LG esitteli 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin näytön

LG QHD

Otsikko kertookin jo oikeastaan kaiken oleellisen. Full HD -näytöt jäävät tulevaisuudessa kauas taakse suuremman kokoluokan älypuhelimissa, sillä korealainen LG on esitellyt markkinoille ensimmäisen 5,5 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttöpaneelin. Se tarkoittaa huikeaa 538 pikseliä tuumaa kohde. Tämä ylittää ihmissilmän erottelukyvyn jo selvästi, sillä yleinen käsitys on, että pikselitiheyden kivutessa yli 300 ollaan jo ohitettu silmän kyky erottaa erilliset pikselit toisistaan.

LG:n uutuusnäyttö on rakennettu viimeisintä teknologiaa hyödyntäen. Se on paksuudeltaan vain 1,21 millimetriä ja paneelia kiertävät reunukset ovat 1,2 millimetriä. Paneeli on peräti 12 prosenttia vastikään julkaistun LG G2:n näyttöä ohuempi.

Ikävä kyllä LG ei paljastanut, milloin uusi näyttö voitaisiin nähdä kuluttajatuotteissa. Ehkäpä tämä tapahtuu ensi vuoden aikana?

Lähde: Phone Arena

14 kommenttia

 1. Keskittyisipä joku akkujen kehittämiseen.

 2. Noin 6 tuuman näytöillä 1920 x 1080 pikselimäärän ylittämisestä ei ole käytännössä mitään hyötyä. Päinvastoin, laitteen virrankulutus ja hinta kasvavat. Näyttöpaneleiden valmistajat ovat huomanneet että kännykkäteollisuutta voidaan höynäyttää ja siksi he kehittävät näyttöpaneleita, joissa pikselitiheys on järjettömän suuri.

 3. kuulostaa tosi hyvältä… nyt alkaa pikselit olla kohdillaan!

  tottakai pikseleillä on merkitystä, jos ei ole sokea!
  teksti näkyy terävänä ja kuvia on ilo selailla.

  ps. aikoinaan oli ihmisiä, jotka olivat sitä mieltä ettei väritelevisiota tarvita… näkyy kuulemma mustavalkoisesta riittävän hyvin.

 4. Olisi hienoa jos ne saisi niihin 22″-27″ tietokoneen näyttöihinkin ahdettua noin paljon pixeleitä. Onhan niitä jo toki mutta ne on vielä harvinaista herkkua ja liian kalliita…

 5. Ei tätä tartte mihinkään muuhun kuin yli 6-tuuman laitteisiin, ei puhettakaan että 5″, akkua vaan kuluu turhaan.

 6. Koska minusta ihanne ja maksimi olisi n. 400PPI. Ihmettelen suuresti miksi halpalaitteissa on niin huono näyttö, mielestäni jokaikisessä älypuhelimeksi kutsuttavassa laitteessa pitäisi olla tarkkuus vähintään 800×480 pikseliä.

 7. MobileTechnology: vastasit ihmettelyysi ihan itse. Halpalaitteissa on huono näyttö, koska komponenttikustannuksissa on pakko säästää. Parempi näyttö tarkoittaa kalliimpaa paneelia, ja vaatii parempaa CPU:ta ja GPU:ta. Näistä seuraa myös suurempi muistin ja akun käyttö.

  Jos siis halpalaitteella halutaan tehdä voittoakin ei niihin tällä hetkellä ole mahdollisuutta laittaa kunnollista näyttöä. Parin vuoden päästä homma on jo toinen.

 8. En ymmärrä miksei tietokoneille ole tuotu noita tarkkoja näyttöjä enempi, kun pian kaikissa älypuhelimissa on Full HD:tä tarkmepi näyttö. Kyllä nyt iso tietokonenäyttö 24-32″ saisi olla tarkempi kuin 5″:n puhelinnäyttö.

  1. Jep. Toivottavasti pian yleistyisivät tietokoneissakin tarkemmat näytöt. Mietin kyllä itsekin, että hirveää etua ei tässä nyt kyllä saavuteta, kun ppi:tä lisätään noin suureksi. Itse mieluummin toivoisin, kuten Joonas, että noita akkuja kehitettäisiin enemmän.

 9. ”Käsittämätöntä”: tarkkoja näyttöjä ei ole vielä 24″—32″ koossa, koska niiden valmistus niin suuriksi on erittäin vaikeaa ja täten kallista.

  15″ läppäreissä on jo näkynyt 200+ PPI näyttöjä, mm. Applella. Ne tulevat vähitellen suurempikin, mutta kannattaa muistaa, että 30″ näytön pinta-ala on nelinkertainen 15″ näyttöön verrattuna. Se selittää vaikeutta ja hintaa.

 10. En ymmärrä mitä hyötyä laittaa nuin iso reso pienessä näytössä. :O meil on SD laatuinen 28″ putkitelkkari, ja hyvin pärjää 😀

Kommentointi on suljettu!