Nokia tuo Here-kartat autoihin

Nokia Here Auto

Nokia jatkaa navigointipalveluihinsa panostamista. Nyt valmistaja on esitellyt markkinoille Here Auto -kokonaisuuden, joka on autojen integroituun koelautajärjestelmään tarkoitettu palvelu. Se tuo autoon kattavat Here-kartat ja Internet-yhteyden uudet mahdollisuudet.

Nokian ajatuksena on siis tuoda osaamisensa kartta- ja navigointipalveluiden saralla autoihin. Here Auto tarjoaa ääniohjaavan navigoinnin, 2D- ja 3D-kartat sekä katunäkymän. Verkkoyhteyden kautta on mahdollista saada muun muassa reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot. Perusominaisuudet toimivat myös ilman Internet-yhteyttä.

Kokonaisuutta täydentää Here Auto Companion -mobiiliohjelma, joka tukee Android– ja Windows Phone -laitteita. Sovelluksella käyttäjä voi selvittää autonsa sijainnin sekä tarkistaa polttoaineen määrän ja renkaiden ilmanpaineet. Lisäksi sillä on mahdollista suunnitella reittejä etukäteen ja synkronoida ne sitten auton Here-järjestelmään.

Uutta Here Auto -kokonaisuutta tukevat automallit tullaan kertomaan myöhemmin. Järjestelmää esitellään yleisölle syyskuun 10. päivä Frankfurt Motor Show -automessuilla.

Lähde: Nokia Ääni

8 kommenttia

  1. Erittäin hienoa. Toivottavasti julkistavat pari autonvalmistajakumppania 10. päivä. Hyvä veto myös tuo Android yhteensopivuus. Autonvalmistajia varmasti kiinnostaa enemmän, kun tukee noin 90% maailman älykännyköistä. Onkohan iPhone tulossa myös, Here kartathan taitaa olla tarjolla myös sille, vai onko tämä strateginen valinta? 🙂

  2. Hyvä juttu. Nyt pitää saada mahdollisimman moni valmistajankäyttämään Here-karttoja mahdollisimman monessa automallissaan, jotta leviävät.

    Ehdottomasti positiivista Nokialle.

  3. Juu toisivat vaan kanssa aftermarket 2din navigointi vehkeisiin paremmin tuon nokian yhteensopivuuden. Aina kun yleisimipiä malleja katsoo, niin aina on iLaitteet ja Android tuettuna, mutta Nokiasta harvemmin mainitaan sanallakaan. Mirror link näkyy joissakin laitteissa olevan tuettuna, mutta muuten melko säälittävää räpellystä. Auto puolella Nokialla. Sama juttu koskee tehdas asennettuja media päätteitä aina niissä muistetaan mainita apple ja android, nokia ja windows phone vaan loistaa poissa olollaan.

Kommentointi on suljettu!