Samsung Galaxy Gear -älykello perustuu Androidiin?

Galaxy Gear

Korealaisen Samsungin odotetaan lähtevän mukaan nousevaan trendiin ja esittelevän markkinoille oman älykellon. Itse asiassa laite on enää muutaman viikon päässä, sillä Samsungin uskotaan yleisesti esittelevän älykellonsa 4. syyskuuta. Tuolloin valmistaja järjestää lehdistötilaisuuden Barcelonassa, jossa nähtäneen myös Galaxy Note III.

Galaxy Gear -nimeä oletettavasti kantavasta Samsungin kellosta on viime päivinä vuotanut verkkoon ristiriitaisia tietoja. Viimeisimpien huhujen mukaan siinä olisi 2,5 tuuman 320 x 320 pikselin kosketusnäyttö ja 1,5 gigahertsin Exynos 4212 -tuplaydinsuoritin Mali-400MP4-grafiikkapiirin kera. Miksi näin paljon tehoa pienessä kellossa? Ilmeisesti siksi, että ohjelmisto rakentuu Androidin ympärille.

GigaOM-verkkojulkaisu raportoi, että kehittäjille suunnatut ennakkoversiot tulevasta kellosta ovat perustuneet Android 4.1– tai Android 4.2 -käyttöjärjestelmään. Tällä Samsung haluaisi varmistaa kellon saumattoman yhteensopivuuden yhtiön älypuhelimien ja tablettien kanssa.

The Vergen mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan niin sanotusti puhelin. Kellossa ei ole omaa paikkaa SIM-kortille ja näin ollen sillä ei ole mahdollista tehdä puheluita. Se on suunniteltu älypuhelimen kumppaniksi ja määrättyjen toimintojen hallitsemiseen ilman isäntälaitetta.

Älykellossa on tietojen mukaan sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi. Sitä tullaan hyödyntämään muun muassa näytön automaattisessa herättämisessä, kun kello viedään katseluetäisyydelle. Se yhdistyy puhelimeen Bluetooth 4.0 LE -yhteyden kautta ja sisältää laiteparitusta nopeuttavan NFC-sirun.

Lähde: SamMobile

9 kommenttia

 1. Niin turha laite kuin olla ja voi, kuten myös applen tuleva älykellokin. Ampuvat jo liian yli. Ihmiset eivät tarvitse moisia ylimääräisiä romuja.

  1. jopi.
   Kerro,että mitä ihmiset sitten tarvitsevat???.Ja perusteluja myös,kiitos.

  2. Ihmiset ei myöskään tarvinneet iPadia eikä sille pitänyt olla markkinoita eikä kukaan sitä tarvi.

   Nyt yli 200? (Heitin hatusta) miljoonaa laitetta myöhemmin, hyvin sille näyttää käyttöä löytyvän.

   Mitäs sitten jos ja kun esim applen älykellosta tulee iso hitti? Mitä tulee älykelloon niin mun mielestä pitäisi lähteä siitä liikkeelle, että kello näyttää siltä että sen haluaa käteensä mies ja nainen. Eli kellon pitää näyttää todella hyvältä ja unisexiltä. Ei ole varmasti helppo homma. Jos tämän homman klaaraan niin sen jälkeen toisena tulee ne älykello-ominaisuudet kun potentiaalinen asiakas on yleensäkin saatu kiinnostumaan tuotteesta. Tällä hetkellä mikään markkinoiden älykelloista ei suoriudu tästä tärkeimmästä.

   Tämän jälkeen pitää sitten osata myydä potentiaalisille ostajalle ja se ajatus laitteen hyödystä päivittäisessä elämässä ja laitteen käytön pitää olla erittäin vaivatonta.

   Mielenkiinnolla kyllä odotan mitkä on Applen ne koukut millä ihmiset saadaan yhtäkkiä haluamaan kelloja takaisin käsiin. Itsekään en ole rannekelloa käyttänyt sitten ala-asteen joten parastaan saa apple laittaa myydessään mulle ajatuksen kellosta, että sellaista edes harkitsisin.

   Huomaatko muuten jälleen miten kärkkäästi puhut siitä mitä muut tarvitsee/ei tarvitse. Jos sinä et jotain tarvi niin älä yleistä, että kukaan ei tarvi, asenne näyttää jälleen olevan täysin sama kuin niissä sovelluksien tärkeydessä.

   Et sinä voi sanoa mitä muut eivät tarvitse.

  3. Samaa mieltä. Pelkkä turhake. Asia olisi toisin jos se toimisi myös itsenäisenä puhelimena.

 2. Onko tämä uutinen, että pohjautuu Androidiin? Noinhan se on huhuttu alusta lähtien.

 3. Samsung Galaxy Gear on suunniteltu älypuhelimen kumppaniksi ja määrättyjen toimintojen hallitsemiseen ilman isäntälaitetta,Se yhdistyy puhelimeen Bluetooth 4.0 LE -yhteyden kautta ja sisältää laiteparitusta nopeuttavan NFC-sirun!.

 4. Jani

  21.8.2013

  jopi.
  Kerro,että mitä ihmiset sitten tarvitsevat???.Ja perusteluja myös,kiitos.

  Moniko ihminen nykyään käyttää rannekelloa saatikka älykelloa?Aika harva. Itse kyllä käytän rannekelloa analogista citizenin divemaster sukelluskelloa, sekä suunnon d4i sukellustietokonekelloa, kumpiakin tarvitsen niin arkena, kuin töissänikin. Minulla oli vuonna 2007 sonyericssonin bluetooth kello, jossa näky soittaja, tekstiviestit, sillä pystyi estämään puhelut ja sillä pystyi käyttämään sonyericsson k800i, sekä w800i mp3 soitintakin. Totesin kuitenkin kyseisen kellon tarpeettomaksi, koska sitä piti ladata päivittäin mm. Eli ei hyvä juttu. Myin sen pois. Toisaalta kuka haluaisi tihrustaa pikkunäytöltä nettiä, saatikka yrittää kuvata sellasella kellolla, tai yrittää edes tekstailla sellaisella. Ja puhu siinä sitten kellosi kanssa. Jengihän pitäisi sinua täysin toopena ja nauraisi ulos.
  Eli älykelloina toimii lähinnä suunnon ja polarin urheilukellot, niistä löytyy lähes jokaiseen harrastukseen oma versio tai yleisversio, kuten suunto elementum. Pitäydyn mieluummin niissä, koska niistä saan tarvitsemani informaation, enkä mitään turhanpäiväistä informaatiota sekoittamaan.

 5. En odota mitään järin kiinnostavaa tahi mullistavaa, koska kyseessä on samsung. Maksimissaan jonkunsortin teknistä henkseleidenpaukutusta.

  Aidosti mielenkiintoisia ratkaisuja älykellorintamalla odotan lähinnä Applelta.

Kommentointi on suljettu!