua ihmeellisempää, jotta laitteesta saatais sulavasti ja hyvin toimiva. Androidissakin on ihan sama juttu, puhdas Android pyörii ilman mitään ongelmia ja takkuilematta pari vuotta vanhalla tuplaytimisellä prossulla varustetulla laitteella. Helppo se on ios- ja windows-käyttäjien arvostella, kun niistä ei muita versioita olekkaan kun puhtaat. Ja Android-käyttäjät, Samsungin lähinnä, kannattaa koittaa muita Android-laitteita niin käsitys tehoista muuttuu aika varmasti.

 7. Minä ainakin haluan päästä eka kokeilemaan ennenkuin ostan.

 8. Jolla kiinnostaa kyllä ja aion käydä kokeilemassa sitä ja ehkä ostan, jos se tuntuu hyvältä. Useat vaihdokset yrityksen johdossa ja se, että annettiin ymmärtää puhelimen olevan tulossa jo viime vuoden lopulla, huolestuttivat sen verran, etten uskaltanut ennakkoon tilata. Toivon kuitenkin, että Jollan kaverien rahkeet riittävät hyvään puhelimeen.

 9. Olen annakkotilannut Jollan, koska se tuntuu ainoalta varteenotettavalta puhelimelta, jossa on myös hyvä painikkeeton käyttöliittymä. Android on liian tahmainen ja tietoturvaton ja umpisulkeutuneet iOS ja WP ei kiinnosta.

  Tällä hetkellä N9 käytössä.

Kommentointi on suljettu!