Nokia Lumia 520 kuluttajien suosikkipuhelin elokuussa

Lumia 520

Elokuu kääntyi syyskuuksi ja operaattorit ovat jälleen julkaisseet myyntitilastojaan. Selvänä trendiä näkyy Nokia Lumia 520:n hyvä menestys, sillä luuri pokkasi ykkössijan DNA:lta ja Elisalta. Soneralla edelle kiilasi Apple iPhone 5, joten aivan hattutemppuun nokialainen ei tällä kertaa yltänyt.

Lumia 520:n myyntivolyymit ovat olleet todella kovia. Se nousi heti myyntiin tultuaan ostetuimmaksi laitteeksi ja listan kärjessä se on pysynyt edelleen. Lumia 520 on Nokian edullisin Windows Phone -älypuhelin. Nokialla on siis nyt oma hittituote, mutta toisaalta myös Samsungilla on edullinen Galaxy Trend, joka on myynyt tosi hyvin ja kilpailee Lumia 520:n kanssa. Samsungin Galaxy Trend nousikin elokuussa DNA:n myydyimpien listalle sijalle seitsemän”, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo.

Suomen matkapuhelinmarkkinat ovat tällä hetkellä erittäin vahvasti Nokian, Samsungin ja Applen käsissä. Kyseiset valmistajat valloittivat kaikkien operaattoreiden top-listat. Muita valmistajia listoille ei mahtunut.

Elokuun myynnissä käytiin melko tasainen kamppailu Suomen markkinaa hallitsevan kolmikon kesken. Koulunaloitussesonki näkyi ennakoidusti edullisempien puhelinten kasvaneena menekkinä, vaikka koululaisenkin ykköspuhelin on nykyään jo älypuhelimen ominaisuuksilla varustettu laite. Ja huippumallit ottavat aina paikkansa listalla, kuten elokuussa Nokian Lumia 925”, sanoo myyntijohtaja Petri Lahtinen Soneralta.

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 520
 2. Apple iPhone 5
 3. Nokia 301
 4. Samsung Galaxy Xcover II
 5. Samsung Galaxy S4
 6. Samsung Galaxy S III
 7. Samsung Galaxy Trend
 8. Apple iPhone 4S
 9. Samsung Galaxy Xcover
 10. Nokia Lumia 720

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille elokuussa 2013:

 1. Nokia Lumia 520
 2. Nokia 301
 3. Samsung Galaxy S4
 4. Apple iPhone 5
 5. Samsung Galaxy S III
 6. Samsung Galaxy Xcover II
 7. Samsung Galaxy Trend
 8. Samsung Galaxy S III Mini
 9. Nokia Lumia 820
 10. Nokia Lumia 620
 11. Nokia Lumia 920
 12. Nokia Lumia 720
 13. Samsung Galaxy S II Plus
 14. Nokia Lumia 925
 15. Apple iPhone 4S

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet elokuussa 2013:

 1. Apple iPhone 5
 2. Nokia Lumia 520
 3. Samsung Galaxy Trend
 4. Nokia 301
 5. Nokia 925
 6. Nokia 820
 7. Samsung Galaxy Xcover 2
 8. Samsung Galaxy S4
 9. Nokia Lumia 620
 10. Apple iPhone 4S

13 kommenttia

 1. Hyvä Nokia! Hyvä Microsoft! Jokainen pieni askel on tärkeä joka saavutetaan. Hitaasti, mutta vakaasti markkinaosuuksia otetaan pala kerrallaan.

 2. Luinpa tänä aamun uutiset ja sieltä paljastuikin heti ykkösuutisena hyvin ikävä asia Nokialle: sen puhelintoiminta myydään Microsoftille.

  En itse uskonut, että näin tulee koskaan käymään, mutta todellistahan tämä on?

  Onkohan Lumia 1020 sitten Nokian viimeinen älypuhelin?

 3. Nyt koitti ilon päivät palstan Microsoft faneille!

  Myyrä Elop teki työnsä ja palaa kotiin, tappoi Nokian omat järjestelmät, alensi osakkeen hintaa sopivaksi ostolle ja keskittyi Microsoftin osakkeen tukemiseen Nokian kustannuksella.
  Surullinen ja oksettava uutinen, tosin ollut tiedossa jo pitkään.

  Microsoft Lumia 520! Siinähän lyötte yläfemmoja.

 4. Kauanko menee että Nokian brändi vaihtuu xboxiksi?

 5. Ihan saakelin röyhkeä ja härski yrityskaappaus! Siis taattua Microsoft tyyliä.

  Seuraavaksi sitten liipasimelle joutuvat Asha-kehittäjät. Ei ole Microsoftin järjestelmä, siis turha kilpailija joka pitää siivota pois. Muutenkaan Microsoft ole kiinnostunut noista halvempien mallien markkinoista (kehitysmaista) vaan haluaa kehittyä rikkaisiin länsimaihin. Eikä se siihenkään lopu. Yhteiskuntavastuut ei paljon jenkkifirmoja paina, vähitellen muukin työ siirtyy ulkomaille heti kun mahdollisuus tulee.

 6. No onhan tätä odotettukin. Hetken kävi jo keväällä mielessä että joutuisin syömään sanani. Yllättävän pitkään antoivat mennä näin vaikka hommahan oli selviö jo reilu 2v sitten kun kertoivat tästä strategiasta.

  Kiitos ja kumarrus, nyt vaihtuu pc macciin ja loppuu niiden softien käyttö joita ei Macille saa, eli tehdään ne asiat sitten jollain toisella tavalla. oikeastaan vaihdan yhtä paskaan firmaan, mutta eivät ne ainaskaan suomea ole ryöstänyt.

  Ja toinen hienoa asia tästä tuli, nyt ei tarvitse jahkailla onko seuraava konsoli se ps4 vai tuleva xbox .

 7. ”Järjestelyn toteutuminen edellyttää Nokian osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksyntää sekä muiden tavanomaisten kauppaehtojen toteutumista.”

  Nyt on siis tilanne se, että Elop on lähtenyt Nokiasta ja kauppa vaatii vielä osakkeenomistajien hyväksynnän. Onkohan mitään mahdollisuutta,e ttä tuo saataisiin estettyä? Silloin olisi mahdollisuus nousta, kun Elop ei ole enää härsimässä.

  1. Ei sitten millään. Nyt vaan kävi näin.

 8. Pahimmat salaliittopainajaiseni kävivät toteen. Taidampa vaihtaa Androidiin.
  Härskiä, voi perkele!

 9. Nokia teki heti alussa suuren virheen, kun lähti Microsoft-kelkkaan.. Vaihtoehtona olisi ollut kukoistava Android, jolla oli hyvä jalansija joka puolella maailmaa. Todella surullinen uutinen, entisenä Symbian-käyttäjänä olisin katsonut Android-käyttöjärjestelmän jokaiselta kantilta parempana vaihtoehtona Nokialle.
  Luultavasti olisin ostanut Nokia – Androidin, R.I.P NOKIA..

Kommentointi on suljettu!